Hoe het te repareren als Mac geen extern beeldscherm detecteert

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren als Mac geen extern beeldscherm detecteert
Hoe het te repareren als Mac geen extern beeldscherm detecteert
Anonim

Wat u moet weten

  • Ga naar System Preferences > Displays, klik op Scaled en houd deOption- toets om de Displays detecteren- knop weer te geven en te selecteren.
  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen en controleer de instellingen voor resolutie en helderheid.
  • Controleer ook de aansluitingen van de beeldschermkabel en update de adaptersoftware indien van toepassing.

Dit artikel biedt tips over de beeldscherminstellingen en kabelspecificaties om een probleem op te lossen waarbij een Mac geen extern beeldscherm detecteert.

Controleer uw weergavevoorkeuren

Ongeacht uw MacBook Pro of ander Mac-model, het is niet ongebruikelijk dat u een probleem met de beeldschermverbinding ervaart bij het aansluiten van een externe monitor. Als je een extern beeldscherm op je Mac hebt aangesloten en er gebeurt niets (er verschijnt alleen een leeg of zwart scherm), dan zijn je beeldschermvoorkeuren de eerste plaats waar je moet kijken.

  1. Klik op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van de menubalk van uw Mac en selecteer Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Kies in Systeemvoorkeuren Beeldschermen.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het gedeelte Resolution het keuzerondje naast Scaled en houd vervolgens de Option ingedrukt toets. Deze combinatie zal rechtsonder een verborgen Displays detecteren optie onthullen. Klik op deze knop zodat uw Mac kan scannen naar een aangesloten beeldscherm.

    Image
    Image
  4. Je kunt ook je Mac kort in de slaapstand zetten en de bovenstaande stappen herhalen. Klik op het Apple-pictogram en selecteer Sleep.

    Image
    Image
  5. Maak het een paar seconden later wakker om te zien of dat genoeg was om het scherm te vinden. Als dit niet het geval is, probeer dan opnieuw om de Displays detecteren scan te forceren.

De bovenstaande stappen kunnen je Mac en externe monitor een duwtje in de rug geven om te synchroniseren of je apparaat vragen om te scannen naar en verbinding te maken met een aangesloten beeldscherm. Het kan handig zijn om de snoeren los te koppelen en weer aan te sluiten voordat u deze reeks probeert.

Resolutie-instellingen voor beeldscherm aanpassen

Een andere mogelijke reden waarom je externe beeldscherm niet wordt gedetecteerd (of je krijgt een gevreesd roze scherm te zien) kan te maken hebben met de resolutie en helderheidsinstellingen van het beeldscherm.

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren > Beeldschermen.

    Image
    Image
  2. Selecteer naast Resolution het keuzerondje naast Scaled en kies andere resoluties dan de standaardoptie om te zien of dit wordt gevraagd een verandering.

    Image
    Image
  3. Schakel onder Helderheid het selectievakje naast Helderheid automatisch aanpassen uit en maak handmatig helderder met de schakelaar. Als de helderheid van het externe beeldscherm te laag is om te registreren, zou dit het probleem kunnen oplossen.

    Image
    Image

    Als je dit nog niet hebt gedaan, kan een ander nuttig duwtje komen door je computer aan te sluiten op de voedingsadapter en niet alleen op de batterij te vertrouwen.

Dubbele controle van de beeldschermkabelaansluitingen

Als je Mac je beeldscherm nog steeds niet herkent nadat je de Detect Displays-scan hebt gevraagd en de resolutie en helderheid hebt aangepast, kan het helpen ervoor te zorgen dat de aansluitkabels in orde zijn.

  1. Controleer eerst of uw kabel goed vastzit, zowel van als naar uw monitor en uw computer.
  2. Zelfs als de kabelverbindingen goed vast zitten, verwijder ze dan en sluit ze opnieuw aan om te zien of dat een verschil maakt.
  3. Gebruik indien mogelijk dezelfde kabel met een andere poort op je Mac.
  4. Als je geen andere beschikbare poort of kabel hebt, probeer deze dan te gebruiken om verbinding te maken met een ander Mac-compatibel extern beeldscherm om te bepalen of het een kabelprobleem is.

Als je twee externe beeldschermen probeert aan te sluiten, weet dan dat niet alle Macs meer dan één extra beeldscherm ondersteunen. U kunt het ondersteunde aantal beeldschermen controleren door op het Apple-pictogram in de linkerbovenhoek van de menubalk van uw Mac te klikken en Over deze Mac > Support te selecteren > Specificaties > Grafische en video-ondersteuning

Zorg ervoor dat u de juiste adapter heeft

Afhankelijk van uw specifieke Mac, is de kans groot dat u werkt met hubs, adapters of beeldschermsoftware van derden om uw beeldscherm uit te breiden. Voor gebruik is het belangrijk om te controleren op compatibiliteit met uw specifieke model.

  1. Zorg ervoor dat uw combinatie van monitor en kabel compatibel is met uw Mac. Sommige Macs gebruiken alleen USB-C of zowel Thunderbolt- als USB-C-verbindingen, terwijl sommige Thunderbolt-varianten een Thunderbolt-specifieke adapter vereisen.

    Aangezien USB-C- en Thunderbolt 3-poorten er vrijwel identiek uitzien, is het belangrijk ervoor te zorgen dat u de poorten op uw Mac kunt identificeren en dat alle USB-C- of Thunderbolt-adapters en -kabels van derden compatibel zijn.

  2. Als je een connector of dock van een derde partij gebruikt, zorg er dan voor dat je alle relevante software of updates hebt gedownload, indien van toepassing.
  3. Als je geen geluk hebt met software-updates, kan de hub zelf het probleem zijn. Probeer een directe verbinding met een Apple Thunderbolt of andere compatibele kabel om te bepalen of dat de oorzaak van het probleem is.

Vergroot uw kansen op succes door te voorkomen dat u meerdere adapters en kabels aan elkaar koppelt. Macs werken meestal het beste met externe beeldschermen als er rechtstreeks een kabel en adapter van het merk Apple of een compatibele kabel bij betrokken zijn.

FAQ

    Hoe breid ik het scherm uit op een Mac?

    Als u het Mac-beeldscherm wilt uitbreiden, stelt u twee monitoren in op de Mac. Sluit de monitor aan via HDMI-, Mini DisplayPort-, USB-C- of Thunderbolt-poorten. Plaats de monitoren en schakel de Mac in. Open Systeemvoorkeuren > Display > Arrangement en schakel Spiegelschermen uit

    Hoe maak ik van een monitor het hoofdscherm op een Mac?

    Om een extern beeldscherm als uw hoofdmonitor in te stellen, opent u Systeemvoorkeuren > Display > Arrangement. Een van de displays heeft een witte balk erboven. Klik en sleep de balk naar een ander scherm om het in te stellen als uw hoofdscherm.

    Hoe voorkom ik dat een Mac het beeldscherm uitschakelt?

    Om te voorkomen dat een Mac in de slaapstand gaat en het scherm uitschakelt, gaat u naar het Apple-menu > Systeemvoorkeuren en selecteert u Energiebesparing. Selecteer de schuifregelaar en verplaats deze naar Nooit. Je Mac-scherm wordt nu niet uitgeschakeld.

Aanbevolen: