Hoe oude programma's uit te voeren met de Windows-compatibiliteitsmodus

Inhoudsopgave:

Hoe oude programma's uit te voeren met de Windows-compatibiliteitsmodus
Hoe oude programma's uit te voeren met de Windows-compatibiliteitsmodus
Anonim

Wat te weten

  • Klik met de rechtermuisknop (of houd ingedrukt) programmapictogram > selecteer Eigenschappen.
  • Selecteer Compatibiliteit > onder Compatibiliteitsmodus, vink Voer dit programma uit in compatibiliteitsmodus voor.

Dit artikel legt uit hoe je programma's voor oudere Windows-versies probleemloos uitvoert op Windows 10 met behulp van de Windows-compatibiliteitsmodus.

De instellingen voor de compatibiliteitsmodus van Windows 10 wijzigen

Als de probleemoplosser de klus niet heeft geklaard en u weet aan welke versie van Windows het programma eerder heeft gewerkt, kunt u de instellingen van de compatibiliteitsmodus van Windows 10 handmatig wijzigen:

  1. Klik met de rechtermuisknop (of houd ingedrukt) op het programmapictogram en selecteer Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Compatibiliteit. Vink onder Compatibiliteitsmodus het vakje aan naast Voer dit programma uit in compatibiliteitsmodus voor en selecteer de juiste versie van Windows in de vervolgkeuzelijst.

    Image
    Image
  3. Als je problemen hebt met de visuals/graphics van het programma, kun je de kleur en resolutie aanpassen onder Settings:

    • Als kleuren onjuist worden weergegeven, controleer dan de Gereduceerde kleurmodus en selecteer een optie in het vervolgkeuzemenu.
    • Als de kleuren correct zijn, maar de beelden zijn niet goed, vink dan het vakje aan naast Uitvoeren in 640 x 480 schermresolutie.
    Image
    Image
  4. Vink eventueel het vakje aan naast Voer dit programma uit als beheerder en selecteer vervolgens Toepassen en OK.

    Sommige programma's hebben beheerdersrechten nodig om goed te kunnen functioneren. Als u niet de beheerder van uw computer bent, heeft u het beheerderswachtwoord nodig.

  5. Probeer het programma uit te voeren om te zien of de fout is opgelost. Zo niet, herhaal dan stap 4 met een andere kleurmodus en probeer het programma opnieuw te starten.

Wat is de compatibiliteitsmodus in Windows 10?

Compatibiliteitsmodus voor Windows 10 is een gemakkelijk toegankelijke tool waarmee je oudere programma's op het besturingssysteem kunnen draaien. Het werkt door bepaalde instellingen per programma te wijzigen, waardoor het oude programma kan functioneren zonder dat het andere programma's in het proces hindert.

Met het hulpprogramma Windows-compatibiliteitsmodus kunt u programma's effectief uitvoeren alsof ze op een eerdere versie van het Windows-besturingssysteem staan. Het biedt ook een aantal opties voor weergavekleuren en resoluties, wat kan helpen bij sommige oudere programma's die de tegenwoordig beschikbare schermen met hoge resolutie mogelijk niet ondersteunden.

Over het algemeen gebruikt u de compatibiliteitsmodus met oudere programma's. Hoewel veel programma's worden bijgewerkt om correct te functioneren op de nieuwste versies van een besturingssysteem, krijgen sommige niet hetzelfde onderhoud. Zelfs dan kunnen sommige programma's die zijn ontworpen voor een oudere versie van Windows nog steeds probleemloos werken, zelfs zonder tussenkomst. Als u echter merkt dat een ouder programma niet meer werkt zoals het vroeger deed, kan de compatibiliteitsmodus het probleem helpen oplossen.

Aanbevolen: