Apple's M1 Ultra-chip biedt nog betere prestaties

Apple's M1 Ultra-chip biedt nog betere prestaties
Apple's M1 Ultra-chip biedt nog betere prestaties
Anonim

Apple heeft nog een andere M1-chip onthuld, de M1 Ultra, die naar eigen zeggen beter kan presteren dan de M1 Max zonder in te boeten aan energie-efficiëntie.

De nieuwe M1 Ultra, aangekondigd via Apple 8 maart keynote, is in wezen twee M1 Max-chips gecombineerd in één. Apple beweert dat deze aanpak, UltraFusion genaamd, een nieuwe M1-chip mogelijk maakt die tot 2,5 TB bandbreedte kan leveren tussen zijn twee processors met een lage latentie en zonder veel stroomverbruik.

Image
Image

Kijkend naar de M1 Ultra als een enkele processor, stelt Apple dat deze in staat is tot 800 GB per seconde geheugenbandbreedte en tot 128 GB verenigd geheugen kan ondersteunen. Het maakt ook gebruik van een 20-core CPU en een 64-core GPU, waardoor het acht keer sneller is dan de originele M1-chip en de prestaties van de Media Engine verdubbelen in vergelijking met M1 Max.

Image
Image

Vergeleken met desktop-pc's, beweert Apple dat de M1 Ultra tot 90 procent hogere prestaties kan leveren dan het snelste 16-coresysteem in dezelfde vermogenscategorie. En qua vermogen zegt Apple dat de nieuwe chip dat kan terwijl hij 100 watt minder gebruikt dan die 16-coresystemen.

Voorlopig is de M1 Ultra alleen beschikbaar met de nieuwe Mac Studio, die vandaag kan worden besteld en vanaf vrijdag 18 maart in de winkels zal verschijnen. Er waren ook hints dat de M1 Ultra zou in de toekomst naar de Mac Pro kunnen komen, maar er is nog niets bevestigd.

Aanbevolen: