Hoe Alexa Intruder Alert in te stellen

Inhoudsopgave:

Hoe Alexa Intruder Alert in te stellen
Hoe Alexa Intruder Alert in te stellen
Anonim

Wat te weten

  • Stel een Alexa-indringerwaarschuwing in als routine in de Alexa-app.
  • Tap More > Routines > +, > stel de routine voor indringerswaarschuwingen in aan/flitslichten, muziek afspelen of Alexa een mondelinge waarschuwing laten geven.
  • De waarschuwingen kunnen indringers doen schrikken of ervoor zorgen dat ze denken dat er iemand thuis is. U moet zelf contact opnemen met de autoriteiten.

Dit artikel legt uit hoe je Alexa Intruder Alert instelt.

Hoe stel je Alexa Intruder Alert in?

Een Alexa-indringerwaarschuwing is een routine die je kunt instellen om Alexa verschillende apparaten te laten activeren en vooraf ingestelde zinnen te laten zeggen als je vermoedt dat een indringer je huis is binnengekomen.

In tegenstelling tot Alexa Guard, die luistert naar geluiden die aangeven dat er mogelijk wordt ingebroken, moet je handmatig een Alexa-indringerwaarschuwing activeren met een spraakopdracht. Het werkt op dezelfde manier als elke andere Alexa-routine, dus je kunt de waarschuwing aanpassen om elk smart home-apparaat te activeren of een willekeurige zin uit te spreken.

Hier is een voorbeeld van hoe je een indringerwaarschuwing op Alexa instelt die de lichten aanzet en een verbale waarschuwing geeft:

  1. Open de Alexa-app en tik op Meer.
  2. Tik op Routines.
  3. Tik op +.

    Image
    Image
  4. Tik op Voer routinenaam in +.

  5. Typ "indringerwaarschuwing" en tik op Volgende.
  6. Tik op Wanneer dit gebeurt +.

    Image
    Image
  7. Tik op Voice.
  8. Voer een zin in, zoals 'Indringerwaarschuwing'.
  9. Tik op Volgende.

    Image
    Image
  10. Tik op Actie toevoegen +.
  11. Tik op Smart Home.
  12. Tik op Alle apparaten voor een lijst met apparaten, of Control group voor een lijst met groepen.

    Image
    Image
  13. Tik op een groep of apparaat.
  14. Tik op een apparaat.
  15. Tik op Volgende. Ons voorbeeld belicht Living Room Lights, maar u kiest wat het beste voor u werkt.

    Image
    Image
  16. Tik op wat u wilt dat het apparaat doet, bijv. power.
  17. Tik op Volgende.
  18. Tik op Actie toevoegen +.

    Image
    Image
  19. Tik Alexa Says.
  20. Tik op Aangepast.
  21. Voer een zin in als: "Ga mijn huis uit, de politie is onderweg", en tik op Volgende.

    Image
    Image
  22. Tik op Volgende.
  23. Tik op Apparaat kiezen.

    Image
    Image
  24. Tik op device Alexa zal de opdracht geven van.
  25. Tik op Opslaan. In ons voorbeeld wordt Office Echo gebruikt, maar u kiest wat voor u werkt.

    Image
    Image

    Je hoeft niet te stoppen met deze basisprincipes. Tik op Actie toevoegen+ om extra acties toe te voegen en tik op Opslaan als je klaar bent.

  26. Je kunt nu zeggen: "Alexa, indringerwaarschuwing" om de indringerwaarschuwing te activeren.

Alexa kan de politie niet echt bellen, dus je kunt niet vertrouwen op een Alexa-indringerwaarschuwing om je te beschermen tijdens een huisinvasie. De waarschuwing kan een inbreker afschrikken, maar het is belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en zelf contact op te nemen met de autoriteiten als u in gevaar bent.

Wat is Alexa Guard-modus?

Alexa Guard-modus is een Alexa-functie die je Echo-apparaten verandert in een basisbeveiligingssysteem voor thuis. Wanneer u de bewakingsmodus activeert, luisteren uw echo-apparaten naar geluiden die kunnen wijzen op een inbraak, zoals gebroken glas. Het systeem kan u dan waarschuwen dat het verdachte geluiden heeft gedetecteerd.

De Alexa Guard-modus kan je niet alleen waarschuwen, maar ook integreren met services zoals ADT en Ring. Als het verdachte geluiden detecteert, kan het een waarschuwing naar die services sturen. U moet echter nog steeds zelf contact opnemen met de autoriteiten als u zich in een noodsituatie bevindt, net zoals u zou doen met een Alexa-indringerwaarschuwing.

FAQ

    Wat is de Super Alexa-modus?

    Super Alexa Mode is niet echt een nieuwe manier om Alexa te gebruiken; het is gewoon een leuk paasei. Om het te activeren, zeg je tegen Alexa: "Omhoog, omhoog, omlaag, omlaag, links, rechts, links, rechts, B, A, Start." Gamers kunnen dit commando herkennen als de Konami-code, een reeks invoer op de Nintendo Entertainment Center-controller die speciale functies in sommige games ontgrendelde. Het enige dat Alexa zal doen als je "binnenkomt", is een reeks valse "opstart"-commando's geven (bijvoorbeeld "Reactoren starten, online") en dan hetzelfde werken als gewoonlijk.

    Hoe reset ik Alexa?

    Je kunt Alexa niet specifiek resetten, maar je kunt het Echo-apparaat dat je gebruikt om ermee te communiceren terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Voordat u dat doet, moet u echter een reset proberen: Koppel het apparaat een paar minuten los en sluit het vervolgens weer aan. Als het probleem blijft bestaan, opent u de Amazon Alexa-app en navigeert u naar Devices> Echo & Alexa , selecteer het apparaat dat u wilt resetten en tik vervolgens op Factory Reset Afhankelijk van uw apparaat kunt u het ook rechtstreeks resetten door een paperclip in het resetgaatje te duwen of de actieknop 25 seconden ingedrukt te houden. Instructies zullen verschillen tussen modellen en generaties van Echo.

Aanbevolen: