Een stereo-ontvanger repareren die geen geluid maakt

Inhoudsopgave:

Een stereo-ontvanger repareren die geen geluid maakt
Een stereo-ontvanger repareren die geen geluid maakt
Anonim

Je hebt je nieuwe luidsprekers correct opgesteld. Alle kabels zijn zorgvuldig aangesloten. Elk apparaat is ingeschakeld. Vervolgens druk je op "play" op de audiobron, maar er gebeurt niets. Hoe frustrerend!

Maar gooi je afstandsbediening nog niet tegen de muur. Probeer in plaats daarvan deze tips voor het oplossen van problemen om uw gloednieuwe geluidssysteem aan de praat te krijgen.

Image
Image

Oorzaken van een stereo-ontvanger die geen geluid maakt

Stille stereo's worden meestal veroorzaakt door een laag vermogen, een verkeerde bronselectie, losgekoppelde of defecte luidsprekerdraden, kapotte luidsprekers of een defect broncomponent. Echter, vergelijkbaar met het diagnosticeren van een defect luidsprekerkanaal, begint het oplossen van een stereosysteem dat geen geluid produceert met het isoleren van het probleem - een probleem dat meestal niet wordt onthuld totdat de bijbehorende oplossing is geprobeerd. Daarom is het belangrijk om deze stappen voor probleemoplossing in de juiste volgorde te doorlopen.

De volgende stappen helpen u bij de meest voorkomende problemen. Vergeet niet om altijd de stroom naar het systeem en de componenten uit te schakelen voordat u kabels en draden aansluit of loskoppelt. Schakel vervolgens na elke stap de stroom weer in om te controleren of deze correct werkt. Zorg ervoor dat het volume laag staat, anders blaas je je oren als de audio aan staat.

Een stereo-ontvanger repareren die geen geluid maakt

Dit duurt ongeveer 30 minuten en kan worden gedaan door iedereen met basiskennis van de ontvanger.

  1. Controleer de stroom. Zorg ervoor dat alle stekkers stevig in hun respectievelijke stopcontacten zitten, want soms kan een stekker halverwege uitschuiven en geen stroom verbruiken. Controleer nogmaals of de wandschakelaars die alle stopcontacten bedienen, zijn ingeschakeld.

    Bevestig dat alle eenheden in het systeem, inclusief eventuele stekkerdozen of overspanningsbeveiligingen, kunnen worden ingeschakeld. Als iets niet opstart, test het dan met een ander stopcontact waarvan u weet dat het goed werkt.

    Het is een goed idee om apparatuur aan te sluiten op stopcontacten die geen wandschakelaars hebben.

  2. Controleer de luidspreker/bronselectie. Veel receivers hebben een Speaker B-schakelaar om meer speakers toe te voegen. Zorg ervoor dat de juiste zijn ingeschakeld en controleer of de juiste bron is geselecteerd.

  3. Controleer de luidsprekerkabels Inspecteer en test alle kabels die van de ontvanger/versterker naar de luidsprekers lopen, let goed op beschadigde of losse verbindingen. Inspecteer de kale uiteinden om er zeker van te zijn dat er voldoende isolatie is verwijderd. Controleer ook of de connectoren van de luidsprekerkabels correct zijn geïnstalleerd en ver genoeg zijn geplaatst om stabiel contact te maken met de luidsprekeraansluitingen.
  4. Controleer de luidsprekers. Sluit indien mogelijk de luidsprekers aan op een andere werkende audiobron om ervoor te zorgen dat ze nog steeds correct werken. Als de luidsprekers nog steeds niet spelen, zijn ze mogelijk beschadigd of defect. Als ze wel spelen, sluit ze dan opnieuw aan op het systeem en ga verder.

    Je hebt een 3,5 mm-naar-RCA-stereo-audiokabel nodig om luidsprekers met 3,5 mm- of RCA-aansluitingen, zoals een laptop of smartphone, aan te sluiten.

  5. Controleer de broncomponenten Test eerst de broncomponent (apparaat) die u gebruikt, zoals een cd-speler, dvd/Blu-ray-speler of draaitafel, met een andere werkende tv of set luidsprekers. Als het apparaat nog steeds niet goed afspeelt, ligt uw probleem waarschijnlijk bij het apparaat.

    Als alle broncomponenten goed zijn, sluit ze dan weer aan op de originele ontvanger en stel ze in om wat input af te spelen. Schakel één voor één door elke ingangsbron op de stereo-ontvanger. Als de receiver met sommige ingangsbronnen wel werkt, maar niet met andere, kunnen de kabels die de component met de receiver verbinden het probleem zijn. Vervang verdachte kabels en probeer het originele onderdeel opnieuw.

Aanbevolen: