Een Nintendo Switch aansluiten op een tv

Inhoudsopgave:

Een Nintendo Switch aansluiten op een tv
Een Nintendo Switch aansluiten op een tv
Anonim

Wat te weten

  • Open de achterkant van het Nintendo Switch-dock en sluit zowel de AC-adapter als de HDMI-kabel aan.
  • Steek de andere uiteinden van de AC-adapter in een stopcontact en de HDMI-kabel in uw tv.
  • Maak de Joy-Cons los, plaats je Nintendo Switch in het dock en zet hem aan.

In dit artikel worden de stappen uitgelegd om je Nintendo Switch of Nintendo Switch (OLED-model) op je televisie aan te sluiten. De Nintendo Switch Lite ondersteunt de tv-modus niet.

Wat je nodig hebt

Verzamel deze items om je Nintendo Switch op je tv aan te sluiten. Alles behalve de tv had in de doos moeten zitten toen je je Switch kocht.

  • Nintendo Switch-game-eenheid met Joy-Cons
  • Nintendo Switch-dock
  • AC-adapter
  • HDMI-kabel
  • Joy-Coy grip of polsbandjes (optioneel)
  • HDMI-compatibele tv

Verbind je Nintendo Switch met je tv

Zodra je al het bovenstaande materiaal hebt, duurt het maar een minuut om je Switch op je televisie aan te sluiten.

  1. Plaats je Nintendo Switch-dock op een stabiel oppervlak dicht bij de televisie. Open de achterklep van het dock.
  2. Sluit de AC-adapter aan op de AC Adapter-poort, als dat nog niet het geval is, en steek de stekker in een stopcontact.
  3. Steek het ene uiteinde van de HDMI-kabel in de HDMI Out-poort aan de achterkant van het dock en het andere uiteinde in de HDMI-poort aan de achterkant van je tv.

    Image
    Image
  4. Sluit de achterklep van het dock terwijl u de kabels door de opening leidt.
  5. Koppel de Joy-Con-controllers los van de Switch. Druk op de knop aan de achterkant van een Joy-Con en schuif deze omhoog om hem te verwijderen. Doe hetzelfde met de tweede Joy-Con.

    Image
    Image

    Je kunt de controllers gebruiken zoals ze zijn, de polsbanden aansluiten of in de Joy-Con-greep schuiven. Als je een Joy-Con-oplaadgreep hebt gekocht, kun je die ook gebruiken.

  6. Plaats je Nintendo Switch in het dock. Zorg ervoor dat het scherm naar de voorkant van het dock is gericht, waar je het Nintendo Switch-logo ziet.
  7. Schakel de Switch en je televisie in. Pas de ingang op je tv aan voor de overeenkomstige HDMI-poort die je hebt gebruikt.

Het scherm op de Switch wordt uitgeschakeld wanneer deze zich in het dock bevindt, maar u zou nu het scherm van de Switch op uw televisie moeten zien. Dus je zou klaar moeten zijn om te spelen!

Als je je Nintendo Switch van je televisie wilt loskoppelen wanneer je klaar bent met spelen, voer dan de bovenstaande stappen in omgekeerde volgorde uit. Je kunt het dock vervolgens weer in het stopcontact steken, de Joy-Cons weer aansluiten en het apparaat in het dock plaatsen om de Nintendo Switch en zijn controllers op te laden.

Aanbevolen: