Hoe de Alexa Sleep Timer in te stellen en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Alexa Sleep Timer in te stellen en te gebruiken
Hoe de Alexa Sleep Timer in te stellen en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Zeg voor muziek: "Alexa, stel een slaaptimer in voor [tijd]." Zeg voor lampen iets als: "Alexa, stel een slaaptimer in op Slaapkamerverlichting voor [tijd]."
  • Als u zowel audio als verlichting wilt uitschakelen, stelt u een routine in of gebruikt u IFTTT met Alexa om uw eigen reeks opdrachten in te stellen.
  • Als je een licht-wakkerfunctie wilt instellen, geef je een commando als: "Alexa, maak me wakker om 6 uur 's ochtends met slaapkamerverlichting."

Dit artikel legt uit hoe je een Alexa-slaaptimer kunt gebruiken om audio uit te schakelen en lichten te dimmen terwijl je in slaap v alt. U kunt slaaptimers gebruiken om de audio uit te schakelen wanneer de timer afloopt, de lichten uit te doen wanneer de timer afloopt, en langzaam de lichten te dimmen en de audio samen met de lichten uit te schakelen wanneer de timer afloopt.

Een muziektimer instellen op Alexa

Dit is zo eenvoudig dat er geen stappen voor nodig zijn. Wanneer uw Echo-apparaat muziek, een podcast of een andere audio afspeelt, maakt u uw Alexa-apparaat wakker en geeft u het opdracht om een slaaptimer in te stellen voor (tijdsduur). Zoals dit: "Alexa, stel een slaaptimer in voor 30 minuten."

Het zal reageren met 'Oké' en de hoeveelheid tijd voor de timer herhalen.

Een slaaptimer instellen op lichten om in slaap te vallen

Meer gemak. Maak je Alexa-apparaat wakker en vraag het om een slaaptimer in te stellen (naam van het licht) voor (tijdsduur). Gebruik een commando als dit: "Alexa, stel een slaaptimer in op Slaapkamerverlichting gedurende 30 minuten."

Het zal reageren met 'Oké' en de hoeveelheid tijd herhalen voor de gevraagde timer. Na het verstrijken van die tijdsperiode gaan de lichten automatisch uit. Verlichting die dimbaar is, wordt automatisch gedimd gedurende de tijd die je hebt ingesteld; lichten die niet dimbaar zijn, gaan gewoon uit op de aangegeven tijd.

Als je je verlichting nog niet hebt geautomatiseerd, is het eenvoudig om je lampen aan Alexa te koppelen.

Een slaaptimer instellen voor audio en verlichting samen

Dit is lastiger. U moet hiervoor een routine maken om meerdere apparaten samen te laten werken. Het kan wat tijd kosten om de routine te ontwikkelen die het beste bij u past, maar het werkt als een tierelier als alles eenmaal is ingesteld.

Amazon zegt dat je zowel het geluid als de verlichting tegelijkertijd kunt uitschakelen met een slaaptimeropdracht, maar hoe de opdracht ook werd geformuleerd, ze zou alleen de een of de ander uitschakelen. Je kunt IFTTT ook met Alexa gebruiken om je eigen reeks commando's op te zetten als routines niet aan je behoeften voldoen.

Je kunt de follow-upmodus niet gebruiken voor slaaptimeropdrachten wanneer je audio gebruikt op je echo-apparaat. Alexa blijft niet langer dan een enkele opdracht actief wanneer muziek of andere audio wordt afgespeeld.

Image
Image

Een Alexa-slaaptimer instellen om wakker te worden met licht

Er zijn wekverlichtingsfuncties die u als slaaptimerfunctie kunt gebruiken. Dit is handig als je geleidelijk wakker wilt worden, alsof de zon je wekt, in plaats van wakker te worden met meer traditionele alarmgeluiden.

Om dit in te stellen, geef je een commando zoals: "Alexa, maak me wakker om 6 uur 's ochtends met slaapkamerverlichting."

Je kunt dit doen met elk licht met Alexa, maar om echt het zonsopgang-effect te krijgen, gebruik je dimbare lichten.

Een slaaptimer annuleren

Nogmaals, heel gemakkelijk. Vertel Alexa gewoon "Slaaptimer annuleren". Het zal de timer verwijderen.

Aanbevolen: