Hoe een autoclaxon te repareren die niet stopt met toeteren

Inhoudsopgave:

Hoe een autoclaxon te repareren die niet stopt met toeteren
Hoe een autoclaxon te repareren die niet stopt met toeteren
Anonim

Sommige technologie is zo basaal, zo ingebakken in het dagelijks leven, dat je gewoon verwacht dat het werkt. Wanneer iets als een autoclaxon, waar je waarschijnlijk niet eens aan denkt tot het exacte moment dat je het nodig hebt, defect raakt, kan het snel een nachtmerriescenario worden. En ondanks dat het zo eenvoudig is, zijn er een aantal manieren waarop een claxon kan breken, waaronder gevallen waarin de claxon helemaal niet werkt en situaties waarin het tegenovergestelde gebeurt. In deze gevreesde " altijd aan"-toestand kan een nietsvermoedende bestuurder plotseling eindigen met een claxon die niet stopt met toeteren, wat ze ook doen.

Snelle oplossing: hoe u uw hoorn kunt laten stoppen met toeteren

In de veronderstelling dat je claxon niet stopt met toetelen, gaan we nu meteen door tot de achtervolging. Raadpleeg de onderstaande secties voor meer gedetailleerde informatie over hoe autoclaxons werken, waarom ze defect raken en hoe u ze kunt repareren.

Image
Image

Als je claxon nu toetert, kun je hem als volgt laten stoppen:

  1. Zoek uw zekeringkast.

    Kijk onder het dashboard, aan de zijkant van het dashboard die verborgen is wanneer de deur gesloten is, of in het dashboardkastje in uw voertuig. Kijk onder de motorkap rond de randen van het motorcompartiment. Sommige voertuigen hebben meerdere zekeringenkasten. Als u de uwe niet kunt vinden, raadpleeg dan uw gebruikershandleiding.

  2. Verwijder het deksel van de zekeringkast.
  3. Bekijk de binnenkant van het deksel van de zekeringkast en de zekeringkast zelf op labels.

  4. Zoek en verwijder de claxonzekering of het claxonrelais.

    Veel zekeringkasten bevatten een klein gereedschap voor het trekken van zekeringen. Als u de zekering niet met de hand kunt verwijderen, zoek dan naar een van deze gereedschappen in uw zekeringkast of deksel van de zekeringkast.

  5. Je claxon stopt onmiddellijk met toeteren als je de juiste zekering of relais verwijdert.
  6. Zodra je claxon niet meer toetert, kun je de rest van dit artikel lezen voor ideeën over hoe je je probleem kunt oplossen, of voorzichtig naar een plaatselijke monteur rijden. Uw claxon werkt pas als het probleem is verholpen en de zekering is vervangen.

Hoe werken autoclaxons?

Autoclaxons zijn afhankelijk van behoorlijk basistechnologie en de basisprincipes van de meeste autoclaxonsystemen zijn al decennia lang relatief onveranderd. Het basisidee is dat een soort schakelaar, meestal ergens in het stuur, een elektrische claxon activeert. Sommige voertuigen hebben een enkele claxon en andere gebruiken twee claxons die elk in een ander frequentiebereik werken.

In een typisch claxoncircuit is de schakelaar of knop die de bestuurder indrukt verbonden met een relais. Dit claxonrelais wordt aangesloten op de claxonschakelaar, batterijpositief en de claxon of hoorns. Wanneer de bestuurder de claxon activeert, levert het relais stroom aan de claxon. Dit creëert potentiële storingspunten in de claxonschakelaar, het claxonrelais, de eigenlijke hoorncomponenten en de bedrading.

Wanneer een van deze componenten "fa alt veilig", werkt het systeem gewoon niet meer. Mogelijke problemen hier zijn een kapotte claxonschakelaar die het relais niet langer kan activeren, een kapot relais dat geen stroom meer naar de claxon kan sturen en een kapotte claxon die gewoon niet meer werkt. In het laatste geval is het mogelijk dat slechts één hoorn in een paar met twee hoorns stopt met werken. Als dat gebeurt, zul je merken dat je hoorn niet meer goed klinkt, omdat elke hoorn in het paar een andere noot produceert.

Het probleem met dit type "fail-safe" is dat je niet weet dat het systeem is uitgevallen totdat je je claxon nodig hebt. Als dat gebeurt en u kunt uw claxon niet gebruiken om een andere bestuurder of voetganger te waarschuwen, kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Met dat in gedachten, is het misschien moeilijk in te zien waarom dit überhaupt als een faalveilig type systeem zou worden beschouwd.

Als je nog nooit een hoorn hebt laten falen in een " altijd aan" toestand, heb je je misschien nooit gerealiseerd dat het mogelijk was. Als je dit soort storingen hebt meegemaakt, kun je gemakkelijk zien hoe dit zowel enorm vervelend als potentieel gevaarlijk is.

Het probleem is dat autoclaxons luid zijn. De ondergrens is ongeveer 93 dB, wat de stilste is die autofabrikanten hun claxon mogen maken als ze ze in de Europese Unie willen verkopen. De gemiddelde claxon is ongeveer 100-110db, en sommige zijn zelfs luider dan dat.

Aangezien geluiden luider dan 85db gehoorverlies kunnen veroorzaken na langdurige blootstelling, is het duidelijk een slecht idee om rond te rijden met de claxon die constant toetert. Dus als het niet stopt met toeteren, wat moet je dan doen?

Wat zorgt ervoor dat een hoorn niet stopt met toeteren?

De twee belangrijkste redenen waarom een claxon niet stopt met toeteren, zijn een storing in de schakelaar en een storing in het relais. Hoewel het mogelijk is dat storingen in deze componenten resulteren in een claxon die helemaal niet werkt, is het ook mogelijk dat een van beide defect raakt in de aan-positie.

Als je in een auto of vrachtwagen zit met een claxon die niet stopt met toeteren, is het belangrijkste om te onthouden dat je niet in paniek raakt. Andere automobilisten en voetgangers gaan ervan uit dat je in een vlaag van oncontroleerbare woede op de claxon ligt, maar daar kun je niets aan doen. Wat u wilt doen, is zo snel mogelijk stoppen, een veilige plek zoeken waar u geen gevaar loopt door andere voertuigen en uw zekeringkast lokaliseren.

De snelste manier om een defecte claxon te laten stoppen met claxonneren, is door aan de claxonzekering of het claxonrelais te trekken. Als dat niet lukt, als u niet onmiddellijk de juiste zekering of relais kunt vinden, kunt u door aan de hoofdzekering te trekken of de batterij los te koppelen het probleem ook verhelpen zonder uw gehoor te beschadigen.

Als je niet mechanisch geneigd bent, kun je door simpelweg de claxonzekering of het relais te verwijderen, je voertuig naar een monteur rijden zonder dat de claxon constant toetert. Op de zekeringkast kunnen labels zijn gedrukt in het deksel of in de buurt van elke zekering, of u moet eenvoudigweg aan elke zekering om de beurt trekken totdat u de juiste vindt.

Hoe repareer je een autoclaxon die niet stopt met toeteren

Zodra je geen blijvende schade aan je gehoor loopt, is het repareren van een autoclaxon die niet ophoudt met toeteren een kwestie van uitzoeken welk onderdeel defect is. Aangezien verschillende auto's anders zijn aangesloten, moet u mogelijk een diagnostische procedure opzoeken die specifiek is voor uw voertuig. Het is echter meestal een kwestie van bepalen of het relais intern is kortgesloten of dat de claxonschakelaar kapot is.

Dit type diagnose kan worden uitgevoerd zonder enig gereedschap als je geluk hebt, maar je hebt waarschijnlijk een aantal basisdiagnosetools voor auto's nodig. Het belangrijkste gereedschap in je arsenaal is een multimeter. Hoewel je ook een testlampje kunt gebruiken om te controleren op stroom, heb je een ohmmeter nodig om de continuïteit te controleren als je uiteindelijk de werking van je claxonschakelaar moet testen.

In sommige situaties kun je geluk hebben en een claxonrelais hebben dat identiek is aan een relais dat in een ander circuit wordt gebruikt. Als dat het geval is, kunt u het veronderstelde goede relais eenvoudigweg verwisselen met het claxonrelais en controleren of de claxon stopt met toeteren. Als de claxon werkt met het vervangende relais, zou je gewoon een nieuw relais moeten kunnen kopen en het probleem oplossen.

Als je niet het geluk hebt om een identiek relais te hebben voor testdoeleinden, moet je de claxonschakelaar en het relais testen. Als u merkt dat het relais intern is kortgesloten, zal het probleem worden opgelost door het te vervangen.

Als het relais geen interne kortsluiting vertoont, moet u het relais verwijderen en bepalen welke twee draden op de claxonschakelaar zijn aangesloten. U kunt dan een multimeter gebruiken om de continuïteit tussen deze draden te controleren.

Als de schakelaar in goede staat is, zou het indrukken van de claxonknop of het kussentje in uw voertuig een verandering in de aflezing op de multimeter moeten veroorzaken.

Houd er rekening mee dat sommige voertuigen de claxonschakelaar met de airbagmodule integreren. Als uw voertuig zo is ingesteld, moet u de juiste procedures opzoeken of uw auto naar een gekwalificeerde monteur brengen. Het per ongeluk afzetten van uw airbag kan een kostbare of zelfs gevaarlijke fout zijn.

Ik heb geen hoorn en ik moet toeteren

De procedure voor het diagnosticeren en repareren van een hoorn die helemaal niet toetert, is vergelijkbaar met het repareren van een hoorn die niet stopt met toeteren, maar er zijn een paar extra rimpels. Het eerste dat u moet controleren, is of het claxonrelais stroom krijgt. Als dit niet het geval is, moet u naar de bedrading tussen het relais en de batterij kijken.

Als het relais stroom krijgt, moet je ook controleren of het indrukken van je claxonknop of pad stroom doorgeeft aan de relaisterminal die is aangesloten op je claxons. Als dit niet het geval is, is er een probleem met het relais of de schakelaar, wat op dezelfde manier als hierboven beschreven kan worden gecontroleerd.

Als je merkt dat het indrukken van je claxonknop of pad leidt tot stroom op de uitgangsaansluiting van je claxonrelais, is er waarschijnlijk een probleem met de eigenlijke claxonassemblage of bedrading. U moet controleren op stroom en aarde bij de hoorns. Als je kracht en aarde vindt, heb je waarschijnlijk gewoon een nieuwe hoorn of hoorns nodig. Als er geen stroom of aarde is, is het een bedradingsprobleem.

Het probleem met claxons, airbags en auto-alarmen

Hoewel er veel claxonproblemen zijn die u zonder al te veel moeite thuis kunt oplossen, is het belangrijk om te onthouden dat claxons vaak in auto-alarmsystemen zijn vastgemaakt en dat het vervangen of testen van een defecte claxonschakelaar ook gepaard kan gaan met omgaan met een airbagmodule.

Omdat aftermarket-autoalarmsystemen zo divers zijn, is er geen echte gemakkelijke oplossing voor een autoalarm dat niet stopt met afgaan, of helemaal niet zal werken vanwege een auto-alarmprobleem.

Dit type probleem wordt soms veroorzaakt door een zwakke batterij, of een batterij die leeg is of is losgekoppeld, en kan soms worden verholpen door een combinatie van knoppen op de alarmafstandsbediening in te drukken of door de afstandsbediening te gebruiken terwijl de sleutel zit in het contact.

De procedure verschilt van fabrikant tot fabrikant en soortgelijke problemen kunnen ook worden veroorzaakt door vocht en eenvoudige hardwarestoringen.

Als je te maken hebt met een defecte claxon in een voertuig dat is uitgerust met airbags, is het vooral belangrijk om de juiste procedure op te zoeken voor het omgaan met of uitschakelen van de airbags voordat je gaat werken met de claxonschakelaar, het stuur of stuurkolom.

Als u dit niet doet, kan de airbag per ongeluk worden geactiveerd, wat kan leiden tot letsel, maar u moet beslist een dure vervangende airbagmodule aanschaffen.

FAQ

    Waarom gaat mijn claxon willekeurig af?

    Als je claxon klinkt zonder dat je toetert, is er waarschijnlijk een probleem met de hardware of elektrische verbindingen. De knop werkt mogelijk niet goed, de bedrading van de claxon maakt mogelijk kortsluiting of het relais werkt mogelijk niet. Of uw auto-alarmsysteem werkt mogelijk niet goed en schakelt het uit.

    Hoe repareer ik een autoclaxon die maar blijft afgaan?

    Als je niet kunt achterhalen waarom je claxon afgaat en je moet hem onmiddellijk stoppen, zoek dan de zekeringkast van de auto, zoek naar de zekering met het label voor de claxon en verwijder deze.

Aanbevolen: