Apple's News Partner Program lost Apple News mogelijk niet op

Inhoudsopgave:

Apple's News Partner Program lost Apple News mogelijk niet op
Apple's News Partner Program lost Apple News mogelijk niet op
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Het News Partner Program vermindert Apple's korting op abonnementen op nieuwsapps.
  • Apple is wanhopig om te voorkomen dat wetgevers knoeien met zijn App Store-model.
  • Het probleem met Apple News is niet de 30% korting van Apple.

Image
Image

Apple's News Partner Program ziet eruit als een wanhopige poging om meer verhalen in Apple News te krijgen, een manier om de hitte af te wenden van het toenemende antitrustonderzoek, of beide.

Het nieuwe News Partner Program biedt uitgevers de volgende deal: als u "een robuust Apple News-kanaal onderhoudt", zal Apple de korting op uw in-app-abonnementen halveren. Op dit moment staat Apple onder druk om de huur te verlagen die het zoekt om uitgevers en ontwikkelaars spullen voor zijn platforms te laten verkopen, terwijl verschillende antitrustonderzoeken langzaam in actie komen. Tegelijkertijd is Apple News de achterblijver van Apple-services en zou het een boost kunnen gebruiken.

"Toen Apple in 2019 Apple News+ voor het eerst uitrolde, wilden ze aanvankelijk een commissie van 50%, maar rekenden ze af met een commissie van 30%. Het nieuwe partnerprogramma verlaagt dat tot 15%, wat een wanhopige poging is om terug te winnen uitgevers die ofwel hebben geweigerd om lid te worden van het platform of het hebben verlaten, zoals The New York Times, "vertelde Sam Borcia, CEO en uitgever van de Lake & McHenry County Scanner digitale krant, Lifewire via e-mail.

Nieuws, Nieuws+, Nieuwspartners?

Deze aankondiging is deels verwarrend omdat Apple veel verschillende diensten bijna identiek heeft genoemd. Laten we snel naar de nieuwsdiensten kijken om het allemaal beter te begrijpen.

Ten eerste is er Apple News, de app waarmee je allerlei bronnen kunt lezen. Deze app is gratis en elke uitgever kan er na een goedkeuringsproces verhalen op publiceren. Dan is er Apple News+, een maandelijks abonnement van $ 9,99 dat verschillende tijdschriften en andere betaalde publicaties beschikbaar maakt in de Apple News-app. Apple beta alt een deel van die $ 9,99 aan de uitgevers.

Toen Apple in 2019 voor het eerst Apple News+ uitrolde, wilden ze aanvankelijk een commissie van 50%, maar rekenden ze af met een commissie van 30%.

Dan zijn er individuele apps van nieuwsuitgevers, zoals de NYT-app enzovoort. Apple neemt momenteel 30% korting op in-app-abonnementen van deze apps. Dit is waar de laatste aankondiging over gaat. Het News Partner Program biedt aan om de korting van Apple te verlagen tot 15%, als de deelnemende uitgever ermee instemt meer van zijn nieuwsberichten naar Apple te sturen. Met name uitgevers in Australië, Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk moeten regelmatig publiceren in het Apple News Format.

Wat zit er in voor Apple?

Apple ha alt twee dingen uit deze aanbieding. Een daarvan is om meer publicaties aan te moedigen hun verhalen op Apple News te publiceren, en dit in het oorspronkelijke Apple News-formaat te doen, waardoor alles er mooi uitziet in de app. Apple verliest niets, behalve misschien een beetje abonnementsinkomsten, en het is ook niet zo dat Apple daar iets voor doet.

De andere reden kan zijn dat Apple wanhopig de antitrustvlammen aan de zijkanten van de App Store en elders wil doven.

"Het zou geen verrassing moeten zijn dat Apple hun nieuwe News Partner-programma uitrolt in een poging zichzelf te ontmoedigen in de antitrustzaak van Epic Games", zegt Borcia.

De Epic-rechtszaak is slechts een van de branden die Apple bestrijdt. De antitrustwetgeving warmt op in het Congres en de EU onderzoekt ook de activiteiten van verschillende App Stores.

Door de abonnementen op nieuws-apps te verminderen, probeert Apple mogelijk wetgeving te omzeilen die zijn App Store-model zou kunnen schenden. Op dit moment kost het niet alleen 30% korting op bijna alles dat via een app wordt verkocht, het dwingt apps ook om hun eigen betalingsplatform te gebruiken en bepa alt wat ontwikkelaars wel en niet kunnen doen met hun eigen apps.

Het nieuwe partnerprogramma verlaagt dat tot 15%, wat een wanhopige poging is om uitgevers terug te winnen die ofwel hebben geweigerd lid te worden van het platform, of het hebben verlaten…

Het News Partner-programma kan de antitrustbescherming van Apple wel of niet helpen, maar het kan de interesse in zijn News-service niet vergroten. Het probleem is niet alleen de vermindering van de inkomsten, het is het gebrek aan toegang tot abonnees. Sommigen van ons waarderen het misschien dat uitgevers onze privégegevens niet in handen kunnen krijgen, maar dat is een dealbreaker voor veel uitgevers.

"Apple News is voor de meeste uitgevers geen ideaal product vanwege een gebrek aan controle. Nieuwsuitgevers hebben liever directe controle en een relatie met hun lezers - iets dat Apple News hen niet geeft ", zegt Borcia."Apple denkt dat hun nieuwe lage commissiestructuur nieuwsorganisaties zal verleiden om zich bij hen aan te sluiten, maar het zal waarschijnlijk geen succes worden."

Aanbevolen: