De 6 beste gratis online virusscanners van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste gratis online virusscanners van 2022
De 6 beste gratis online virusscanners van 2022
Anonim

Het gebruik van een van de beste gratis online virusscanners kan uw computer mogelijk tegen gevaar beschermen. U kunt bestanden uploaden naar deze websites om te zien of ze een bedreiging kunnen vormen voor de gezondheid (beveiliging) van uw computer. Online scanners kunnen worden beschouwd als on-demand virusscanners en moeten voor de beste bescherming worden gecombineerd met andere anti-malwareprogramma's en -services.

Sommige laten plug-ins toe om uw websites gemakkelijk te controleren, terwijl andere ook e-mails controleren. MetaDefender Cloud kan worden toegevoegd als Chrome-plug-in, terwijl VirusTotal een e-mailoptie heeft om ervoor te zorgen dat u op elke hoek van het internet veilig bent. Met de beste online virusscanners kunt u ontspannen en weten dat uw computer veilig is.

VirusTotaal

Image
Image

Je kunt een specifiek bestand uploaden naar VirusTotal om het te laten scannen door verschillende antivirusprogramma's of een websiteadres invoeren om VirusTotal een hele pagina te laten scannen op kwaadaardige links. Ook ondersteund worden IP-adres, domein en file hash scanning.

Archieven zoals ZIP en RAR kunnen worden geüpload, maar de maximaal toegestane grootte voor elk bestandstype is 650 MB.

Er is ook een browserextensie beschikbaar voor gebruikers van Chrome en Firefox. Het scant URL's vanuit het rechtsklikmenu en controleert op virussen voordat het wordt gedownload.

MetaDefender Cloud

Image
Image

MetaDefender Cloud (voorheen Metascan Online genoemd) is een gelikte website waarmee bestanden tot 140 MB kunnen worden geüpload en gescand tegen meer dan 30 antivirus-engines tegelijk, waaronder die welke worden gebruikt door populaire leveranciers zoals Microsoft, Kaspersky, McAfee, en AVG.

Een paar bestanden die u mogelijk wilt scannen met MetaDefender Cloud zijn 7Z, EXE en ZIP, maar u kunt ook andere scannen, zoals afbeeldingen, video's en documenten.

Naast het uploaden van een bestand naar MetaDefender Cloud, kan het scannen op IP-adres, hash-waarde en website-URL.

Resultaten zijn gemakkelijk te lezen. Er verschijnt een heldergroen vinkje naast elke antivirus-engine die een bestand als veilig identificeert. Een rode markering met de virusnaam geeft aan dat het kwaadaardig is.

Er is ook de OPSWAT-bestandsbeveiliging voor Chrome-extensie die u kunt installeren om downloads die via die browser zijn gemaakt te scannen.

Avira

Image
Image

Avira's online virusscanner gebruikt dezelfde antivirus-engine als het populaire Avira AntiVirus-programma om ingediende bestanden en URL's te scannen via een online formulier.

Het formulier vraagt om uw contactgegevens zodat de URL van de resultaten naar u kan worden verzonden. Er kunnen maximaal vijf bestanden worden geüpload die niet groter zijn dan 50 MB.

Jotti's Malware Scan

Image
Image

Jotti's Malware Scan met meer dan een dozijn antivirus-engines om maximaal vijf bestanden tegelijk te scannen (met een limiet van 250 MB voor elk).

De datum en scandetectiestatus van elke antivirusengine wordt weergegeven in een gemakkelijk leesbare lijst, zodat u kunt zien welke het bestand wel of niet gevaarlijk vonden.

Jotti.org bevat ook een hash-zoekopdracht als u liever geen bestand uploadt, maar in plaats daarvan de MD5- of SHA-1/256/512-cryptografische hashfunctie van het bestand invoert. Dit werkt alleen als Jotti.org het bestand op een eerdere datum heeft gescand.

Scannen is ook mogelijk vanaf je desktop met het JottiScan programma.

Jotti's Malware Scan is soms druk, waardoor u in de rij moet wachten voordat uw bestand wordt verwerkt.

Kaspersky VirusDesk

Image
Image

Kaspersky heeft een online virusscanner die zowel bestanden als URL's ondersteunt. Een bestand dat u uploadt naar deze online virusscanner kan wel 256 MB groot zijn.

De website kan niet eenvoudiger te gebruiken zijn. Plak de link of selecteer het bijlagepictogram om een bestand te uploaden. Als u op SCAN drukt, wordt de virusscan gestart en worden de resultaten op dezelfde pagina weergegeven.

Als Kaspersky VirusDesk een bedreiging detecteert, zegt het "Bedreigingen gedetecteerd in " en toont vervolgens de naam van de bedreiging en andere details. Anders ziet u een schoon bericht 'Geen bedreigingen gedetecteerd'.

FortiGuard Online Scanner

Image
Image

Upload een bestand naar FortiGuard Online Scanner voor een snelle controle met de scanner.

Nadat je het bestand hebt geüpload, voer je je naam en e-mailadres in voor het geval ze je een bericht over het bestand moeten sturen. Nadat u het bestand ter beoordeling heeft ingediend, wacht u tot de pagina is vernieuwd en ziet u de resultaten bovenaan.

Bestanden die naar deze online virusscanner worden geüpload, mogen maximaal 10 MB groot zijn.

Aanbevolen: