DriverPack v17 Review (gratis stuurprogramma-updater)

Inhoudsopgave:

DriverPack v17 Review (gratis stuurprogramma-updater)
DriverPack v17 Review (gratis stuurprogramma-updater)
Anonim

DriverPack is een gratis hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's dat met slechts een paar klikken de juiste apparaatstuurprogramma's vindt die uw computer nodig heeft en deze vervolgens voor u downloadt en installeert - zonder door wizards of installatieprompts te hoeven klikken.

Omdat het zo gemakkelijk te gebruiken is en vrij van de rommel die vergelijkbare programma's hebben, zijn er ook enkele functies die u niet in deze tool zult vinden.

Deze software behoorde vroeger op onze lijst met favoriete stuurprogramma-updateprogramma's, maar een recente malwarecontrole toont aan dat verschillende scanners DriverPack als kwaadaardig identificeren. We raden u ten zeerste aan om een alternatief zoals Driver Booster te gebruiken. De rest van dit artikel wordt alleen voor informatieve doeleinden bewaard en dient niet als aanbeveling. Als je dit programma ondanks deze waarschuwing toch wilt uitproberen, kun je het downloaden op driverpack.io.

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Ondersteunt geautomatiseerde, no-prompt installaties.
  • Snelle downloads.
  • Ondersteunt bulkdownloads.
  • Het is draagbaar, dus installatie is niet vereist.
  • Veel instellingen die u kunt aanpassen.

Wat we niet leuk vinden

  • Kan stuurprogramma's niet verbergen voor weergave in toekomstige scans.
  • Geen optie voor geplande scans.
  • Lijkt soms langzamer dan het zou moeten.
  • Omvat andere functies die geen verband houden met stuurprogramma-updates.
  • Gemarkeerd als gevaarlijk door de meeste virusscanners.

DriverPack gebruiken

Er zijn twee manieren om dit programma uit te voeren:

Normale modus

Na het openen van het installatiebestand zal DriverPack standaard in de "normale modus" draaien, waar alles voor u gebeurt: uw computer is voorbereid en de stuurprogramma's die u nodig hebt, worden voor u gedownload en geïnstalleerd.

Image
Image

Dit is anders dan de expertmodus hieronder, omdat het een hands-off benadering is bij het installeren van stuurprogramma's. Er is zelfs een persoonlijke assistent die met je praat terwijl hij aan het werk is, zodat je altijd precies weet wat hij doet.

Kies deze modus als je helemaal nieuw bent in het ontvangen van stuurprogramma-updates en je niet wilt kiezen welke worden geïnstalleerd.

Expertmodus

De andere manier om stuurprogramma's met deze tool te krijgen, is via de "expertmodus". Schakel de Run in the Expert Mode optie in na het openen van het programma en je zult een scherm zien zoals hieronder getoond.

Image
Image

DriverPack's expert-modus geeft je volledige controle over wat er wordt geïnstalleerd. Plaats een vinkje in het vakje naast elke driverupdate of drivertoolkit die u wilt installeren.

Ook beschikbaar via deze modus is een lijst met aanbevolen programma's op het Software tabblad aan de linkerkant. Voorbeelden zijn de Opera-webbrowser en enkele beveiligingshulpmiddelen. Selecteer die om ze te installeren, als je ze wilt.

Bescherming en opschoning is een ander aspect van deze modus van DriverPack die programma's identificeert die u misschien wilt verwijderen. Je zou dit kunnen beschouwen als een potentieel ongewenste programmazoeker, zoals sommige beveiligingssoftware bevatten.

Diagnostiek is helemaal niet gerelateerd aan stuurprogramma's, maar het is handig als je nieuwsgierig bent naar de fabrikant en het model van je computer. Het toont ook je gebruikersnaam en computernaam, moederborddetails en andere dingen die je normaal alleen in een systeeminformatietool zou vinden.

Tot slot kunt u met DriverPack Offline stuurprogramma's installeren, zelfs als u geen internettoegang hebt, wat een geweldig idee is als u van plan bent stuurprogramma's op een computer te zetten die dat niet heeft geen internettoegang hebben. U kunt ervoor kiezen om een enorme set van meerdere gigabytes aan stuurprogramma's te downloaden of alleen stuurprogramma's van bepaalde categorieën, zoals videokaart, netwerkkaart, geluidskaart, telefoon, kaartlezer, webcam en/of printerstuurprogramma's. Verplaats de bestanden vervolgens naar de pc zonder internet en u kunt ze installeren.

Meer over DriverPack

DriverPack heeft alle functies van het hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's die u zou verwachten:

  • Werkt met Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista en Windows XP
  • DriverPack is een lichtgewicht programma dat niet lang duurt om te downloaden en verbinding maakt met internet voor gratis online driverupdates
  • Het is volledig draagbaar en kan worden gestart vanuit elke map of harde schijf of draagbaar apparaat, zoals een flashstation
  • Herstelpunten worden automatisch aangemaakt voordat het stuurprogramma wordt geïnstalleerd
  • U kunt alle benodigde stuurprogramma's tegelijk installeren
  • Verschillende talen worden ondersteund
  • Toont de stuurprogrammaversie van het huidige stuurprogramma en de versie die het kan downloaden om het te vervangen
  • Kan alle stuurprogramma's weergeven, zelfs degenen die niet hoeven te worden bijgewerkt
  • Op de website kun je specifieke sets stuurprogramma's downloaden, zoals chipset, Bluetooth, geluid, video, enz. Nadat je bijvoorbeeld Bluetooth-stuurprogramma's hebt gedownload, heeft het archief afzonderlijke mappen voor verschillende fabrikanten zoals Logitech, Motorola, Re altek, Broadcom, enz.
  • Er is een optie in de instellingen om tijdelijke bestanden te wissen zodra de benodigde gegevens zijn gebruikt. Dit helpt de opslagruimte op uw harde schijf laag te houden
  • DriverPack Notifier kan worden ingeschakeld om uw computer te controleren op hardware- of softwarefouten

Gedachten over DriverPack

DriverPack is een geweldige optie als je niet bekend bent met of geïnteresseerd bent in alle back-up-/herstelopties en andere instellingen en schermen die sommige vergelijkbare stuurprogramma-updates hebben.

Als je geïnteresseerd bent in een minimaal stuurprogramma-updateprogramma, probeer dit dan zeker eens. We merken echter dat het soms even duurt om stuurprogramma's te downloaden, langer dan wat we hebben gezien in vergelijkbare hulpprogramma's die stuurprogramma's bijwerken.

Onthoud de waarschuwing die bovenaan deze pagina staat. We hebben e-mails ontvangen en rapporten van andere gebruikers gelezen dat deze software niet alleen uw computer infecteert, maar ook niet-gerelateerde software installeert zonder u te vragen (soms schaamteloos nepprogramma's met vergelijkbare namen als de echte).

Aanbevolen: