Wat zijn hop & hopcounts in computernetwerken?

Inhoudsopgave:

Wat zijn hop & hopcounts in computernetwerken?
Wat zijn hop & hopcounts in computernetwerken?
Anonim

Een hop is een term voor computernetwerken die verwijst naar het aantal routers dat een pakket (een deel van de gegevens) passeert van de bron naar de bestemming.

Soms wordt een hop geteld wanneer een pakket door andere hardware op een netwerk gaat, zoals switches, toegangspunten en repeaters. Dit is niet altijd het geval en het hangt af van de rol die deze apparaten spelen op het netwerk en hoe ze zijn geconfigureerd.

Het is technisch correcter om naar deze definitie van hop te verwijzen als het aantal hops. Een echte hop is een actie die plaatsvindt wanneer een pakket van de ene router naar de andere springt. Meestal wordt een hop-telling echter gewoon een aantal hop-s genoemd.

Waarom telt hop?

Telkens wanneer pakketten van de ene computer of apparaat naar de andere stromen, zoals van uw computer naar een website en weer terug (d.w.z. bij het bekijken van een webpagina), zijn er een aantal tussenliggende apparaten, zoals routers, bij betrokken.

Elke keer dat gegevens door een router gaan, worden die gegevens verwerkt en vervolgens doorgestuurd naar het volgende apparaat. In een multi-hopsituatie, wat heel gebruikelijk is op internet, zijn verschillende routers betrokken om uw verzoeken te krijgen waar u ze wilt hebben.

Dat proces van verwerken en doorgeven kost tijd. Steeds meer van dat gebeuren (d.w.z. steeds meer hops) leidt tot meer en meer tijd, waardoor je ervaring mogelijk langzamer gaat naarmate het aantal hops toeneemt.

Er zijn vele, vele factoren die de snelheid bepalen waarmee u bepaalde websites of webgebaseerde diensten kunt gebruiken, en het aantal hops is niet de belangrijkste, maar het speelt vaak een rol.

Een lager aantal hops betekent niet noodzakelijk dat de verbinding tussen twee apparaten sneller zal zijn. Een hoger aantal hops via het ene pad presteert mogelijk beter dan een lager aantal hops via een ander pad, dankzij snellere en betrouwbaardere routers langs het langere pad.

Hoe het aantal hops in een pad te bepalen

Er zijn veel geavanceerde netwerkprogramma's die je allerlei interessante dingen kunnen laten zien over de apparaten die tussen jou en een bestemming staan.

De eenvoudigste manier om een hop-telling te krijgen, is door een opdracht te gebruiken, genaamd tracert, die bij de opdrachtprompt in elke versie van Windows wordt geleverd.

Open de opdrachtprompt en voer vervolgens tracert uit, gevolgd door de hostnaam of het IP-adres van de bestemming, zoals tracert lifewire.com. U krijgt onder andere de hops te zien zoals ze zich voordoen, waarbij het laatste hopnummer het totale aantal hops is.

Image
Image

Bekijk hier enkele tracertvoorbeelden voor meer informatie over het gebruik van die opdracht in Windows en wat u kunt verwachten. De opdracht traceroute is ook beschikbaar voor Linux.

Aanbevolen: