De 9 beste apparaten voor het streamen van tv in 2022

Inhoudsopgave:

De 9 beste apparaten voor het streamen van tv in 2022
De 9 beste apparaten voor het streamen van tv in 2022
Anonim

Als je een late gebruiker van smart-tv's bent, zal het aanschaffen van een van de beste apparaten voor het streamen van tv essentieel zijn voor een eersteklas kijkervaring. Naast het verminderen van onnodige kabels en andere rommel, geeft het oppakken van een discreet streamingapparaat je de mogelijkheid om vrijwel overal te kijken, zolang je een HDMI-compatibel scherm en een stabiele internetverbinding hebt.

Vormfactor is het meest voor de hand liggende verschil tussen deze apparaten, maar is verre van uw enige zorg. U wilt op de hoogte blijven van de streamingdiensten of applicaties die op een bepaald platform worden aangeboden, evenals welke formaten worden ondersteund, aangezien nog niet alle streamingapparaten 4K of HDR bieden.

Onze onderstaande gids zal je vertellen wie wat ondersteunt, maar als je nieuw bent in de streaminggame, bekijk dan ook onze gids voor de beste tv-streaming-apps en -services.

Beste algemeen: Amazon Fire TV Stick 4K

Image
Image

De nieuwe Amazon Fire TV Stick 4K wil je beproefde entertainmentervaring upgraden met zijn nieuwe streamingstick. Kies uit meer dan 500.000 films en tv-programma's van providers zoals Hulu, Netflix, STARZ, SHOWTIME, HBO en Prime Video en bekijk live tv als je abonnementen hebt zoals Playstation Vue, Sling TV en Hulu. Gebruikers hebben toegang tot miljoenen websites zoals Facebook en YouTube, evenals muziekstreamingdiensten, podcasts en live radiostations zoals Amazon Music en Spotify. Voor de ultieme visuele en audio-ervaring is de stick compatibel met 4K Ultra HD, HDR, HDR10+ en Dolby Vision.

De nieuwste versie van de Fire TV Stick bevat ook Amazon Alexa, dat van alles kan, van het helpen selecteren van welke nieuwe show je moet kijken tot het bedienen van de lichten, het controleren van live camerafeeds en het bewaken van het weer. De stick heeft een krachtige 1,7 GHz-processor en onze tests lieten snelle laadtijden zien. De toevoeging van fysieke volumeregelaars en aan / uit-knoppen betekent ook dat je niet langer met meerdere afstandsbedieningen te maken hebt om één apparaat te bedienen.

Image
Image

"We waren onder de indruk van de scherpe beeldkwaliteit en het reactievermogen bij het afspelen, stoppen en selecteren van inhoud." - Yoona Wagener, producttester

Beste budget: Roku Streaming Stick+

Image
Image

De Roku Streaming Stick+ is ons favoriete goedkope streamingapparaat. Welke abonnementsdiensten je ook gebruikt, de kans is groot dat dit kleine apparaat er een app voor heeft. Net als veel van de andere apparaten op deze lijst, sluit de Roku rechtstreeks aan op de HDMI-poort van je tv en maakt hij verbinding met het wifi-signaal van je huis via een draadloze ontvanger met groot bereik.

De Roku is een geweldige manier om al je verschillende platforms op één plek te consolideren, zodat je met één klik op de knop kunt overschakelen van live tv op Sling naar je favoriete programma's op Netflix en Disney+. Het heeft zelfs inhoud van Apple TV. Dit elimineert de noodzaak om een lappendeken van verschillende streaming-apparaten te maken waar je tussen moet schakelen op je tv. De Streaming Stick+ heeft ook ingebouwde tv-bedieningselementen in de afstandsbediening, wat betekent dat je de tv kunt inschakelen en de instelling op je tv kunt aanpassen zonder heen en weer te hoeven schakelen.

"Over het algemeen is het een streamingapparaat met een minimalistische gevoeligheid." - Yoona Wagener, producttester

Beste streamingapparaat met antenne DVR: TiVO Bolt OTA

Image
Image

Als je het snoer van je kabeldienst hebt doorgesneden en bent overgestapt op alleen streamingdiensten, realiseer je je misschien dat je een deel van de programmering van over-the-air-kanalen zoals ABC, CBS, Fox, NBC mist, PBS en The CW - er zijn veel geweldige shows en sportevenementen op deze kanalen die je gratis kunt bekijken. TiVO heeft hiervoor een oplossing geboden. Als u een digitale antenne en een TiVO Bolt OTA aanschaft, kunt u uitzendingen via de ether opnemen en afspelen wanneer het u uitkomt.

De TiVO Bolt OTA fungeert als een digitale DVR voor alle shows die je bekijkt vanaf gratis kanalen. Het heeft 1 TB geheugen en kan tot 150 uur aan HD-content opnemen. De Bolt OTA kan ook shows streamen van services zoals Netflix, Hulu, Prime Video en YouTube als je maar één apparaat voor alles wilt gebruiken. In tegenstelling tot de meeste andere dozen in deze categorie, vereist de Bolt OTA dat je de doos koopt voor $ 250 en vervolgens beta alt voor de TiVO-service om er het maximale uit te halen. Hiermee krijgt u $ 7 per maand, $ 70 per jaar of een eenmalige betaling van $ 250. Deze prijs is een beetje hoog, maar als je van netwerkshows en live sport houdt, is het misschien de moeite waard om je andere streamingdiensten aan te vullen.

"Controleer altijd de uitvoerinstellingen van je streaming-apparaten en zorg ervoor dat je een sterke netwerkomgeving hebt om de beste algehele kijkervaring te garanderen." - Alice Newcome-Beill, Associate Commerce Editor

Beste Smart Home-compatibiliteit: Amazon Fire TV Cube

Image
Image

Amazon's Fire TV Cube hoopt de afstandsbediening van de tv volledig te vervangen. Een combinatie van de Echo-luidspreker en Fire TV-stick, het wordt je nieuwe slimme thuis- en entertainmenthub die al je spraakopdrachten volgt. En zoals bij de meeste andere merkapparaten van Amazon, kun je de Alexa-assistent gebruiken om je tv, kabelbox, soundbar of andere audioapparatuur te bedienen. Als je de tv wilt inschakelen, zeg je gewoon "Alexa, zet de tv aan". Vraag hem om ook je favoriete programma's of muziek af te spelen. Tijdens onze tests ontdekten we dat zelfs het volume kan worden geregeld via spraakopdrachten.

Amazon's Fire entertainment-hub geeft je direct toegang tot al je favoriete streamingdiensten zoals Prime Video, Netflix, HBO, Showtime en meer. Alles bij elkaar zijn er meer dan 500, 00 films en tv-afleveringen. Dat omvat een groot aantal 4K Ultra HD-ready content die streamt met een supervloeiende 60 fps. De Fire TV Cube geeft je ook directe toegang tot YouTube, Facebook en meer met twee ingebouwde webbrowsers.

Image
Image

"Het biedt de slimme luidsprekerkwaliteiten van een Amazon Echo en dient tegelijkertijd als vrijstaande afstandsbediening." - Yoona Wagener, producttester

Beste voor 4K-inhoud: Nvidia Shield TV

Image
Image

Als je een 4K-tv en een geweldig geluidssysteem in je entertainmentcentrum hebt, wil je een streamingapparaat dat beeld en geluid van de hoogste kwaliteit levert. In dat geval is het NVIDIA Shield Android TV-streamingapparaat moeilijk te verslaan. Het ontwerp is een beetje anders dan de andere op deze lijst - in plaats van hem onder je tv te plaatsen of hem rechtstreeks op de HDMI-poort aan te sluiten, maakt hij verbinding met je tv via een HDMI-kabel (apart verkrijgbaar) en gaat hij achter je entertainmentcentrum zitten uit het zicht.

Het NVIDIA Shield geeft prioriteit aan snelheid en kracht met de eigen Tegra X1+-processor van het bedrijf, waardoor het een van de snelste en meest geavanceerde apparaten op deze lijst is - dit maakt het ook de beste optie voor gamers. Zelfs als je alleen maar van plan bent om shows en films te streamen, biedt de Shield functies zoals Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-audio om je media er op hun best uit te laten zien en te laten klinken. Het heeft ook video-opschalingsfuncties om niet-4K-inhoud voor uw 4K-scherm te optimaliseren. Met apps voor alle grote streamingdiensten geeft de NVIDIA Shield Android TV je toegang tot de meeste 4K-content in de beste kwaliteit.

"Of je nu een nieuwe game downloadt, een game laadt die we al hadden gedownload, door de Playstore bladert of muziek afspeelt via Google Music, alle ervaringen waren responsief en naadloos, zonder enige hapering. " - Yoona Wagener, producttester

Image
Image

Beste eigenschappen: Roku Ultra

Image
Image

Roku's nieuwe vlaggenschip, de Ultra, is een fantastische keuze voor streamingfans die op zoek zijn naar de best uitgeruste optie. Met 4,9 x 4,9 x 0,8 inch is de vierkante Ultra in staat om zowel 4K- als HDR-beeldkwaliteit te ondersteunen met een krachtige quad-coreprocessor. De 4K Ultra HD-streaming wordt afgehandeld met 60 fps, of vier keer de resolutie van 1080p HD, en draait dankzij een nieuw ontwerp zonder ventilatoren. Er is een HDMI-poort, Ethernet-poort (plus 802.11 a/c), digitale uitgang, microSD-slot voor extra opslag en een USB-poort. Helaas wordt er geen HDMI-kabel meegeleverd, wat een vreemde omissie is.

Dankzij een krachtige processor is navigeren door Roku's toch al gebruiksvriendelijke menusysteem een makkie. Kanaalselectie staat centraal en toont apps die zijn gedownload. De Ultra biedt, net als een aantal andere Roku-apparaten, gesproken zoekopdrachten, wat over het algemeen redelijk goed werkt. Spreek de naam van de show, acteur, regisseur of app in de afstandsbediening of mobiele app (Android en iOS) en voila, je resultaten zullen verschijnen. De afstandsbediening is standaard Roku-mode met het kleurrijke paarse richtingspad en een hele reeks snelkoppelingen naar apps met grote namen en andere besturingsfuncties.

Er is een 4K-spotlight-app die UHD-inhoud in verschillende services belicht. De nachtmodus is een welkome toevoeging die grote explosies dempt en dialoog benadrukt, zodat je de rest van het huis kunt laten slapen terwijl je 's avonds laat kijkt. Door de combinatie van de nieuwe processor, 4K- en HDR-streaming, plus een van de meest uitgebreide kanaalselecties, zal de Ultra niet teleurstellen.

Beste Apple-apparaat: Apple TV 4K

Image
Image

De nieuwste versie van de populaire Apple TV-streamingapparaten wordt geleverd met 4K-ondersteuning en ingebouwde Siri-functionaliteit. Voorbij zijn de dagen van de frustrerende afstandsbediening met klikwiel - nu kun je spraakopdrachten gebruiken om moeiteloos je favoriete inhoud te vinden. De Apple App Store geeft je toegang tot apps voor al je streamingdiensten, waaronder YouTube (eindelijk).

Zoals met alle Apple-producten, haal je het meeste uit de Apple TV als je al deel uitmaakt van het ecosysteem van het merk. Apple TV synchroniseert moeiteloos met je Apple Music-, iTunes- en Foto's-accounts en laat je naadloos materiaal van je Macbook of iPhone naar je tv spiegelen. Nieuwe ondersteuning voor 4K HDR en Dolby Atmos-geluid zorgt ervoor dat je media er fantastisch uitzien en fantastisch klinken - een duidelijke bonus als je al hebt geïnvesteerd in kwaliteitsapparatuur voor je entertainmentcentrum.

Beste Smart Home DVR: Amazon Fire TV herschikking

Image
Image

Met de Fire TV Recast kun je live tv kijken of je favoriete programma's opnemen met Fire TV, Echo Show of compatibele mobiele apparaten. Amazon's eerste stap in de toekomst van entertainment, de herschikking geeft je toegang tot over-the-air (OTA) kanalen, werkt met Prime Videos en biedt toegang tot premium abonnementsdiensten zoals HBO, Starz en Showtime. Hoewel een aparte HD-antenne nodig is om toegang te krijgen tot OTA-kanalen, helpt de mobiele Fire TV-app je om deze op een plek met de best mogelijke ontvangst te plaatsen.

Met de herschikking met twee tuners op instapniveau kunt u maximaal twee programma's tegelijk opnemen en bekijken, en kunt u tot 75 uur aan HD DVR-opnamen opslaan. Upgraden naar het model met vier tuners, 1TB, introduceert de mogelijkheid om tot 150 uur op te slaan. Koppel de herschikking met een Alexa-apparaat om naar programma's te zoeken, van kanaal te wisselen, te bladeren of opnames te plannen, allemaal met slechts een spraakopdracht.

Beste waarde: Google Chromecast met Google TV

Image
Image

In tegenstelling tot eerdere generaties van Google's Chromecast, bevat de Chromecast met Google TV een afstandsbediening die het apparaat zo veel gebruiksvriendelijker maakt. De afstandsbediening kan naast je Chromecast ook je tv, ontvanger en soundbar bedienen en beschikt over Google Assistant voor gesproken zoekopdrachten, het stellen van vragen en het bedienen van compatibele smarthome-apparaten. Als je de Chromecast met Google TV hebt, heb je niet eens een slimme speaker in je tv-kamer nodig, omdat je je slimme lampen kunt uitschakelen met de Google Assistent op je afstandsbediening.

Met 4K-resolutie en HDR-indelingen zoals Dolby Vision, HDR10 en HDR10+ krijg je een verbluffende beeldkwaliteit op je 4K-tv of -projector, samen met ondersteuning voor Dolby Atmos-geluid. De Google TV-interface, een versie van Android TV, combineert al uw streamingdiensten in één hoofdmenu, zodat u uw favoriete programma's en films direct op een hoofdscherm kunt vinden. U vindt inhoud van services waarop u zich abonneert, allemaal op één plek zonder dat u op de afzonderlijke apps hoeft te klikken, of u zich nu abonneert op Hulu, Netflix, Disney Plus, Amazon Prime, HBO Max, YouTube TV of een aantal andere.

De Chromecast met Google TV is verkrijgbaar in drie kleuren: sneeuw, lucht en zonsopgang. Het heeft een klein profiel en is eenvoudig te installeren en in te stellen. Plus, met een prijskaartje van ongeveer $ 50, is het ook een uitstekende waarde.

"De Chromecast met Google TV heeft een gebruiksvriendelijke interface, geweldige videofuncties en snelle prestaties." - Erika Rawes, producttester

Image
Image

Tenzij je een fervent kijker van YouTube bent, is de voor de hand liggende keuze de huidige versie van Amazon's Fire TV Stick. Dit apparaat is gastheer voor een litanie van services en applicaties en zal de bank niet kapot maken. Gebruikers die in het Apple-ecosysteem kopen, kunnen echter meer nut vinden met de nieuwste versie van de Apple TV.

Bottom Line

Onze deskundige reviewers en testers testen streaming media-apparaten door ze te gebruiken zoals een gemiddelde consument zou doen. We kijken naar hoe eenvoudig het installatieproces is, vooral als het gaat om het koppelen van accounts en het gebruik van het softwareplatform om inhoud te vinden en te beheren. We gebruiken ook objectieve maatregelen door te kijken naar hun specificaties, hun streamingkwaliteit en of ze in staat zijn om te streamen op 4K HDR. Ten slotte kijken we naar de prijs en vergelijken we het apparaat met rivalen om ons uiteindelijke oordeel te vellen. Alle streaming media-apparaten zijn gekocht door Lifewire; geen enkele werd geleverd door de fabrikant.

Over onze vertrouwde experts

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in de branche en heeft in 2008 zijn eigen technische site opgericht.

Yoona Wagener heeft een achtergrond in inhoud en technisch schrijven. Ze heeft geschreven voor Bustle, Idealist Careers, BigTime Software en andere kleine technologiebedrijven. Ze is een expert in streaming-apparaten, thuisbioscoop- en entertainmentopstellingen.

Alice Newcome-Beill is nog steeds een fervent verdediger van haar media-pc, maar houdt van de mobiliteit en bruikbaarheid van moderne streaming-apparaten.

Erika Rawes schrijft sinds 2019 voor Lifewire. Ze is eerder gepubliceerd in Digital Trends, USA Today, Cheatsheet.com en meer, gespecialiseerd in consumentenelektronica en de nieuwste gadgets.

Waar moet je op letten bij een apparaat voor het streamen van tv

4K-resolutie

Als je een 4K-televisie en een snelle internetverbinding hebt, dan is een tv-streamingapparaat dat 4K ondersteunt de perfecte manier om ultra-high-definition inhoud te bekijken. Als je nog geen 4K-televisie hebt, zal het aanschaffen van een streamingapparaat met 4K-resolutie je installatie toekomstbestendig maken.

Ethernet-connectiviteit

Streamingapparaten maken doorgaans verbinding met internet via wifi, maar het aansluiten van een fysieke Ethernet-kabel is veel betrouwbaarder. Als je ergernissen zoals bufferen wilt vermijden, zorg er dan voor dat je de mogelijkheid hebt om Ethernet te gebruiken wanneer je het echt nodig hebt. Sommige tv-streamingapparaten hebben om deze reden een optionele Ethernet-adapter.

App-beschikbaarheid

De meeste tv-streamingapparaten ondersteunen de meeste videostreamingservices, maar ga er niet vanuit dat dit altijd het geval zal zijn. Als je al geabonneerd bent op streamingdiensten, zorg er dan voor dat het streamingapparaat dat je kiest er ook daadwerkelijk apps voor heeft.

FAQ

    Als je al een Smart TV hebt, heb je dan een ander streamingapparaat nodig?

    Afhankelijk van wie je tv maakt en op welke services je bent geabonneerd, heb je misschien niet eens een Roku, Fire Stick of Chromecast nodig. De meeste Smart TV's hebben toegang tot een breed scala aan streaming-applicaties, hoewel sommige modellen enkele merkwaardige omissies bevatten. LG TV's hebben bijvoorbeeld momenteel geen ondersteuning voor Discovery Plus en een aantal andere randdiensten.

    Wat voor internetverbinding heb je nodig om je streamingapparaat effectief te laten zijn?

    Omdat de overgrote meerderheid van de gestreamde inhoud minimaal 1080p is, is een internetverbinding van minimaal 5 Mbps een noodzaak. Met een betere bandbreedte kunt u natuurlijk 4K-inhoud zonder onderbrekingen streamen.

    Werkt een streamingapparaat in jouw land?

    Ja. Hoewel er een aantal services en shows zijn die regiogebonden of regiospecifiek kunnen zijn, kun je deze beperkingen nog steeds omzeilen door een VPN te gebruiken.

Aanbevolen: