Hoe het op te lossen als je geen toegang hebt tot je Gmail-account

Inhoudsopgave:

Hoe het op te lossen als je geen toegang hebt tot je Gmail-account
Hoe het op te lossen als je geen toegang hebt tot je Gmail-account
Anonim

Dit artikel helpt je bij het oplossen van problemen met je Gmail-toegang wanneer je bent buitengesloten.

Je kunt om een buitengewone reden worden buitengesloten van je Gmail-account. Het accountherstelproces van Google kan u helpen weer toegang te krijgen. Het is echter gemakkelijker als u slechts één belangrijk onderdeel van uw inloggegevens kwijtraakt, zoals uw gebruikersnaam of wachtwoord, in plaats van beide.

Wat veroorzaakt een Gmail-blokkering?

De probleemoplosser van Google Support somt negen unieke redenen op die ervoor kunnen zorgen dat Gmail je de toegang tot je account kan ontzeggen. Dit zijn de vier veelvoorkomende redenen die u tegen kunt komen.

  • U bent uw gebruikersnaam vergeten.
  • Je bent je Gmail-wachtwoord kwijt of vergeten.
  • U kunt authenticatie in twee stappen op geen enkel apparaat gebruiken.
  • Iemand heeft je account gehackt.

Google kan u ook proactief buitensluiten als het ongebruikelijke activiteit op uw Gmail-account vermoedt.

Hoe lang duurt een Gmail-blokkering?

Volgens Google kan een Gmail-blokkering een paar uur tot een paar dagen duren. Deze tijd hangt af van de aard van de inbraak die Google vermoedt. U kunt een account dat is ingesteld met de juiste herstelinformatie binnen een paar minuten herstellen met de onderstaande stappen.

Een Google-account Help-pagina geeft antwoord op de redenen achter een buitengewone Gmail-blokkeringsperiode.

Bottom Line

U kunt uw Gmail-account ontgrendelen door de gebruikersnaam te herstellen of het accountwachtwoord opnieuw in te stellen. Maar daarvoor moet u een secundair herstel-e-mailadres of een telefoonnummer instellen dat Google kan gebruiken om uw identiteit te verifiëren. Het secundaire e-mailadres hoeft niet per se in Gmail te staan.

Herstel de gebruikersnaam van uw Gmail-account

Het komt zelden voor dat je je Gmail-gebruikersnaam vergeet, maar het kan gebeuren als het account lange tijd niet wordt gebruikt. Volg deze stappen om uw gebruikersnaam te herstellen.

  1. Open de Gmail-aanmeldingspagina en selecteer E-mail vergeten.

    Image
    Image
  2. Voer op de pagina Vind uw e-mailadres uw telefoonnummer of herstel-e-mailadres in.

    Image
    Image
  3. Selecteer Volgende.
  4. Voer de Voornaam en Achternaam in die u voor dit specifieke account gebruikt.

    Image
    Image
  5. Selecteer Send om een 6-cijferige verificatiecode te ontvangen op het telefoonnummer of herstel-e-mailadres dat aan het account is gekoppeld.

    Image
    Image
  6. Typ de verificatiecode in het veld en selecteer Volgende.

    Image
    Image
  7. Kies de gebruikersnaam die u wilt herstellen.

    Image
    Image
  8. Voer uw wachtwoord in en log in op uw Gmail-account.

Herstel het wachtwoord van uw Gmail-account

Het vergeten van het wachtwoord van uw Gmail-account komt vaker voor dan het verliezen van de gebruikersnaam. Hier zijn de stappen om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

  1. Open de Gmail-aanmeldingspagina.
  2. Voer de gebruikersnaam in.

    Image
    Image
  3. Selecteer nu Wachtwoord vergeten of probeer het wachtwoord dat u zich vaag herinnert. Google geeft een "Verkeerd wachtwoord. Probeer het opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten' om het opnieuw in te stellen." wanneer je een fout maakt.

    Tip:

    Google vraagt om het laatste wachtwoord. Maar u kunt elk wachtwoord invoeren voor het account dat u zich herinnert en kijken of het werkt. Het is beter als het wachtwoord een van de recentere is.

    Image
    Image
  4. Volg op de pagina Accountherstel de prompt om Voer het laatste wachtwoord in dat u zich herinnert met dit Google-account. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  5. Google vraagt je om de Google-app op je telefoon te openen en het nummer dat in de browser wordt weergegeven, af te stemmen op dat in de app. Als alternatief kan het ook een verificatiecode sturen naar het secundaire adres dat u had ingesteld voor herstel.

    Image
    Image
  6. Als de nummers overeenkomen, geeft Gmail de pagina weer om het wachtwoord te wijzigen. Voer een nieuw wachtwoord in de velden in en selecteer Next.

    Image
    Image
  7. Google bevestigt een herstelmailadres en hersteltelefoonnummer. Werk ze indien nodig bij.

    Image
    Image
  8. Selecteer Doorgaan naar Gmail onderaan de pagina om uw inbox te openen.

Herstel een gehackt Gmail-account

Je kunt voorzorgsmaatregelen nemen om je account te beveiligen als je vermoedt dat iemand anders je account gebruikt. De te gebruiken methoden zijn afhankelijk van deze twee situaties:

U kunt inloggen op Gmail: Voer Google Mijn Account in en selecteer de Security pagina. Volg daarna de veiligheidsaanbevelingen om uw account te beveiligen tegen ongewenste indringers.

Je kunt je niet aanmelden bij Gmail: Volg de stappen die in de eerdere secties zijn beschreven om je account te herstellen.

Hoe kan ik mijn Gmail-account ontgrendelen zonder telefoonnummer en herstelmailadres?

Google biedt een aantal tijdelijke oplossingen om uw Gmail-account te ontgrendelen zonder telefoonnummer of herstelmailadres. Probeer ze maar succes is niet verzekerd. Als er veel tijd is verstreken sinds je het account op een bekend apparaat of netwerk hebt gebruikt, is de kans klein dat je het account kunt ontgrendelen.

  1. Ga naar de Google Account Recovery-pagina vanaf het apparaat, de browser en/of het IP-adres dat je het laatst hebt gebruikt om in te loggen op dit Gmail-account.
  2. Voer de gebruikersnaam in en selecteer Next.
  3. Voer een wachtwoord in dat u zich herinnert voor het account.
  4. Je krijgt mogelijk het bericht 'Google kan niet verifiëren dat dit account van jou is'. Selecteer Probeer een andere manier om een pagina weer te geven met een Probeer opnieuw-knop en een paar instructies.

    Image
    Image

Tweestapsverificatie is een extra beveiligingslaag voor Gmail. Het ontgrendelen van zo'n account is dus wat moeilijker als je belangrijke informatie kwijtraakt.

FAQ

    Hoe verwijder ik een Gmail-account?

    U kunt uw Gmail-account, samen met andere afzonderlijke Google-services, verwijderen door naar het gegevens- en privacygedeelte van uw Google-accountpagina te gaan. Klik vanaf daar op Een Google-service verwijderen en selecteer vervolgens het prullenbak pictogram naast Gmail.

    Hoe verwijder ik een Gmail-account van mijn iPhone?

    Je iPhone slaat alle e-mailaccounts op die je hebt ingesteld in de app Instellingen. Ga naar Instellingen > Mail > Accounts, tik op uw Gmail-account en selecteer vervolgens Account verwijderen onderaan het scherm.

Aanbevolen: