Bewegingsbediening uitschakelen op Nintendo Switch

Inhoudsopgave:

Bewegingsbediening uitschakelen op Nintendo Switch
Bewegingsbediening uitschakelen op Nintendo Switch
Anonim

Wat te weten

  • Het is niet mogelijk om de bewegingsbediening op de Nintendo Switch op systeemniveau uit te schakelen.
  • Bewegingsbesturing moet worden uitgeschakeld in de individuele game-instellingen.
  • Open het options of settings menu tijdens het spelen van een game, of druk op de - knop, zoek naar een motion control schakelaar en schakel deze off.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de bewegingsbediening op de Nintendo Switch uitschakelt.

Kun je de bewegingssensor op de schakelaar uitschakelen?

Er is geen manier om de bewegingssensoren op een Nintendo Switch uit te schakelen, maar de meeste games die de bewegingssensoren ondersteunen, bieden je de mogelijkheid om de bewegingsbediening uit te schakelen. Dat betekent dat je de bewegingsbediening niet voor het hele systeem kunt uitschakelen in de Nintendo Switch-instellingen, en dat je bewegingsbediening niet voor elke game tegelijk kunt uitschakelen, maar je kunt bewegingsbediening meestal uitschakelen via een in-game instellingenmenu nadat je hebt begon een spel te spelen.

Als je bewegingsbesturing permanent wilt uitschakelen voor elke game die je op je Switch speelt, kun je het beste spelen met een controller die geen bewegingsbesturing ondersteunt. Er zijn veel controllers van derden die geen bewegingssensoren hebben. Als je zo'n controller gebruikt, hoef je je geen zorgen te maken over het uitschakelen van bewegingsbesturing. Als je de Joy-Cons of de officiële Pro-controller wilt gebruiken en geen bewegingsbesturing wilt gebruiken, moet je de bewegingsbesturing uitschakelen voor elke game die je speelt.

Bewegingsbediening uitschakelen op schakelaar

Het exacte proces voor het uitschakelen van bewegingsbesturing op Switch varieert van game tot game, maar je kunt meestal het instellingenmenu openen zodra je een game hebt gestart, een optie voor bewegingsbesturing zoeken en deze uitschakelen. Sommige spellen geven je ook de keuze uit traditionele of bewegingsbesturing wanneer je begint te spelen.

Hier is een voorbeeld van hoe je de bewegingsbediening op Switch uitschakelt met Mario Golf Super Rush:

Mario Golf Super Rush is een spel met zowel een optie voor bewegingsbesturing in het instellingenmenu als een optie om te kiezen tussen traditionele en bewegingsbesturing bij het starten van bepaalde spelmodi, maar de opties in het spel dat je speelt zien er misschien uit anders.

  1. Open het spel.
  2. Open het options menu.

    Image
    Image

    Je spel heeft mogelijk een options menu, een settings menu, een gear icoon, of je kunt misschien op de - -knop op je controller drukken.

  3. Zoek de motion control optie.

    Image
    Image

    Sommige games hebben meerdere bewegingsbesturingsopties.

  4. Stel de motion control-optie in op Off.

    Image
    Image
  5. Start een spelmodus die bewegingsbesturing ondersteunt.

    Image
    Image
  6. Select Knopbediening.

    Image
    Image

    Niet alle games bieden deze optie. Mogelijk ziet u Knopbesturing, Standaardbesturing, een optie om bewegingsbesturing uit te schakelen, of er is mogelijk geen optie om bewegingsbesturing uit te schakelen bij het starten van een spel afhankelijk van het spel.

  7. Je game wordt gestart met uitgeschakelde bewegingsbesturing.

Is de Nintendo Switch bewegingsgestuurd?

De Nintendo Switch Joy-Cons, de Pro Controller en sommige controllers van derden bevatten ingebouwde bewegingssensoren en sommige games ondersteunen bewegingsbesturing. De schakelaar zelf is niet bewegingsgestuurd, omdat je geen bewegingsbediening kunt gebruiken om door systeemmenu's te navigeren, en bewegingsbedieningen zijn niet op systeemniveau geïmplementeerd. Er is geen manier om bewegingsbesturing in of uit te schakelen voor de hele Switch en voor elke game die je speelt.

De Switch Lite heeft een ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop, maar hij heeft geen IR-sensor, dus hij ondersteunt Nintendo's bewegingsbesturing niet volledig. Als je Joy-Cons of een Pro Controller aansluit op een Switch Lite en een game speelt die bewegingsbediening ondersteunt, werken de bewegingsbedieningen. Als je dat niet doet, kun je nog steeds beperkte bewegingsbediening gebruiken in games waarvoor de IR-sensor niet nodig is.

FAQ

    Hoe laad ik Nintendo Switch-controllers op?

    De Joy-Cons worden opgeladen via de batterij van de hoofdschakelaar. Schuif ze op de zijkanten van het scherm en ze worden opgeladen terwijl je speelt. Als u dit doet, heeft dit echter invloed op hoe lang de lading van de Switch meegaat, maar u kunt alles afronden door ze in het dock te plaatsen. De Switch Pro-controller laadt op met een USB-C-kabel die u kunt aansluiten op de Switch of een stopcontactconverter.

    Hoe sluit ik Nintendo Switch-controllers aan?

    Om Joy-Cons met een Switch te koppelen, zet je de console aan terwijl ze aan de zijkant zijn bevestigd. Een prompt zal u vragen om op een of meer knoppen op de controllers te drukken om ze te synchroniseren. Als dit niet werkt, drukt u op de sync-knop aan de zijkanten van de controllers. Om een Pro Controller te koppelen, sluit je deze aan op de Switch met de meegeleverde USB-kabel. Als je al andere controllers aan de Switch hebt gekoppeld, kun je ook navigeren naar Controllers > Change Grip and Order en vervolgens de synchronisatieknop op de nieuwe controllers totdat de Switch ze herkent.

Aanbevolen: