Universele opladers lossen onze oplaadproblemen mogelijk niet op

Inhoudsopgave:

Universele opladers lossen onze oplaadproblemen mogelijk niet op
Universele opladers lossen onze oplaadproblemen mogelijk niet op
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een EU-wetgever hoopt dat alle lidstaten binnenkort het voorstel voor een universele oplader voor smartphones zullen goedkeuren.
  • Het voorstel is bedoeld om de USB-C-poort te standaardiseren, wat nadelige gevolgen heeft voor Apple en de Lightning-poort van de iPhone.
  • Experts denken dat een draagbare iPhone Apple zou kunnen helpen om uit de situatie te komen.
Image
Image

Smartphones met een gestandaardiseerde oplaadpoort kunnen misschien meer problemen veroorzaken dan ze zouden oplossen, suggereren experts.

Eerder in februari vertelde een wetgever van de Europese Unie aan Reuters dat hij ervan overtuigd is dat een deal met de lidstaten over een gemeenschappelijke oplaadpoort voor smartphones en andere mobiele gadgets voor het einde van het jaar kan worden afgerond. Experts zijn het oneens over de verdiensten van de verhuizing.

"Op het eerste gezicht lijkt de overstap naar een standaard oplaadpoort een goede keuze voor consumenten", vertelde Eric Brinkman, Chief Product Officer bij Cob alt, via e-mail aan Lifewire. "Echter, zoals de meeste dingen in de technologie, maken de nuances dit probleem moeilijk."

Power Play

Brinkman zei dat hij begrijpt waar de wetgevers vandaan komen, aangezien we allemaal de pijn voelen om meerdere kabels mee te slepen om er zeker van te zijn dat we de juiste hebben om onze apparaten op te laden.

De Europese Commissie, de uitvoerende macht van de EU, pleit al lang voor overstappen op één enkele mobiele oplaadpoort. Uit een studie van de EC uit 2019 bleek dat de helft van de opladers die in 2018 met mobiele telefoons werden verkocht, een USB micro-B-connector hadden, terwijl 29% een USB-C-connector had en 21% iPhones met Lightning-connectoren.

In 2021 heeft het eindelijk concrete stappen gezet in de richting van een universele oplader door ontwerpwetgeving voor te stellen en zijn ongenoegen te uiten over het gebrek aan vooruitgang op het front door de belanghebbenden.

"Europese consumenten waren lang genoeg gefrustreerd over incompatibele opladers die zich opstapelen in hun lades", zei Margrethe Vestager, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie, in een persbericht. "We hebben de industrie ruimschoots de tijd gegeven om met hun eigen oplossingen te komen. Nu is de tijd rijp voor wetgevende maatregelen voor een gemeenschappelijke oplader."

Wetgever Alex Agius Saliba, die de kwestie in het Europees Parlement leidt, vertelde Reuters dat hij hoopt dat de wetgevende vergadering in mei 2022 over zijn voorstel zal stemmen, zodat hij vervolgens met EU-landen kan praten over een definitief ontwerp.

Appels tot Sinaasappels

Als het voorstel wordt aangenomen, wordt het voor fabrikanten verplicht om USB-C te gebruiken als de gestandaardiseerde oplaadpoort op een groot aantal draagbare apparaten, waaronder smartphones, tablets en luidsprekers.

Brinkman stelde voor over te stappen op één kabel voor alle toepassingen, zoals uiteengezet in het voorstel, introduceert ook de complexiteit van verschillende laadsnelheden, kabelspecificaties en eigen functies.

Apple heeft zich vanaf het begin uitgesproken tegen het voorstel. De verhuizing zou Apple meer pijn doen dan zijn rivalen, van wie de meesten, waaronder Samsung, smartphones met USB-C-poorten leveren, terwijl Apple zijn eigen Lightning-connector gebruikt om de iPhone op te laden.

Image
Image

Met name, terwijl Apple vasthoudt aan de Lightning-poort op de iPhone sinds zijn debuut met iPhone 5 in 2012, is het bedrijf overgestapt op USB-C op veel andere selectieve producten zoals de iPad Air 4 en recente MacBooks.

In zijn feedback om bezwaar te maken tegen de verhuizing, had Apple de EU gewaarschuwd dat een drang naar een gemeenschappelijke oplader de innovatie zou schaden en een "ongekende hoeveelheid elektronisch afval" zou creëren als consumenten gedwongen zouden worden over te stappen op nieuwe opladers. Het bedrijf stelt dat de verhuizing ook een zware slag zal toebrengen aan het accessoire-ecosysteem dat rond de Lightning-connector is gebouwd.

"We willen ervoor zorgen dat nieuwe wetgeving er niet toe leidt dat bij elk apparaat onnodige kabels of externe adapters worden meegestuurd, of dat de apparaten en accessoires die door vele miljoenen Europeanen en honderden miljoenen Apple worden gebruikt, overbodig worden. klanten over de hele wereld", schreef Apple.

Brinkman suggereert dat Apple eigenlijk maar twee opties heeft. Hoewel draagbare laptops nog steeds een gimmick lijken, zou Brinkman, gezien Apple's geschiedenis van het verwijderen van poorten van zijn apparaten, niet verbaasd zijn om binnenkort een volledig draagbare iPhone te zien. "Echter, Apple heeft ook voor USB-C-poorten gekozen met hun MacBooks en iPad Pro's, dus dat zou ook een mogelijkheid kunnen zijn."

Brinkman is er vrij zeker van dat Apple niet zou overwegen in te gaan tegen zijn strategie om landspecifieke producten te maken. "De complexiteit van het beheren van telefoons alleen voor een specifieke regio doet me geloven dat ze dat pad misschien niet volgen, maar de tijd zal het leren", meende Brinkman.

Aanbevolen: