Google Takeout: waarom je het nodig hebt en hoe je het gebruikt

Inhoudsopgave:

Google Takeout: waarom je het nodig hebt en hoe je het gebruikt
Google Takeout: waarom je het nodig hebt en hoe je het gebruikt
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Google Takeout en kies Deselecteer alles. Selecteer het/de gewenste item(s) en kies OK > Volgende stap. Geef de gevraagde informatie op.
  • Selecteer onder Leveringsmethode waar u het archief wilt downloaden. Maak selecties onder Frequency en File type & size.
  • Selecteer Maak export. Wanneer het archief compleet is, stuurt Takeout je een e-mail. Selecteer Archief downloaden in die e-mail.

Dit artikel legt uit hoe je Google Takeout kunt gebruiken om archieven te maken of bestanden te verplaatsen. Het bevat informatie over de soorten gegevens die u kunt verwijderen en de redenen waarom u deze service mogelijk wilt gebruiken.

Hoe Google Takeout te gebruiken

Google Takeout biedt een handige manier om uw gegevens te downloaden of naar een ander apparaat te verplaatsen. Het is de eenvoudigste manier om uw spullen van het digitale domein van Google naar uw eigen domein te verplaatsen. Als dit de eerste keer is dat je Takeout gebruikt, begin dan met iets beheersbaars. We gebruiken een fotoalbum als voorbeeld in de volgende instructies.

  1. Navigeer naar takeout.google.com en kies Deselecteer alles. Google Takeout selecteert standaard alle mogelijke gegevens en bestandstypen om op te nemen in het Takeout-archief.

    Image
    Image
  2. Scroll naar beneden en selecteer het Google Photos selectievakje.

    Image
    Image
  3. Selecteer Alle fotoalbums inbegrepen om individuele fotoalbums te selecteren voor opname in het Takeout-archief. Standaard is elk fotoalbum geselecteerd. Selecteer Deselecteer alles en selecteer vervolgens de afzonderlijke fotoalbums die u wilt downloaden. Als u klaar bent, selecteert u OK

    Image
    Image
  4. Scroll naar de onderkant van het scherm en selecteer Volgende stap.

    Image
    Image
  5. U wordt gevraagd om het bestandstype, de frequentie en de bestemming voor uw archief te selecteren. U wordt ook gevraagd om de maximale grootte voor elk archiefbestand te selecteren. Kies onder Leveringsmethode waar u het archiefbestand wilt downloaden als het klaar is.

    Het overzetten van gegevens naar deze cloudopslagservices telt mee voor uw opslagquotum.

    Image
    Image
  6. Kies onder Frequency hoe vaak u de bestanden wilt exporteren om te downloaden. Selecteer Eenmalig exporteren of Exporteren elke 2 maanden gedurende 1 jaar.

    Image
    Image
  7. Kies onder Bestandstype & grootte het bestandstype voor het archiefbestand en de maximale grootte.

    Het standaard bestandstype is.zip, dat op de meeste computers kan worden geopend. De andere optie is.tgz, waarvoor mogelijk extra software op een Windows-computer moet worden geopend.

    Takeout beperkt standaard archiefbestanden tot 2 GB en creëert zoveel opeenvolgend genummerde bestanden als nodig is. U kunt echter formaten tot 50 GB selecteren.

  8. Selecteer Maak export en wacht terwijl Google de bestanden verzamelt en archiveert volgens uw specificaties.

    Afhankelijk van het aantal en de grootte van de bestanden die je hebt aangevraagd, duurt het maken van het archief enkele minuten tot meerdere dagen. Google heeft ongeveer drie minuten nodig gehad om een archiefbestand van 175 MB te maken.

    Image
    Image
  9. Als het archief compleet is, stuurt Takeout je een e-mail met een link naar de gearchiveerde bestanden. Selecteer vanuit die e-mail Download Archive om te beginnen met downloaden, net als elk ander bestand. Uw gegevens worden verplaatst van de Google-servers naar uw map Downloads.

Controleer bij het downloaden van archieven de Beschikbaar tot-datum. Je hebt zeven dagen om een archief te downloaden voordat Google het verwijdert.

Als je een lijst wilt zien van je door Takeout gemaakte archieven van de afgelopen 30 dagen, selecteer je Geschiedenis bekijken.

Bottom Line

Google Takeout geeft 51 soorten gegevens weer, waaronder contacten, foto's, Google Keep-notities, Gmail en bladwijzers. Voor een volledige lijst met gegevenstypen en om te zien hoeveel u van elk heeft, logt u in op uw Google-account en gaat u naar het Google Dashboard.

Waarom Google Takeout gebruiken?

Google biedt goedkope en veilige opslag voor digitale activa. Overal waar u een internetverbinding heeft, kunt u bij uw bestanden. Wanneer u bij de bestanden moet, of wanneer een hulpprogramma voor bestandsmigratie niet naar behoren werkt, kan een eenvoudige manier om de gegevens te downloaden levensreddend zijn.

Hier zijn een paar dingen die je kunt doen met Google Takeout:

  • Verplaats een verzameling afbeeldingen naar uw laptop om ze te bewerken.
  • Reseed uw Outlook, Apple-contacten of agenda opnieuw.
  • Maak ruimte vrij op uw Google Drive door oude documenten op fysieke media te archiveren.
  • Maak redundante archieven van belangrijke bestanden om op te slaan in andere cloudservices.

Zoals de meeste Google-services werkt Takeout op dezelfde manier op Windows-, Mac-, Linux-, iOS- en Android-apparaten.

Aanbevolen: