Hoe het te repareren wanneer uw iPhone-tijd verkeerd is

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer uw iPhone-tijd verkeerd is
Hoe het te repareren wanneer uw iPhone-tijd verkeerd is
Anonim

Wat te weten

  • Meest waarschijnlijke oplossing: zet de optie Automatisch instellen voor datum en tijd uit en weer aan.

  • De onjuiste datum en tijd kunnen van invloed zijn op de Agenda-app, dus controleer ook direct de Agenda-instellingen.

Dit artikel legt uit waardoor uw iPhone de verkeerde tijd kan weergeven en hoe u dit kunt verhelpen.

Waarom staat de tijd van mijn iPhone verkeerd?

Er zijn een paar vrij eenvoudige redenen waarom uw iPhone mogelijk de verkeerde tijd weergeeft.

  • Het kan zijn dat locatievoorzieningen zijn uitgeschakeld, waardoor uw iPhone niet automatisch de tijd aanpast wanneer u tussen tijdzones reist.
  • Uw iPhone is mogelijk ingesteld op de verkeerde tijdzone.
  • Je automatische datum- en tijdinstellingen zijn mogelijk niet ingeschakeld, waardoor je iPhone de klok niet kan aanpassen tijdens evenementen zoals zomertijd.

Apple raadt ook aan ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie van iOS hebt geïnstalleerd.

Om je iPhone de datum en tijd automatisch in te laten stellen op basis van je locatie, moet je ervoor zorgen dat Locatievoorzieningen zijn ingeschakeld.

  1. Open Instellingen. van je iPhone
  2. Scroll naar beneden en tik op Privacy.
  3. Tik op Locatievoorzieningen bovenaan de lijst.

    Image
    Image
  4. Schakel Locatieservices in in. Hiermee kan uw iPhone de functie Automatisch instellen gebruiken in uw Datum & Tijd instellingen.
  5. Als Locatieservices al zijn ingeschakeld, maar je hebt problemen om Automatisch instellen te laten werken, schakel het dan uit en zet het weer aan.
  6. Als je Locatievoorzieningen uitschakelt, verschijnt er een pop-up met de melding dat de optie voor alle apps wordt uitgeschakeld. Tik op Uitschakelen.

    Image
    Image

Hoe corrigeer ik de tijd op mijn iPhone?

Het herstellen van de datum- en tijdinstellingen op je iPhone is een vrij eenvoudig proces.

Als je van plan bent de automatische datum- en tijdinstellingen op je iPhone te gebruiken, zorg er dan voor dat de vliegtuigmodus niet is ingeschakeld en dat je ook verbinding hebt met een mobiel of wifi-signaal.

  1. Open Instellingen. van je iPhone
  2. Scroll naar beneden en tik op Algemeen.
  3. Tik in het menu Algemeen op Datum en tijd.

    Image
    Image
  4. Als Automatisch instellen is uitgeschakeld, tik je op de schakelaar om deze in te schakelen. Het zorgt ervoor dat uw telefoon de datum en tijd automatisch bijwerkt door een mobiele of Wi-Fi-verbinding te gebruiken om de huidige datum en tijd van uw locatie te bepalen.
  5. Als Automatisch instellen is ingeschakeld, schakelt u het uit en weer in. Het zou ervoor moeten zorgen dat uw iPhone de huidige datum en tijd opnieuw instelt zodat deze overeenkomen met uw locatie.

  6. Als Automatisch instellen is uitgeschakeld en je wilt het niet aanzetten, kun je in plaats daarvan handmatig je tijdzone, de datum en de tijd instellen.
  7. Tik op Tijdzone.

    Image
    Image
  8. Typ uw huidige locatie of de locatie waar u uw datum- en tijdinformatie wilt instellen in het tekstveld bovenaan het scherm en selecteer de juiste locatie uit de resultaten.
  9. Tik op de datum om een kalendermenu te openen en de juiste datum te selecteren.
  10. Tik op de tijd onder het kalendermenu om de huidige tijd in te stellen.

    Image
    Image
  11. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen. U kunt op < Algemeen tikken om terug te gaan naar het vorige menu of het menu Instellingen sluiten.

Bottom Line

Veel van de redenen waarom uw iPhone Agenda-app mogelijk de verkeerde tijdzone weergeeft, zijn dezelfde redenen waarom uw iPhone mogelijk de verkeerde tijd weergeeft. Als de datum- of tijdinstellingen van uw iPhone verkeerd zijn, zijn uw kalenderdatums en -tijden dat ook. De optie Tijdzone negeren kan ook datums en tijden weggooien wanneer deze is uitgeschakeld; de kalender past de datum en tijd van evenementen aan uw huidige locatie aan.

Hoe corrigeer ik de tijd in mijn iPhone-agenda?

Omdat de datum en tijd die worden weergegeven in de Agenda-app van uw iPhone, gekoppeld zijn aan de datum- en tijdinstellingen van uw iPhone, moet u eerst proberen deze instellingen aan te passen (hierboven beschreven). Als hiermee het probleem niet is opgelost, moet u mogelijk de kalender zelf wijzigen.

Als je een nieuwe gebruiker of account aan je agenda moet koppelen, zorg dan dat je de benodigde inloggegevens voor die account bij de hand hebt, aangezien je deze ter verificatie moet invoeren.

  1. Open Instellingen. van je iPhone
  2. Scroll naar beneden en tik op Kalender.
  3. Scroll naar beneden en tik op Standaardagenda.

    Image
    Image
  4. Zorg ervoor dat uw standaardagenda de agenda is die u wilt gebruiken of dat deze is gekoppeld aan de juiste gebruiker of het juiste account.
  5. Als de gebruiker of het account dat je nodig hebt niet aanwezig is, tik je op < Terug om terug te keren naar het vorige menu, scroll dan omhoog en tik op Accounts.
  6. Tik op Account toevoegen en tik vervolgens in het pop-upmenu op het type account dat u wilt toevoegen.

    Image
    Image
  7. Volg de stappen op het scherm om het gewenste account toe te voegen.
  8. Verlaat het Accounts menu en ga terug naar het Standaard Kalender menu.
  9. Selecteer de nieuwe gebruiker/account als uw standaard.

    Image
    Image
  10. Als je agenda nog steeds niet de juiste datum of tijd toont, moet je mogelijk ook je Time Zone Override instellingen aanpassen.
  11. Ga terug naar het Kalender menu en tik op Tijdzone overschrijven.
  12. Tik op de schakelaar om Time Zone Override in of uit te schakelen. Indien ingeschakeld, worden uw agenda-afspraken en tijden ingesteld op de tijdzone van uw iPhone. Indien uitgeschakeld, worden uw agenda-afspraken automatisch aangepast, zodat datums en tijden worden weergegeven volgens de tijdzone van uw huidige locatie (d.w.z. als u naar een andere tijdzone reist, worden de evenementtijden aangepast aan de nieuwe lokale instellingen).
  13. Met Tijdzone negeren ingeschakeld, tikt u op Tijdzone om de tijdzone te selecteren die u wilt toepassen op uw agenda-afspraken.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe wijzig ik de datum op mijn iPhone?

    Om de datum op uw iPhone te wijzigen, opent u Instellingen en tikt u op Algemeen > Datum en tijd. Schakel Automatisch instellen uit, tik op de huidige datum en stel de datum handmatig in.

    Hoe wijzig ik de sluimertijd op een iPhone?

    Er is geen officiële manier om de sluimertijd op een iPhone te wijzigen. Een oplossing is echter om verschillende alarmen te plannen die afgaan op de door u gewenste snooze-interv altijden. Open hiervoor de Clock app, tik op Alarm, stel de gewenste wektijd in, schakel de Snooze uitinstellingen en tik op Opslaan Maak vervolgens een nieuw alarm voor uw aangepaste "snooze"-tijd.

    Hoe controleer ik de schermtijd op een iPhone?

    Om je schermtijd op een iPhone te controleren, moet je eerst de functie inschakelen. Ga naar Instellingen > Schermtijd Tik op Schermtijd inschakelen > DoorgaanTik op Dit is mijn iPhone en schakel optioneel Delen op verschillende apparaten in Om uw schermtijdrapport te bekijken, gaat u naar Instellingen > Schermtijd en tik op Alle activiteit weergeven Tik op Week ofDay om die samenvattingen te zien.

Aanbevolen: