VR kan landbouw aantrekkelijker maken voor stadsbewoners

Inhoudsopgave:

VR kan landbouw aantrekkelijker maken voor stadsbewoners
VR kan landbouw aantrekkelijker maken voor stadsbewoners
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe virtual reality-simulatie is bedoeld om nieuwkomers kennis te laten maken met stadslandbouw.
  • Cornell-onderzoekers gebruikten drones om een virtueel model te maken van Red Hook Farms, een programma voor stadslandbouw en voedselrechtvaardigheid in Brooklyn.
  • Maar niet iedereen denkt dat je een boer wordt als je een VR-headset opzet.
Image
Image

Aanstaande stadsboeren proeven van het plattelandsleven dankzij virtual reality (VR).

Brooklyn in New York City ligt ver van maïsvelden, maar is misschien iets dichterbij dankzij de inspanningen van onderzoekers van de Cornell University. De wetenschappers beweren de meest geavanceerde VR-tour door een stadsboerderij ooit te hebben gemaakt. De nieuwe software maakt deel uit van een poging om VR te gebruiken om de aantrekkingskracht van landbouw te vergroten.

"Het biedt een middenweg tussen een in-situ-ervaring en een virtuele vergadering waardoor onderwijs op afstand mogelijk is, maar met context en details die gewoonlijk ontbreken bij online opdrachten", Tapan Parikh, universitair hoofddocent computer- en informatiewetenschappen bij Cornell, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. Parikh is co-auteur van het artikel "Greening the Virtual City: Accelerating Peer-to-Peer Learning in Urban Agriculture with Virtual Reality Environments", onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Sustainable Cities.

Thuis op het virtuele bereik

De Cornell-onderzoekers gebruikten drones om een virtueel model te maken van Red Hook Farms, een programma voor stadslandbouw en voedselrechtvaardigheid in Brooklyn.

Gebruikers kunnen het platform bekijken met een VR-headset en via een computer of mobiele telefoon. Omgevingsgeluid zal bijdragen aan de ervaring van het zijn op de boerderij.

Gebruikers zullen rond de boerderij "lopen" en gebieden betreden met demo- en instructievideo's onder leiding van boerderijmanagers. Deze video's laten aspecten van landbouwproductie zien, zoals verbouwen, composteren en wieden.

"We gebruiken ingebouwde video's, spelmechanica en verbeterde 3D-modellen van de boerderij en verschillende gewassen en apparatuur om zowel een realistische ervaring als extra functies en functionaliteit te bieden," zei Parikh.

Het doel van de simulatie is om boeren met elkaar in contact te brengen, landbouwonderwijs te verbeteren en nieuwe deelnemers kennis te laten maken met de wereld van de landbouw. Cornell heeft van oudsher rekening gehouden met landelijke landbouwbelangen, maar de belangstelling voor stadslandbouw neemt toe.

Stadslandbouw is het kweken van planten en het fokken van dieren in en rond steden en stedelijke omgevingen. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties wordt stadslandbouw wereldwijd door 800 miljoen mensen beoefend.

Koron Smiley, een Red Hook-boerderijmanager en co-auteur van het artikel, is een voormalige videogamer die het gebruik van VR in stadslandbouw ziet als een manier om een nieuw publiek te bereiken dat een brug slaat tussen de technische wereld en landbouw.

"Virtual reality zorgt voor meer exposure die ook buiten uw gebied gaat", zei hij in een persbericht. "Virtual Reality is een manier om een ander perspectief op de boerderij te laten zien, vooral aan mensen die er misschien niets vanaf weten, die meer van virtual reality houden en niet zo vaak naar buiten gaan."

Image
Image

Game Jouw manier om oogsten te oogsten

Degenen die verlangen naar een meer landelijk leven, kunnen zich wenden tot game-landbouwsimulaties zoals Farming Simulator 16 die beschikbaar is in de Google Play Store. Je kunt in je eigen tempo vijf verschillende gewassen planten, verbouwen, oogsten en verkopen, koeien en schapen fokken en hout verkopen.

"Gezien het recente verlies van boeren in ons land (leeftijd, grondkosten, enz.), zou het bieden van een VR-ervaring in de landbouw een nieuwe generatie boeren stimuleren om hun toekomst te bepalen en innovatie en verkenning op dit gebied aan te moedigen, "Michael Cassens, een assistent-professor gaming en interactieve media en directeur van ESports aan de Universiteit van Montana vertelde Lifewire in een e-mailinterview: "Het uiteindelijke doel is om meer jonge mensen in het veld te krijgen."

Maar niet iedereen denkt dat je een boer wordt als je een VR-headset opzet.

"Leren in de landbouw via VR is als iemand leren hoe je een kind moet baren of opvoeden via VR", zei Patrick Lydon, directeur van City as Nature, een stedelijke ecologiestudio, in een e-mailinterview. "De meer kosten-, tijd- en energie-efficiënte manier zou zijn om boerderijen in elke openbare school te plaatsen en die handen in de grond te krijgen."

Aanbevolen: