Apple brengt nieuwe beveiligingsupdates uit voor iOS en macOS

Apple brengt nieuwe beveiligingsupdates uit voor iOS en macOS
Apple brengt nieuwe beveiligingsupdates uit voor iOS en macOS
Anonim

Apple heeft nieuwe updates uitgebracht voor zowel iOS als macOS, die een aantal bugs en beveiligingsfouten verhelpen.

Apple heeft zijn ondersteuningspagina voor iOS geüpdatet om de wijzigingen met iOS 14.7.1 te tonen, evenals de beveiligingspagina voor macOS Big Sur 11.5.1. 9To5Mac meldt dat de iOS 14.7.1-update gericht lijkt te zijn op het oplossen van de Apple Watch-bug geïntroduceerd met 14.7, terwijl de macOS-updates enkele oplossingen bieden voor beveiligingsfouten en mogelijke exploits die in het besturingssysteem zijn ontdekt.

Image
Image

Hoewel de belangrijkste focus van iOS 14.7.1 kan zijn om de ontgrendelingsbug te verhelpen die is geïntroduceerd in iPhone-modellen met Touch ID en een gekoppelde Apple Watch, bevat de nieuwe versie van het besturingssysteem ook een groot aantal "belangrijke beveiligingsupdates", maar Apple heeft niet gespecificeerd wat voor soort beveiligingswijzigingen dat zouden kunnen omvatten. Het ging echter in detail in op de grote verandering die is aangebracht met macOS 11.5.1: de oplossing voor een exploit in de IOMobileFrameBuffer.

Volgens de update-opmerkingen meldde een anonieme onderzoeker dat een applicatie willekeurige code kon uitvoeren met privileges op kernelniveau. Apple meldt ook dat het zich ervan bewust is dat het probleem mogelijk actief is misbruikt, maar heeft geen andere details genoemd. Om het probleem op te lossen, zegt Apple dat het een probleem met geheugencorruptie heeft aangepakt, wat een betere afhandeling zou moeten opleveren.

Image
Image

Beide updates zijn vanaf vandaag beschikbaar. Gebruikers kunnen hun macOS-instellingen of de instellingen van hun iPhone controleren om te zien of de download momenteel beschikbaar is op hun apparaat. Apple heeft de neiging om updates in een gespreide release uit te rollen, dus het kan zijn dat je later terug moet komen voor de downloadoptie.

Aanbevolen: