Hoe het te repareren wanneer geoptimaliseerd opladen van de batterij niet werkt op iPhone 13

Inhoudsopgave:

Hoe het te repareren wanneer geoptimaliseerd opladen van de batterij niet werkt op iPhone 13
Hoe het te repareren wanneer geoptimaliseerd opladen van de batterij niet werkt op iPhone 13
Anonim

De iPhone 13 wordt geleverd met een aanzienlijk grotere en betere batterij en ingebouwde tools om dat zo te houden. Geoptimaliseerd opladen van de batterij is een functie die is ontworpen om uw batterij jonger te houden met slimmer opladen.

Als je problemen ondervindt met geoptimaliseerd opladen van de batterij die niet werkt op je iPhone 13, moet je mogelijk de instellingen van je batterij en locatieservices opnieuw controleren. Deze intelligente technologie die de levensduur van de batterij verlengt, heeft ook wat tijd nodig om te leren, dus wachten kan ook helpen.

Waarom werkt mijn geoptimaliseerd opladen niet?

Je iPhone 13 wordt standaard geleverd met geoptimaliseerd opladen van de batterij, maar misschien heb je hem per ongeluk uitgeschakeld. Deze functie vereist ook een consistente oplaadroutine om correct te activeren en te functioneren.

Image
Image

Een andere plek om te kijken zijn de instellingen voor locatieservices van je iPhone. Geoptimaliseerd opladen van de batterij vereist specifieke machtigingen om te werken, waaronder:

  • Algemene locatieservices
  • Toestemming voor systeemaanpassing
  • Toegang tot belangrijke locaties

Last but not least, je iPhone moet mogelijk opnieuw worden opgestart of een systeemupdate nodig hebben om het geoptimaliseerde opladen van de batterij te laten werken.

Geoptimaliseerd opladen repareren op iPhone 13

Werkt geoptimaliseerd opladen van de batterij niet op uw iPhone 13? Probeer deze lijst met oplossingen, gerangschikt van eenvoudige tot meer tijdrovende suggesties om het probleem op te lossen.

  1. Controleer of je de functie hebt ingeschakeld. Hoewel uw iPhone 13 hoogstwaarschijnlijk is geleverd met geoptimaliseerd opladen, moet u controleren of deze functie actief is. Tik op Instellingen > Batterij > Batterijgezondheid > Geoptimaliseerd opladen van de batterijen zorg ervoor dat de schakelaar groen is.
  2. Schakel de functie uit en weer in. Een beproefde oplossing voor defecte functies is om ze te resetten door ze uit en weer in te schakelen. Selecteer Instellingen > Batterij > Batterijgezondheid > Geoptimaliseerd opladen van de batterijen verplaats de schakelaar van groen naar grijs en weer aan om te zien of dat helpt.

  3. Schakel locatieservices in. Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen en zorg ervoor dat de schakelaar in de aan-positie staat. De geoptimaliseerde oplaadtool werkt niet tenzij u locatieservices in het algemeen activeert, evenals de volgende machtigingen:

    • Systeemservices > Systeemaanpassing
    • Systeemservices > Belangrijke locaties

  4. Start je iPhone 13 opnieuw op. Deze stap lost vaak problemen op door de cache en het geheugen van de telefoon te wissen. Probeer deze oplossing nadat u nogmaals heeft gecontroleerd of u geoptimaliseerd opladen van de batterij hebt ingeschakeld of de functie hebt uitgeschakeld en ingeschakeld, en dat alle vereiste locatiemachtigingen zijn ingeschakeld.
  5. Update iOS. Dit zou een goed moment zijn om te controleren of uw telefoon niet toe is aan een systeemupdate. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update.

  6. Houd een consistente oplaadroutine. Geoptimaliseerd opladen van de batterij werkt alleen goed als u een consistent schema aanhoudt, zoals uw batterij 's nachts of elke dag op hetzelfde tijdstip opladen. De tool werkt ook alleen thuis of op wat Apple belangrijke locaties noemt, die je vaak bezoekt, dus de functie werkt mogelijk niet tijdens het reizen of als je veel van je schema afwisselt.
  7. Geef de functie de tijd om te leren. De geoptimaliseerde functie voor het opladen van de batterij maakt gebruik van machine learning om de prestatiebehoeften van uw batterij te bewaken. Het kan echter meer dan een paar dagen duren voordat uw iPhone 13 uw oplaadgewoonten kent.
  8. Fabrieksreset je iPhone 13. Als je geen geluk hebt met de bovenstaande stappen, kun je je apparaat terugzetten naar de fabrieksinstellingen en het opnieuw proberen met een schone lei. Tik op Instellingen > Algemeen > iPhone overzetten of resetten > Wis alle inhoud en instellingenen volg de instructies.

  9. Neem contact op met Apple Support. Als je een behoorlijke tijd hebt gewacht en al je instellingen correct zijn, wil je misschien ondersteuning van Apple vragen over wat problemen zou kunnen veroorzaken met het geoptimaliseerd opladen van de batterij op je iPhone 13.

    Een andere manier om de lange batterijduur van de iPhone 13 optimaal te benutten, is door de Smart Data-modus in te schakelen als u 5G gebruikt.

FAQ

    Hoe schakel ik geoptimaliseerd opladen van de batterij uit?

    Om geoptimaliseerd opladen van de batterij op uw iPhone uit te schakelen, opent u de Settings app en selecteert u Battery > Battery He alth > Geoptimaliseerd opladen van de batterij. Schakel de functie uit.

    Hoe schakel ik geoptimaliseerd opladen van de batterij in?

    Om de geoptimaliseerde oplaadfunctie in te schakelen, opent u de Settings app en selecteert u Battery > Battery He alth> Geoptimaliseerd opladen van de batterij . Schakel de functie in.

    Wat is geoptimaliseerd opladen van de batterij op AirPods Pro?

    AirPods Pro en AirPods (3e generatie) hebben een geoptimaliseerde batterijoplaadfunctie die standaard is ingeschakeld. Het is ontworpen om slijtage van de batterij te verminderen. Om de functie uit te schakelen, opent u uw AirPods-hoesje. Ga op uw gekoppelde iOS-apparaat naar Instellingen > Bluetooth, tik op Meer informatie (i) en schakel uit Geoptimaliseerd opladen van de batterij

Aanbevolen: