Een Nintendo Switch-controller uitschakelen

Inhoudsopgave:

Een Nintendo Switch-controller uitschakelen
Een Nintendo Switch-controller uitschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Zet je Switch in de slaapstand. Tik op de fysieke aan/uit-knop op de Switch of selecteer Power vanaf het startscherm > Slaapmodus.
  • Startscherm > Controllers > Greep wijzigen/bestellen > druk op L+ R op de controller waar je aan wilt blijven. Andere controllers worden uitgeschakeld.
  • Alle controllers uitschakelen: Startscherm > Systeeminstellingen > Controllers en sensoren > Controllers loskoppelen, houd X vast.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je een Nintendo Switch-controller uitschakelt.

Hoe schakel je een Nintendo Switch-controller uit?

Nintendo Switch Pro-controllers, Joy-Cons en de meeste controllers van derden hebben geen uit-knop, maar er zijn een paar manieren om ze uit te schakelen. Ze zijn ontworpen om uit te schakelen na een periode van inactiviteit, maar u kunt er ook een dwingen om onmiddellijk uit te schakelen als u de batterij wilt sparen. Je kunt Joy-Cons ook als een paar of afzonderlijk uitschakelen.

Er zijn vier manieren om een Nintendo Switch-controller uit te schakelen:

  • Inactiviteit: als je Switch-controller lang genoeg alleen wordt gelaten, wordt hij automatisch uitgeschakeld.
  • Sleep: Als je je Switch in de slaapstand zet, worden alle aangesloten controllers uitgeschakeld.
  • Change Grip/Order: In het Joy Con-menu op het startscherm kun je de Change Grip/Order-optie selecteren om controllers uit te schakelen die je momenteel niet gebruikt.
  • Systeeminstellingen: Vanuit Systeeminstellingen kun je al je controllers loskoppelen, waardoor ze ook worden uitgeschakeld.

Hoe schakel je een specifieke schakelaarcontroller uit?

Als je een specifieke Switch-controller wilt uitschakelen terwijl je een of meer controllers aan laat, kun je het beste de Change Grip/Order-functie gebruiken. Dit is toegankelijk via het Joy-Con-pictogram op het startscherm van Switch en stelt u in staat de volgorde van uw controllers te wijzigen. Alle controllers die niet op dit scherm zijn geactiveerd, worden automatisch uitgeschakeld.

Hier leest u hoe u specifieke Switch-controllers uitschakelt:

  1. Navigeer naar het startscherm door op de startknop op een actieve controller of Joy-Con te drukken.

    Image
    Image
  2. Selecteer Controller (Joy-Con-pictogram) op het startscherm.

    Image
    Image
  3. Select Greep/Bestelling wijzigen.

    Image
    Image
  4. Druk op de L en R knoppen op de controller of controllers die je aan wilt blijven.

    Image
    Image

    Als je op een enkele Joy-Con wilt vertrekken, druk je op de SL en SR knoppen op de Joy-Con in plaats van de L op de ene Joy-Con en de R op de andere.

  5. Alle andere aangesloten controllers worden automatisch uitgeschakeld en de geselecteerde controller blijft verbonden en ingeschakeld.

    Image
    Image

    Als je van plan bent om multiplayer op je Switch te spelen, druk dan op L+ R op een tweede controller of Joy -Con ook.

Hoe schakel je alle schakelaarcontrollers uit?

Je kunt al je Switch-controllers tegelijk uitschakelen door je Switch in de slaapstand te zetten. Dit is handig als u uw Switch een tijdje niet gaat gebruiken, omdat de slaapmodus minder stroom verbruikt en de controllers meteen uitschakelt in plaats van te wachten tot ze een time-out hebben en automatisch worden uitgeschakeld, helpt hen de levensduur van de batterij te verlengen. Om uw Switch in de slaapstand te zetten, kunt u op de aan/uit-knop tikken of het aan/uit-pictogram op het startscherm selecteren en de slaapoptie kiezen.

Als je al je Switch-controllers wilt uitschakelen zonder je Switch in de slaapstand te zetten, kun je dat bereiken door alle controllers los te koppelen.

Hier leest u hoe u Switch-controllers loskoppelt en uitschakelt:

Als je je controllers loskoppelt, worden ze onmiddellijk uitgeschakeld. Het nadeel is dat je elke controller moet koppelen voordat je hem opnieuw kunt gebruiken.

  1. Druk op de startknop om terug te keren naar het startscherm en selecteer Systeeminstellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Controllers en sensoren.

    Image
    Image
  3. Select Verbreek controllers.

    Image
    Image
  4. Houd de X-knop op een van je controllers of Joy-Cons ingedrukt.

    Image
    Image
  5. Selecteer OK.

    Image
    Image

    Je moet OK selecteren met een Joy-Con die fysiek is aangesloten op de Switch, of de ingebouwde bedieningselementen als je een Switch Lite hebt.

  6. Je controllers worden losgekoppeld en uitgeschakeld, en je moet ze opnieuw koppelen als je ze in de toekomst wilt gebruiken.

FAQ

    Hoe repareer ik een Nintendo Switch-controller?

    Als je Joy-Con of Pro Controller niet zo goed werkt als zou moeten, moet je ze eerst proberen schoon te maken met isopropylalcohol, vooral rond knoppen of de joysticks waar vuil zich kan ophopen. In het geval van joystick-drift moet u misschien wat intensievere stappen nemen, waaronder het vervangen van onderdelen.

    Hoe laad ik een Nintendo Switch-controller op?

    De bedieningselementen van de Switch Lite maken deel uit van het hoofdgedeelte, dus ze hoeven niet meer te worden opgeladen dan het apparaat zelf. Maar je kunt standaard Joy-Cons opladen door ze op de zijkanten van het scherm te schuiven en vervolgens de hele Switch in het dock te plaatsen. Een Pro Controller laad je op met de meegeleverde USB-C oplaadkabel; de poort zit tussen de schouderknoppen.

    Hoe gebruik ik een Nintendo Switch-controller op pc?

    Joy-Cons en Pro Controllers communiceren met de Switch via Bluetooth, dus zolang deze die mogelijkheid heeft, kun je ze gebruiken met een pc. Ga hiervoor naar het Bluetooth-gedeelte van de instellingen van uw computer en klik vervolgens op de synchronisatieknop op uw Switch-controllers. Nadat ze zijn gekoppeld, moet je mogelijk nog een stukje software gebruiken om de knoppen van de Joy-Con of Pro Controller in kaart te brengen.

Aanbevolen: