High-Tech insectenwerende middelen jagen muggen weg

Inhoudsopgave:

High-Tech insectenwerende middelen jagen muggen weg
High-Tech insectenwerende middelen jagen muggen weg
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuw muggenspray-apparaat genaamd Liv maakt verbinding met je slimme hub.
  • Maar sommige experts zeggen dat veel apparaten om muggen weg te houden niet goed werken.
  • Een nieuw systeem maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om boeren te helpen bij het verbeteren van het toezicht op insecten.
Image
Image

Muggen doden meer mensen dan enig ander wezen ter wereld, maar er kan hulp onderweg zijn in de vorm van hightech insectenwerende middelen.

Liv is het eerste aangesloten, on-demand muggenwerende systeem van Thermacell voor thuis. Er is ook een verscheidenheid aan ultrasone polsgadgets om vervelende beestjes af te schrikken. Maar sommige experts zeggen dat kopers oppassen.

"Ten minste 99% van de apparaten die beweren muggen af te schrikken, zijn onzin", zei Eamonn Keogh, een professor in computerwetenschappen aan de Universiteit van Californië, Riverside, die een muggenafweersysteem heeft uitgevonden, tegen Lifewire in een e-mail interview.

Luchtmoordenaars

Muggen zijn misschien klein, maar ze zijn dodelijk. Jaarlijks sterven bijna een miljoen mensen aan door muggen overgedragen ziekten. Ziekten die door muggen op mensen worden overgedragen, zijn onder meer het Zika-virus, West Nile-virus, Chikungunya-virus, Dengue-koorts en malaria.

Door muggen overgedragen ziekten vormen een groeiende bedreiging. Een recent artikel voorspelt hoe, wanneer en waar in Sub-Sahara Afrika malaria zal wegebben en andere door muggen overgedragen ziekten, zoals knokkelkoorts, dramatisch zullen toenemen.

Image
Image

"Klimaatverandering gaat het landschap van besmettelijke ziekten herschikken", zei bioloog en hoofdauteur Erin Mordecai van Stanford University in een persbericht."Chikungunya- en dengue-uitbraken, zoals we onlangs hebben gezien in Oost-Afrika, worden alleen maar waarschijnlijker in een groot deel van het continent. We moeten voorbereid zijn op deze opkomende dreiging."

Liv verbindt veel repeller-eenheden met een slimme hub. Gebruikers kunnen het systeem in- en uitschakelen via de hub, Amazon Alexa of Google Assistant. De Liv+ mobiele app biedt ook controle over de repellers. Je kunt ze overal in- of uitschakelen, timers instellen en pushmeldingen instellen.

Liv begint bij $ 699 voor een pakket van drie repellers waarvan het bedrijf beweert dat het tot 945 vierkante voet zal dekken), plus de hub, kabels, standaardbevestigingen en grondpennen. Het afweermiddel gebruikt een muggenafstotende chemische stof genaamd metofluthrin als het actieve ingrediënt, en de eenheden verwarmen de cartridges om een kleine hoeveelheid mist uit te stoten. Thermacell zegt dat de mist geurloos is en een straal van 20 voet bescherming biedt tegen muggen.

Nieuwe alternatieven

Hoewel veel muggenwerende middelen niet effectief zijn gebleken, is er één uitzondering, zei Keogh. Het is mogelijk om een chemische stof vrij te maken die muggen niet afschrikt, maar voorkomt dat ze jou vinden.

"Hoewel muggen kunnen zien, hebben ze slecht zicht (en vliegen vaak 's nachts), "voegde hij eraan toe. "Dus ze vertrouwen bijna volledig op de geur van CO2 om je te vinden."

Een andere benadering is de steriele insectentechniek (SIT), waarbij wetenschappers miljoenen muggen (alleen mannetjes) kweken en ze in het wild vrijlaten, zodat ze paren met de wilde vrouwtjes, maar er worden geen levensvatbare eieren geproduceerd, Keogh opgemerkt, Keogh is mede-oprichter van een bedrijf genaamd FarmSense dat in 2020 het debuut aankondigde van een slim plaagmonitoringsysteem dat kunstmatige intelligentie gebruikt om boeren te helpen de insectenmonitoring te verbeteren.

Het bedrijf beweert dat zijn systeem boeren kan helpen het gebruik van pesticiden en insecticiden te verlagen door hun toepassing in zowel ruimte als tijd te optimaliseren. Gegevens worden draadloos naar de FarmSense-cloud gestuurd.

"De machine learning-gemeenschap onderzoekt gegevens op zoveel andere gebieden, zoals gezondheidszorg en kredietscores, maar verrassend genoeg hield niemand zich bezig met entomologie", zegt Keogh."Deze technologie elimineert vrijwel de noodzaak van vangplaten en handmatige insectentellingen."

Image
Image

Maar een professional in ongediertebestrijding zegt dat ouderwetse methoden het beste werken. De meeste vrij verkrijgbare muggenwerende machines gebruiken geluid om vliegende insecten op afstand te houden, zei Kevin Behe, de eigenaar van TermMax Pest Control in Tulsa, OK, in een e-mailinterview.

"Ik heb nog nooit iemand geluk hiermee zien hebben," zei Behe.

Behe zei dat een nieuwe technologie die werkt, In2Care is, een systeem van potten die rond je tuin worden geplaatst. Binnenin zit water en een net dat op dat water drijft. Vrouwelijke muggen zullen op het net landen en eieren in het water leggen. Zowel het net als het water worden behandeld met pesticiden die de voortplantingscyclus van het insect verstoren.

"De keuze voor mijn bedrijf is het behandelen van de werf met pesticiden," zei Behe. "Ik gebruik een vernevelingsmachine om de chemische stof gelijkmatig aan te brengen en ik heb uitstekende resultaten."

Aanbevolen: