Hoe het te repareren als er geen geluid uit uw computerluidsprekers komt

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als er geen geluid uit uw computerluidsprekers komt
Hoe het te repareren als er geen geluid uit uw computerluidsprekers komt
Anonim

Is je computer stil geworden? Maak je geen zorgen. Deze handleiding leert u hoe u dit kunt oplossen als er geen geluid uit uw computer komt. De oplossingen hier zouden moeten werken met de meeste Windows-pc's die in het afgelopen decennium zijn verkocht.

Image
Image

Waarom werken de luidsprekers van mijn computer niet?

Tientallen problemen kunnen ervoor zorgen dat er geen geluid uit uw computer komt, maar we kunnen ze in een paar brede categorieën indelen.

  • Een probleem of defect met de luidsprekers die op de computer zijn aangesloten.
  • Er is een probleem of defect met de fysieke verbinding tussen de computer en de gebruikte luidsprekers.
  • Een softwareprobleem heeft het geluid van de computer uitgeschakeld.
  • Een probleem met een stuurprogramma heeft de ingebouwde audiohardware van de computer uitgeschakeld.
  • Een probleem of defect met de ingebouwde audiohardware van de computer.

Hoe los ik het op als er geen geluid op mijn pc is?

Hoewel de oorzaak van geen geluid op uw computer kan verschillen, zijn de oplossingen vergelijkbaar. U kunt de meeste geluidsproblemen oplossen met de onderstaande oplossingen.

We raden je aan om de fixes in volgorde te volgen, aangezien ze van eenvoudige, snelle fixes die de meeste geluidsproblemen oplossen naar meer specifieke oplossingen gaan.

  1. Controleer of de luidsprekers zijn aangesloten, ingeschakeld en dat de volumeknop op een hoorbaar niveau staat.
  2. Controleer of de luidsprekers op uw pc zijn aangesloten. De meeste worden aangesloten via USB of een 3,5 mm audio-aansluiting (zoals een koptelefoon). Desktopcomputers hebben verschillende 3.5 mm audio-aansluitingen. De audio-uitgang is vaak groen gekleurd. Als dit niet het geval is, of als de groene audio-uitgang niet werkt, moet u mogelijk de handleiding van de computer lezen om de juiste uitvoer te vinden.
  3. Controleer de instellingen voor volume en dempen in Microsoft Windows.

    Zoek en klik op het Speakers pictogram aan de rechterkant van de Windows-taakbalk. Het zal de Volume Slider openen. Schuif deze naar rechts om het volume te verhogen.

    U kunt ook de knoppen Dempen, Volume omlaag en Volume omhoog op het toetsenbord van uw computer gebruiken.

    De volumeschuifregelaar in Windows werkt mogelijk onafhankelijk van de volumeknop op uw computerluidsprekers. Het is meestal het geval op een desktop-pc met externe luidsprekers. Zorg ervoor dat u beide aanvinkt!

  4. Klik op het Speakers pictogram aan de rechterkant van de Windows-taakbalk (zoals je deed in de vorige stap). Het actieve audioapparaat wordt boven de volumeschuifregelaar weergegeven. Het moet overeenkomen met het apparaat dat u wilt gebruiken.

    Als dit niet het geval is, vouwt u de lijst met audioapparaten uit door de pijl omhoog te selecteren in oudere versies van Windows of, in Windows 11, het luidsprekerpictogram rechts van de volumeschuifregelaar.

    Selecteer het audioapparaat dat je wilt gebruiken als het in de lijst staat. De wijziging wordt onmiddellijk van kracht.

    U kunt het uitvoerapparaat ook bekijken en wijzigen door een Windows-zoekopdracht uit te voeren naar Geluidsinstellingen. Selecteer Geluidsinstellingen in de lijst met resultaten. De vervolgkeuzelijst Output is de eerste optie die wordt vermeld in het menu Geluidsinstellingen.

  5. Sluit de software die op uw Windows-computer draait een voor een af. Begin met software met een open venster op het Windows-bureaublad.

    Controleer of het geluid van de computer werkt na het afsluiten van elk probleem. Hiermee kunt u alle software isoleren die een probleem met het geluid van uw computer veroorzaakt.

  6. Start je computer opnieuw op. Dit proces lost alle aanhoudende problemen op die worden veroorzaakt door open software of een tijdelijk configuratieprobleem in de Windows-instellingen.
  7. Probeer de Windows Audio-probleemoplosser. Voer een Windows-zoekopdracht uit voor Audio Troubleshooter. Selecteer Problemen met het afspelen van geluid zoeken en oplossen in de lijst met resultaten. Volg de instructies op het scherm van de probleemoplosser en voer eventuele reparaties uit die worden aanbevolen.
  8. Update het audiostuurprogramma van uw computer in Windows. Als u dit doet, worden problemen opgelost die worden veroorzaakt door een verouderde of defecte audiodriver.
  9. Probeer een ander audioapparaat dat via een andere audio-uitgang is aangesloten. Als je luidsprekers gebruikt die zijn aangesloten op een 3,5 mm audio-aansluiting, probeer dan een USB-headset.

    Als het nieuwe audioapparaat werkt, is er mogelijk een hardwaredefect met het vorige audioapparaat of de audio-uitgang.

  10. Als het probleem aanhoudt, komt dit waarschijnlijk door een hardwaredefect. Hoewel sommige oudere desktopcomputers een geluidskaart hebben, gebruiken de meeste moderne computers audiohardware die in het moederbord is ingebouwd en die de gebruiker niet kan repareren. U moet contact opnemen met de fabrikant van de computer of een onafhankelijke computerreparatiewerkplaats.

FAQ

    Hoe krijg ik geluid van mijn computer naar mijn tv?

    Als je een Mac en een Apple TV hebt, kun je AirPlay gebruiken om audio te verzenden of je bureaublad naar je tv te spiegelen. Als uw computer audio-uitgangen heeft, kunt u anders kabels (en adapters, indien nodig) gebruiken om de computer en uw tv aan te sluiten. Als je tv een Bluetooth-soundbar gebruikt, kun je daar ook je computer op aansluiten.

    Hoe neem ik geluid van mijn computer op?

    Gebruik ingebouwde software zoals Voice Recorder of QuickTime Player om audio op te nemen met uw computer. U kunt ook software van derden gebruiken, zoals Audacity. Om het geluid dat uit je computer komt op te nemen, moet je een andere app of een opnamekaart gebruiken.

Aanbevolen: