AI-aangedreven paskamers kunnen het winkelen voor kleding gemakkelijker maken

Inhoudsopgave:

AI-aangedreven paskamers kunnen het winkelen voor kleding gemakkelijker maken
AI-aangedreven paskamers kunnen het winkelen voor kleding gemakkelijker maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Walmart biedt AI-software waarmee je thuis kleding kunt passen.
  • De winkelier is een van de velen die zich haasten om de online winkelervaring te verbeteren door virtuele kleedkamers toe te staan.
  • In de toekomst zou AI zelfs kunnen dienen als online verkoopassistent.

Image
Image

Vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie zou het passen van kleding in winkels tot het verleden kunnen maken en een comfortabelere thuiservaring kunnen maken.

Walmart brengt een app uit die AI gebruikt om je thuis kleding te laten passen. Het maakt deel uit van een groeiende inspanning om computers te gebruiken om het giswerk uit online kledingwinkelen te halen.

"Terwijl de virtuele pastrend al enkele jaren in de mode groeit, konden klanten met rudimentaire oplossingen heel globaal zien hoe een kledingstuk eruit zou zien op hun lichaam, maar niet hoe het zou passen," Vadim Rogovskiy, CEO van 3DLOOK, een bedrijf dat virtuele try-on-software produceert, zei in een e-mailinterview.

"Nu gebruiken oplossingen AI om de precieze lichaamsmaten van klanten te berekenen, zodat klanten kunnen ontdekken of het waarschijnlijk bij hun unieke lichaam past, en biedt een handige, kostenefficiënte en milieuvriendelijke manier om kleding online te passen."

Virtuele paskamers

Een frustratie van online kledingwinkelen is begrijpen hoe een item er bij je uitziet voordat je het koopt. Maar Walmart zegt het antwoord op dit probleem te hebben met zijn virtuele paskamer.

De technologie, genaamd Zeekit, is beschikbaar op de Walmart-app en Walmart.com. Je begint met de Choose My Model-ervaring, waarmee je kunt kiezen uit 50 modellen met een hoogte van 5'2" - 6'0" en de maten XS - XXXL. Om te begrijpen hoe een item er bij hen uitziet, kunnen klanten het model raadplegen dat het beste hun lengte, lichaamsvorm en huidskleur weergeeft.

"Zeekit is gebouwd met een visie om iedereen de kans te geven zichzelf te zien in elk kledingstuk dat online wordt gevonden, en dat is een visie die we delen", Denise Incandela, executive vice president van kleding en huismerken bij Walmart US, schreef in het persbericht.

AI-oplossingen kunnen ook helpen afval te verminderen. De online detailhandelsverkopen zijn de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 18,6 procent per jaar gegroeid en zullen naar verwachting in 2025 met nog eens 33 procent stijgen. Deze groei v alt samen met een toename van 'bracketing', waarbij klanten artikelen kopen in meerdere maten, stijlen, en kleuren voordat je degene terugstuurt die niet goed passen of er niet goed uitzien, zei Rogovskiy.

"In wezen, zonder enige manier om te proberen voordat ze kopen, gebruikt bijna tweederde van de shoppers een gratis retourbeleid om hun huis om te toveren in persoonlijke paskamers", voegde hij eraan toe.

AI voor kleding

Retailers gebruiken AI-software om je lichaamsvorm te begrijpen. De software combineert meestal 3D-scans van veel mensen om je profiel te voorspellen, hetzij van een paar afbeeldingen of van een paar metingen, vertelde Jim Downing, CEO van Metail, een modetechnologiebedrijf dat virtuele paskamertechnologie maakt, aan Lifewire in een e-mailinterview.

AI kan ook voorspellen of je een kledingstuk waarschijnlijk in een bepaalde maatoptie houdt, zei Downing. "Dit gebied gebruikt vaak een voorspelde lichaamsvorm en je pasvormvoorkeur als input en brengt dat samen met historische transactiegegevens van een winkelsite en metadata over specifieke kledingstukken om te voorspellen welke maat je waarschijnlijk zult behouden", voegde hij eraan toe.

Image
Image

Bepalen hoe het kledingstuk er bij jou uit zal zien, is een ander gebied waar AI wordt gebruikt, zei Downing. De nieuwste augmented reality (AR)-technologie maakt ook gebruik van AI om je lichaam te volgen terwijl je beweegt en verandert een model van het kledingstuk zodat het past, zodat het lijkt alsof je de kleding draagt.

Er is echter nog ruimte voor verbetering in de virtuele kleedkamer. De meeste van de huidige AI-oplossingen manipuleren afbeeldingen zodat het lijkt alsof de kleding wordt gedragen door je avatar of een model dat dicht bij je lichaamsvorm staat. Omdat ze niet zijn gebaseerd op de snijpatronen en stofeigenschappen van de onderliggende kledingstukken, zijn ze niet nauwkeurig genoeg om u precies te laten zien hoe een specifieke kledingmaatoptie zou passen, legde Downing uit.

…bijna tweederde van de shoppers gebruikt een gratis retourbeleid om hun huis om te toveren in persoonlijke paskamers.

De groeiende acceptatie van 3D CAD-software onder modemerken zou het proces uiteindelijk nog nauwkeuriger kunnen maken. Metail werkt aan een techniek genaamd EcoShot, waarmee merken patroonnauwkeurige modelfotografie kunnen maken van 3D-kledingstukken op echte modellen.

"Deze worden meestal gebruikt tijdens het ontwerpproces wanneer merken ontwerpen herzien en selecteren, maar worden in toenemende mate gebruikt in e-commerce om diverse modelfotografie op een schaalbare manier te creëren," zei Downing.

In de toekomst zou AI zelfs kunnen dienen als een online verkoopassistent, stelde Rogovskiy voor, "klanten op maat gemaakte stijlaanbevelingen aanbieden in hun virtuele paskamer, op basis van hun unieke lichaamsgrootte en vorm."

Aanbevolen: