De 8 beste slimme brillen van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste slimme brillen van 2022
De 8 beste slimme brillen van 2022
Anonim

Slimme brillen worden het volgende grote ding in technologie, maar voor nu is het een interessant experiment dat camera's en koptelefoons in een normale zonnebril plaatst.

Als je wilt spelen met het maken van foto's en video en het luisteren naar audio (en je vindt het goed dat Facebook erbij betrokken is), is Ray-Ban Stories onze beste keuze.

Sommige kunnen zelfs werken als standaard augmented reality-apparaten, waarbij ze een computerscherm in je ooghoek projecteren. Als je een glimp van de toekomst wilt, biedt de dure Vuzix Blade een voorproefje van augmented reality – maar we raden je aan te wachten tot die specifieke functie meer mainstream wordt.

Dit is onze keuze voor de beste slimme bril die momenteel op de markt is

Beste algemeen: Ray-Ban-verhalen

Image
Image

Ontwikkeld met Facebook, zijn Stories uniek omdat ze eruitzien als een normale zonnebril. Dat is geen verrassing, aangezien ze zijn ontwikkeld door Ray-Ban, maar toch - ze schreeuwen niet 'nerd' als je ze aantrekt, wat een goede zaak is.

Ze zijn zelfs verkrijgbaar in drie verschillende Ray-Ban-stijlen: Meteor, Round en Wayfarer, in vijf kleuren (glanzend zwart, blauw, bruin, olijfgroen of matzwart) en zes soorten lenzen (bruin verloop, helder, donkerblauw, donkergrijs, groen of fotochromatisch groen). Lenzen op sterkte zijn ook beschikbaar, dus het is redelijk om te zeggen dat Ray-Ban de meeste mensen gedekt heeft.

Ze doen ook dienst als bluetooth-koptelefoon en je gebruikt een app om video's en foto's die ermee zijn gemaakt te uploaden. Het is niet verwonderlijk dat je daarvoor een Facebook-account nodig hebt.

Om een foto te maken, is er een opnameknop op de rechterarm en een aanraakgevoelig oppervlak dat je kunt bellen, afspelen en volumeknoppen.

Ondanks de voor de hand liggende privacyzorgen, zijn dit waarschijnlijk de meest complete slimme brillen die er zijn, en hoewel er geen augmented reality-weergave is, is Facebook van plan om er in de nabije toekomst een te maken.

Beste voor AR-functies: Vuzix Blade verbeterde slimme bril

Image
Image

Deze onlangs geüpgradede versie van de Vuzix Blade biedt tal van geavanceerde functies in een verrassend compacte bril. Dankzij de augmented reality (AR)-mogelijkheden staat de Blade bovenaan onze lijst, samen met de geïntegreerde luidsprekers, ruisonderdrukkende microfoons en een verrassend goede camera.

The Blade heeft een kleurendisplay op de rechterlens dat digitale afbeeldingen over de echte wereld legt. Op het transparante display kun je beide tegelijk zien, met tracking van hoofdbewegingen die op je bewegingen reageert voor een meeslepende augmented reality-ervaring. Het wordt aangedreven door zijn eigen processor en Android OS - hetzelfde systeem als in Android-telefoons. Je kunt de Blade ook koppelen met je smartphone, met behulp van de bijbehorende app, om de functionaliteit verder aan te passen en telefoonmeldingen rechtstreeks op je bril te ontvangen.

Deze bril heeft ook een aantal geweldige hardwarefuncties, waarvan de meest opvallende een ingebouwde 8MP-camera is die HD-video kan opnemen. Met ruisonderdrukkende microfoons kunt u ook oproepen beantwoorden en de spraakbesturingsfuncties gebruiken. Deze hebben ook volledige UV-bescherming en zijn verkrijgbaar met glazen op sterkte tegen een meerprijs.

Beste budget: TechKen-zonnebril

Image
Image

Super high-tech functies komen vaak met een hoog prijskaartje, dus als je op zoek bent naar iets dat betaalbaarder is, wil je misschien deze futuristisch ogende zonnebril van TechKen eens bekijken. Ze hebben een ingebouwde Bluetooth-koptelefoon die vanaf de pootjes van de bril naar beneden reikt, waardoor ze een geweldige optie zijn voor sporten en andere buitenactiviteiten. Terwijl gewone draadloze oordopjes het risico lopen eruit te vallen, worden deze rechtstreeks aan de zonnebril bevestigd, zodat je de muziek kunt laten spelen zonder bang te zijn dat je een dure oordop kwijtraakt.

De hoofdtelefoononderdelen van de bril zijn verstelbaar en kunnen naar voren en naar achteren worden bewogen voor een comfortabele pasvorm. Ook hebben ze een ingebouwde microfoon, zodat je moeiteloos gesprekken aanneemt wanneer de bril is aangesloten op je telefoon. Met de knoppen op het frame kun je het volume aanpassen, muziek afspelen en pauzeren en oproepen beantwoorden.

Beste voor muziek: Bose Frames

Image
Image

De Bose Frames zijn een ander item in de categorie gecombineerde zonnebrillen en koptelefoons, en ze bieden de beste geluidskwaliteit van alle apparaten op deze lijst. Ze lijken ook het meest op een gewone zonnebril. Als stijl een topprioriteit is, biedt Bose vijf verschillende ontwerpen voor audiozonnebrillen: de rechthoekige Alto, de ronde Rondo, de sportieve Tempo, de vierkante Tenor en de Soprano met kattenogen. Je look kiezen is het halve plezier.

The Frames hebben de luidsprekers ingebouwd in de armen en recht achter de oren van de drager. Ook al is er geen in-ear koptelefoon, het ontwerp van de bril voorkomt dat het geluid lekt naar de mensen om je heen. Zo geniet je van je muziek terwijl je je volledig bewust bent van je omgeving (en zonder je buren te storen). Onze recensent die deze bril testte, merkte op dat de audio wel de heerlijke warme kwaliteit heeft waar het merk Bose om bekend staat. Het enige nadeel: het kan worden overstemd door het lawaai in je omgeving. Dus als je onderweg bent of van plan bent om ergens hard te luisteren, kan het zijn dat je muziek moeilijk te horen is.

De Bose Frames worden ook geleverd met het Bose AR-platform, dat nog in de kinderschoenen staat, maar veelbelovend is voor interessante AR-audio-ervaringen. De bril heeft al ingebouwde gyroscopen en bewegingsregistratie, waardoor ze zeer geschikt zijn voor integratie van augmented reality-apps.

We hebben tijd doorgebracht met de Rondo-stijl, en hoewel er verfijnde accenten zijn, hebben de frames een ietwat fragiel gevoel. Hoewel elk van de armen strategisch geplaatste mini-luidsprekers heeft, is er geen substantieel gewicht aan de zonnebril. Dit is een pluspunt voor comfortabel dragen, maar we ontdekten ook dat de frames een fijne lijn van gevoel liepen en er een beetje goedkoop uitzagen. Hoewel ze helemaal niet omvangrijk of zwaar in de handen zijn, merkten we dat het dragen ervan gedurende meer dan een uur zwaar begon te voelen op het gezicht. We ondervonden wat ongemak, vooral in het gebied van de neusbrug waar de frames in de huid drukten. We droegen deze ook tijdens een korte jog van 1 mijl en merkten halverwege de run een beetje uitglijden en glijden. Wat de algehele lenskwaliteit betreft, waardeerden we hoe robuust ze waren. Ze namen vegen op, maar krabben was geen probleem. We vonden de plaatsing van de enkele knop, op de rechterarm vlak bij de slaap, intuïtief en gemakkelijk om mee te werken. Hoewel er geen oordopje of beengeleidingstechnologie is, waren we onder de indruk van hoe helder, warm en dichtbij de luisterervaring was. Houd er echter rekening mee dat de geluidskwaliteit niet zo geweldig is als er veel achtergrondgeluid is. We koppelden de Bose Frames aan een iPhone 6 en merkten dat er maar negen apps voor ons beschikbaar waren. We hebben een reisgerelateerde app getest, NAVIGuide genaamd, die stapsgewijze gesproken aanwijzingen geeft. Dit werkte goed en voorkwam dat we herhaaldelijk op onze telefoon moesten kijken voor een routebeschrijving. - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste voor audio: stromen bandbreedte

Image
Image

Als je vooral met je slimme bril naar muziek wilt luisteren, zijn de Flows een stijlvolle middenklasse-optie die eruitziet als een gewone zonnebril en alle voordelen heeft van een Bluetooth-koptelefoon. Ze hebben een open-oorontwerp dat kleine beengeleidingsluidsprekers op de armen van de bril gebruikt. Ze sturen audio rechtstreeks naar je binnenoor, zodat je je muziek kunt horen en ook je omgeving kunt horen. Net als andere audiozonnebrillen op de markt, hebben de Flows ook een ingebouwde microfoon, zodat je oproepen kunt beantwoorden wanneer je smartphone is aangesloten. De Bluetooth 5.0-technologie zorgt ook voor een stabielere en sterkere verbinding.

Deze bril is verkrijgbaar in twee stijlen: de ronde Taylor's en de meer rechthoekige Bruno's. Kies tegen een meerprijs uit drie verschillende lenskleuren. Beide stijlen hebben een batterijduur van vijf uur en kunnen in één tot twee uur volledig worden opgeladen.

Beste voor video: Snap Spectacles 3

Image
Image

Voor een slimme bril gemaakt door een socialmediabedrijf, is Snap Spectacles 3 van Snapchat net zo leuk en modieus als je zou verwachten. Ze zijn ook verrassend hightech. Met twee HD-camera's en vier microfoons kan deze bril 3D-foto's en 60 fps-video met hifi-audio vastleggen. De lenzen bevinden zich op de twee bovenhoeken van het montuur. Wanneer ze gelijktijdig foto's maken vanuit deze enigszins verschillende hoeken, worden de afbeeldingen gecombineerd om een opvallend driedimensionaal effect te creëren. De Spectacles maakt via Bluetooth verbinding met je telefoon, zodat je je media direct kunt uploaden naar de Snapchat-app of ergens anders. Snapchat biedt een reeks leuke AR-filters die naadloos integreren met Spectacles-video voor nog een laag interessante effecten.

De Spectacles worden geleverd met een oplaadetui en kunnen in slechts 15 minuten snel worden opgeladen tot 50%. Hun opvallende ontwerp is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en een gedempte roségouden toon.

Beste voor focus: Smith Lowdown Focus

Image
Image

Kan een slimme bril je helpen te ontspannen en je geest te concentreren? Dat is het uitgangspunt achter de Smith Lowdown Focus. Deze slimme bril is gekoppeld aan een koptelefoon en een app om je hersenactiviteitsniveau en ademhaling te gebruiken om je geest opnieuw te trainen om te vertragen en de concentratie te verbeteren. Hoewel het behoorlijk wild klinkt, is de bril een geweldig nieuw hulpmiddel als het gaat om het beoefenen van mindfulness.

Regelmatige sessies kunnen gebruikers helpen meer gefocust te zijn, angst te beheersen en afleiding te blokkeren. Brain-sensing-technologie, die werkt via sensoren in de oorstukken van het frame, geeft re altime feedback over het activiteitsniveau van uw hersenen, zodat de gebruiker weet wanneer hij zich moet concentreren om stress te overwinnen of complexe taken uit te voeren. Hoewel deze methode van mindfulness misschien niet voor iedereen geschikt is, is het een op feiten gebaseerd systeem dat velen heeft geholpen. De frames zelf zijn onopvallend en zullen waarschijnlijk niet opvallen.

Als je worstelt met mentale focus, overweeg dan om de Lowdown Focus eens te proberen, als ze binnen je budget vallen.

Beste digitale assistent-integratie: Amazon Echo Frames

Image
Image

De nieuwe Amazon Echo Frames brengen het gemak van Alexa naar je bril. Verbind ze gewoon met je smartphone via Bluetooth en krijg de hele dag toegang tot je virtuele assistent. Zeg 'Alexa' en de ingebouwde microfoons beginnen meteen te luisteren. Stel hem vragen, zet je favoriete muziek en podcasts in de wachtrij en ontvang meldingen van je telefoon rechtstreeks in je oor. Net als andere slimme brillen op deze lijst, gebruiken de Echo Frames een open-ear audio-ontwerp met kleine luidsprekers ingebed in de frames. Je kunt horen wat er uit komt, maar de mensen om je heen niet.

Als meldingen in je oor te veel klinken, heeft deze bril de optie voor "VIP-filtering" die je alleen waarschuwt voor meldingen van een specifieke lijst met mensen (en de rest wacht op je op je telefoon). Je kunt Alexa ook uitschakelen met een druk op de knop als je niet wilt dat de omgevingsmicrofoon altijd aan staat. Het kan een beetje een aanslag op de batterij zijn. Amazon beweert dat je ongeveer twee uur afspeeltijd en Alexa-interactie kunt krijgen als de bril een volledige dag van 14 uur aan staat, of vier uur achter elkaar als je naar muziek luistert. De belangrijkste afhaalma altijd hier: deze zijn ontworpen als een Alexa-apparaat, in plaats van een koptelefoon.

De Echo Frames zijn verkrijgbaar in drie kleuren: allemaal zwart, zwart met een blauwe rand en schildpadprint.

Beste brilbijlage: JLab Audio JBuds Frames Wireless Audio

Image
Image

Als je een bril op sterkte hebt of een zonnebril die je nooit zou kunnen vervangen, kunnen de JLab Audio JBuds-monturen aan elk brilmontuur worden bevestigd voor direct draadloos geluid. Ze hebben ook een microfoon voor telefoongesprekken. Het open audio-ontwerp speelt muziek af die alleen jij kunt horen, terwijl je oren open en onbedekt blijven - een geweldige optie voor diegenen die zich bewust willen blijven van hun omgeving of die traditionele hoofdtelefoons oncomfortabel vinden om te dragen. Gebruik beide bijlagen voor een meer meeslepende audio-ervaring, of schakel over naar slechts één.

Het ontwerp is een beetje omvangrijk, maar de JBuds Frames maken dit goed met meer dan acht uur afspelen per oplaadbeurt. Het maakt ook gebruik van de nieuwste Bluetooth 5.1-technologie om te koppelen met uw smartphone met een stabiele, vertragingsvrije verbinding.

Voor de meest geavanceerde smart-glass-ervaring raden we de Vuzix Blade Upgraded aan, die een doorzichtig display op de lens heeft met augmented-reality-mogelijkheden. Anders geeft Ray-Ban Stories je een geweldige, leuke ervaring als je gewoon foto's en video's wilt maken en tegelijkertijd telefoongesprekken wilt aannemen.

FAQ

    Waarvoor wordt een slimme bril gebruikt?

    Veel slimme brillen zijn uitgerust met camera's en microfoons die hoogwaardige point-of-view-video mogelijk maken, wat in veel industrieën een onschatbare trainingstool kan zijn. Brillen met displays op de lenzen zorgen ervoor dat digitale informatie de echte wereld overlappen, waardoor de echte activiteit wordt aangevuld met aanwijzingen of andere nuttige informatie recht voor de ogen van de drager. Veel van de goedkopere modellen op deze lijst zijn leuke gadgets waarmee je naar muziek kunt luisteren of telefoonmeldingen kunt krijgen van een stijlvolle zonnebril.

    Wat is open-ear audio?

    Veel slimme brillen maken gebruik van open-ear audiotechnologie, wat betekent dat ze geluid naar je oren brengen zonder ze te blokkeren of te bedekken zoals traditionele hoofdtelefoons. Dit kan worden bereikt door strategisch geplaatste luidsprekers die naast de gehoorgang rusten in plaats van erin, waardoor het geluid hoorbaar is voor u, maar niet voor de mensen naast u. Sommige gebruiken ook beengeleiding, die de geluidstrillingen rechtstreeks naar het binnenoor stuurt via de botten in je schedel.

    Hoeveel kost een slimme bril?

    De prijs van een slimme bril kan sterk variëren. Een eenvoudige slimme bril die alleen Bluetooth-audio levert, mag niet meer kosten dan de standaard Bluetooth-hoofdtelefoon of draadloze oordopjes.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser is een voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten en recensies. Ze heeft meerdere jaren ervaring met onderzoek naar en schrijven over consumententechnologie.

Mark Prigg is een VP bij Lifewire en heeft meer dan 25 jaar ervaring met het beoordelen van consumententechnologie bij kranten en tijdschriften, waaronder de Daily Mail, London Evening Standard, Wired en The Sunday Times.

Aanbevolen: