Valve onthult nieuwe Steam Deck handheld pc, vanaf $ 399

Valve onthult nieuwe Steam Deck handheld pc, vanaf $ 399
Valve onthult nieuwe Steam Deck handheld pc, vanaf $ 399
Anonim

Valve heeft officieel het Steam Deck onthuld, de nieuwste poging van het bedrijf om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop je pc-games speelt.

Na maanden van geruchten en speculatie heeft Valve het Steam Deck onthuld, een nieuwe draagbare gaming-pc. Bekende gaming-nieuws insider Wario64 was een van de eersten die het nieuws op Twitter brak en screenshots deelde van de officiële winkelpagina van de handheld. Het nieuwe systeem zal een Switch-achtig ontwerp bieden, inclusief een optioneel dock dat gebruikers kunnen gebruiken om het systeem op een monitor of tv aan te sluiten.

Image
Image

Het Steam Deck zal een AMD Zen 2 CPU bevatten, die draait op 2,4-3,5GHz, met ondersteuning voor maximaal 448 GFlops aan stroom. Bovendien zal de ingebouwde grafische verwerkingseenheid (GPU) worden aangedreven door 8 RDNA CU's met maximaal 1,6 TFlops aan vermogen. Het Steam Deck begint bij $ 399 voor het basismodel, dat een 64GB eMMC PCIe Gen 2x1 opslagschijf bevat.

Er zullen extra modellen beschikbaar zijn met ondersteuning voor 256 GB en 512 GB aan opslagruimte. Die versies zullen respectievelijk $ 529 en $ 649 kosten. Alle modellen bieden een snelle microSD-kaartsleuf voor uitbreidbare opslag.

Het 7-inch scherm in het Steam Deck heeft een resolutie van 1280 x 800, dus verwacht geen 4K-gaming van deze handheld. Het verlagen van de resolutie van het systeem zou het echter in staat moeten stellen om games uit te voeren met veel hogere animatie-instellingen, omdat het die beelden niet hoeft uit te voeren met iets hogers dan standaard high definition. Het scherm is ook geschikt voor 60 frames per seconde voor een soepele gameplay.

Specs terzijde, een van de meest opvallende dingen over het Steam Deck is hoe Valve het pre-order- en reserveringssysteem benadert. In tegenstelling tot de te weinig geleverde lancering van de Xbox Series X en de PlayStation 5, heeft Valve een reserveringssysteem dat een vergoeding omvat om je Steam Deck te reserveren. Je kunt alleen een Steam Deck binnen de eerste 48 uur reserveren als je vóór juni 2021 een aankoop op Steam hebt gedaan. Valve zegt dat het deze beslissing heeft genomen om ervoor te zorgen dat niet-geautoriseerde wederverkopers niet alle reserveringsslots in beslag nemen.

Als het idee om reserveringskosten te betalen niet aanlokkelijk lijkt, zegt Valve dat de belangrijkste reden dat het de kosten heeft ingesteld, is om te zorgen voor "een ordelijk en eerlijk bestelproces voor klanten wanneer Steam Deck-voorraad beschikbaar komt."

Het bedrijf beweert dat de reserveringskosten een beter idee zullen geven van de intentie van een consument om te kopen, waardoor het de benodigdheden en inventaris die het nodig heeft om de bestellingen bij de lancering bij te houden, beter in evenwicht kan houden. De vergoeding wordt toegepast op de volledige aankoopprijs van je Steam Deck, dus je bent minder geld verschuldigd om de aankoop af te ronden wanneer bestellingen later dit jaar worden geopend.

Image
Image

Op dit moment is het Steam Deck alleen beschikbaar om te reserveren voor consumenten in de Verenigde Staten, Canada, de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Valve zegt dat informatie over uitgebreide beschikbaarheid ergens in de toekomst beschikbaar zal zijn.

Valve beperkt ook reserveringen van het Steam Deck tot één per klant, en het bedrijf zegt dat gebruikers die nu niet geïnteresseerd zijn om te reserveren het apparaat altijd aan hun verlanglijstje kunnen toevoegen voor een herinnering wanneer het beschikbaar komt voor direct bestellen. De reserveringen gaan open op vrijdag 16 juli om 10.00 uur PT. Het apparaat zelf wordt in december verzonden.

Aanbevolen: