Hoe het te repareren als Images niet werkt op de iPhone

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als Images niet werkt op de iPhone
Hoe het te repareren als Images niet werkt op de iPhone
Anonim

De app Afbeeldingen (afbeeldingen) die is opgenomen in Berichten voor iOS, biedt een bibliotheek met doorzoekbare gifs die je direct aan sms'jes met je vrienden kunt toevoegen. Soms kunt u echter een foutmelding krijgen wanneer u het probeert te gebruiken. De waarschuwing verschijnt wanneer je een-g.webp

Kon afbeelding niet delen. De internetverbinding lijkt offline te zijn.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones en iPads met iOS 10 en hoger.

Redenen Afbeeldingen voor berichten werken niet meer

Een verscheidenheid aan problemen kan ervoor zorgen dat Afbeeldingen voor Berichten niet werken. Enkele mogelijke boosdoeners zijn:

  • Een verouderde versie van iOS gebruiken.
  • Een storing in Berichten.
  • Verbindingsproblemen met je wifi- of mobiele netwerk.

Wat te doen als afbeeldingen niet werken op iPhone

Als je de fout Kan afbeelding niet delen krijgt van Berichten, volgen hier enkele stappen om te proberen.

  1. Berichten sluiten en opnieuw openen. Het is mogelijk dat de fout wordt veroorzaakt door iets dat mis is met de Berichten-app, en je moet het gewoon een nieuwe start geven. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm om de App Switcher van het apparaat te openen en sluit vervolgens handmatig Berichten. Keer dan terug naar het startscherm om het te openen en probeer het opnieuw.

  2. Toggle afbeeldingen. Mogelijk kunt u de functionaliteit van Afbeeldingen herstellen door deze tijdelijk te verwijderen en vervolgens opnieuw te activeren. Scrol hiervoor naar de rechterkant van de apps-balk in Berichten en tik op de knop More. Selecteer Bewerken in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image

    Tik op de min knop naast Afbeeldingen. Kies Verwijderen uit Favorieten. Afbeeldingen worden verplaatst naar het gedeelte Meer apps. Tik vanaf daar op de knop plus om het weer in te schakelen.

    Image
    Image
  3. Probeer een ander netwerk (of mobiel). Als je toegang hebt tot een ander draadloos netwerk, probeer dan verbinding te maken met dat netwerk om te zien of het probleem hiermee wordt opgelost. Op een iPhone of mobiele iPad kunt u ook proberen die verbinding te gebruiken.

  4. Fiets wifi. Als uw internetverbinding het probleem met Afbeeldingen veroorzaakt, kunt u proberen de verbinding met uw netwerk te verbreken en opnieuw te verbinden. Open hiervoor het Control Center of de app Instellingen. Schakel wifi uit, wacht een minuut en maak vervolgens opnieuw verbinding om te zien of Images weer begint te werken.

    Je kunt ook de vliegtuigmodus inschakelen, die alle inkomende en uitgaande signalen stopt.

  5. Zorg ervoor dat sms is ingeschakeld. Als Afbeeldingen niet werkt wanneer je mensen sms't die geen iPhone hebben (d.w.z. hun bubbels in Berichten zijn groen in plaats van blauw), moet je controleren of je telefoon is ingesteld om standaard sms-berichten te verzenden. Ga naar Instellingen > Berichten en zorg ervoor dat de schakelaar naast Verzenden als SMS in de aan/ groene positie.
  6. Los problemen met je wifi en netwerk op. Als Afbeeldingen niet het probleem is, is dat mogelijk uw netwerkverbinding. Koppel je modem en router los (als het afzonderlijke apparaten zijn) gedurende 30 seconden, sluit ze vervolgens weer aan en kijk of de fout verdwijnt.

  7. Start je iPhone of iPad opnieuw op. Als u uw apparaat een minuut uitschakelt, wordt zowel de stroomvoorziening als de internetverbinding uitgeschakeld. Als je hem weer aanzet, maakt hij weer verbinding met internet, en dit kan genoeg zijn om een aantal bugs en glitches op te lossen.
  8. Controleer op een iOS-update. Of u nu iOS gebruikt op de iPhone of de nieuwere iPadOS voor tablets, het proces om ervoor te zorgen dat u de meest recente versie gebruikt, is hetzelfde. Open Instellingen en ga vervolgens naar Algemeen > Software-update uw apparaat controleert op een nieuwe versie. Als er een beschikbaar is, volgt u de aanwijzingen op het scherm om de update te downloaden en te installeren.
  9. Reset netwerkinstellingen. Een meer drastische techniek houdt in dat alle opgeslagen netwerkgegevens van uw telefoon of tablet worden verwijderd. Wanneer u deze instellingen reset, vergeet uw apparaat alle netwerken en aanmeldingsgegevens die zijn opgeslagen en begint het opnieuw. Dit proces zorgt er ook voor dat uw apparaat opnieuw wordt opgestart.

    Zodra je weer binnen bent, moet je opnieuw verbinding maken met je thuisnetwerk (of welke je ook gebruikt) en het wachtwoord opnieuw invoeren.

    Het resetten van netwerkinstellingen is niet zo intensief als het resetten van je apparaat.

Aanbevolen: