Valve brengt nieuwe patch uit voor Steam Deck Drift

Valve brengt nieuwe patch uit voor Steam Deck Drift
Valve brengt nieuwe patch uit voor Steam Deck Drift
Anonim

Valve heeft verklaard dat het op de hoogte is van het driftprobleem van de stuurknuppel dat sommige Steam Deck-gebruikers hebben gemeld en geeft een patch uit om dit op te lossen.

Op 1 maart meldden sommige Steam Deck-gebruikers dat de controlesticks op hun Steam Deck beweging registreerden zonder enige invoer (drift). Het nieuws was vooral zorgwekkend omdat de nieuwe handheld-console van Valve net minder dan een week eerder was begonnen. Maar voordat je je Steam Deck opent om het zelf te repareren, heeft Valve een oplossing: download de laatste update.

Image
Image

Reddit-gebruiker Stijnnl deelde een antwoord van Valve-ondersteuning over deze kwestie, waarbij Steam Deck-ontwerper Lawrence Yang een soortgelijke verklaring aflegde op Twitter. Blijkt dat het driftprobleem werd veroorzaakt door de meest recente firmware-update, wat zou kunnen verklaren waarom rapporten over het probleem rond dezelfde tijd verschenen. Yang noemde het "deadzone-regressie", wat knoeide met de kalibratie van de controlesticks.

Image
Image

Gelukkig, omdat het probleem softwaregerelateerd was, kon Valve een patch bedenken om het te repareren in plaats van fysieke hardwarereparaties. De enige noodzakelijke stap is het downloaden en installeren van de meest recente Steam Deck-update. Hoewel, zoals Stijnnl opmerkt, de oplossing van Valve het vermogen van het apparaat om veel meer lichte en genuanceerde bewegingen te lezen heeft verminderd.

Als je een Steam Deck hebt, kun je de update nu pakken, ongeacht of je al dan niet een controller-drift hebt ervaren. Als er niets anders is, zou het kunnen werken als een mogelijke preventieve maatregel. Was het maar zo eenvoudig om de driftproblemen van de Switch aan te pakken.

Aanbevolen: