Toekomstige technologische vooruitgang op het gebied van camera's

Inhoudsopgave:

Toekomstige technologische vooruitgang op het gebied van camera's
Toekomstige technologische vooruitgang op het gebied van camera's
Anonim

De beste digitale camera's veranderen altijd, voegen nieuwe functies toe en verbeteren oude. Hier zijn enkele van de meest opwindende en veelbelovende veranderingen die in de nabije toekomst op het gebied van digitale cameratechnologie komen.

Tot ziens, sluiterknop

Image
Image

Futuristische camera's hebben mogelijk geen sluiterknop nodig. In plaats daarvan kunnen fotografen knipogen of een spraakopdracht gebruiken om de camera te vertellen een foto te maken.

Facebook's Stories slimme bril kan fabrikanten van digitale camera's inspireren. Stories-brillen hebben twee camera's aan de voorzijde die gebruikers kunnen bedienen met verbale commando's.

Nikon heeft al een manier gevonden om van de mechanische sluiter af te komen, en Canon heeft een patent aangevraagd voor een elektronische sluiterknop, dus het lijkt erop dat we goed op weg zijn naar een digitale camera zonder sluiterknop.

Herdefinitie van 'Ultra Compact'

Image
Image

Een ultracompacte camera is meestal één inch of minder dik. Zulke kleine camera's zijn handig omdat ze gemakkelijk in een broekzak of handtas passen. Toekomstige camera's zullen deze categorie waarschijnlijk opnieuw definiëren met modellen met nog kleinere afmetingen.

Deze voorspelling is logisch: de hightech componenten in camera's blijven krimpen. Dus touchscreens kunnen de cameragrootte bepalen en alle andere bedieningselementen en knoppen elimineren, net zoals bij smartphones.

Je kunt al een Docooler Digital Camera Mini Pocket Camera en een Ailaah Digital Camera Mini Pocket Camera vinden die slechts 0,7 inch dik zijn. En met de PaperShoot Paper Camera die de dikte van 0,5 inch bereikt, is het niet te voorspellen hoe dun digitale camera's kunnen worden.

'Reukgrafiek'

Image
Image

Fotografie is een visueel medium, maar toekomstige camera's kunnen beelden een reukzin toevoegen.

Foto's die andere zintuigen dan zicht kunnen stimuleren, zijn een interessant idee. Een fotograaf kan bijvoorbeeld de camera opdracht geven om de geur van de scène vast te leggen en deze in te bedden in het vastgelegde visuele beeld. Dit zou natuurlijk optioneel moeten zijn omdat niet alle aroma's aangenaam zijn.

Er wordt gewerkt aan het "geurgrafiek"-front. Het MIT Media Lab schetste wat het een "geurcamera" noemt, met een pomp verbonden met een smartphone. Een gebruiker zou de pomp besturen om geuren op te vangen in een gelatinecapsule en het geheugen later "afspelen", compleet met geuren.

Onbeperkt batterijvermogen

Image
Image

Oplaadbare batterijen in de huidige digitale camera's zijn krachtig, ze kunnen minstens een paar honderd foto's per lading maken, maar wat als je de camera automatisch zou kunnen opladen terwijl je hem gebruikt, zonder hem aan te sluiten?

De camera van de toekomst zou een soort zonne-energiecel kunnen bevatten, waardoor de batterij alleen kan werken op zonne-energie of de batterijlading die hij genereert.

Een zonnecel kan de camera aanzienlijk groter maken, wat een acceptabel compromis zou zijn voor onbeperkt batterijvermogen.

Aangezien er al videocamera's op zonne-energie en draagbare opladers op zonne-energie zijn, lijkt het erop dat een digitale camera op zonne-energie niet ver achterblijft.

Lichtveldopname

Image
Image

Lytro-camera's maken gebruik van lichtveldtechnologie, die binnenkort een groter deel van de algemene fotografie zou kunnen worden. Lichtveldfotografie omvat het opnemen van de foto en bepalen op welk gedeelte later moet worden scherpgesteld.

Sinds Lytro in 2012 met zijn lichtveldtechnologiecamera uitkwam, is er geen stormloop van volgers meer geweest. Google heeft Lytro echter in 2018 overgenomen en heeft sindsdien de technologie gebruikt in zijn Project Starline, dat het een "magisch venster" noemt waarmee je kunt simuleren dat je oog in oog staat met iemand die niet in de buurt is. Ook heeft Apple in 2021 een patent op lichtveldtechnologie gekregen, vermoedelijk om gebarenfunctionaliteit toe te voegen aan zijn iPhone-camera's, waardoor ze een groter bereik kunnen vastleggen.

Met de grote technische wapens die zijn geïnvesteerd in lichtveldtechnologie, is het niet te zeggen hoe het in de toekomst in digitale camera's kan worden gebruikt.

Geen licht nodig

Image
Image

Camera's die uitblinken bij weinig of geen licht zijn onderweg. De ISO-instelling in een digitale camera bepa alt de lichtgevoeligheid van de beeldsensor, en een instelling van 51, 200 is een gebruikelijke maximale ISO-instelling voor de huidige DSLR-camera's.

Maar de zeer dure ME20F-SH-camera van Canon heeft een maximale ISO van 4 miljoen, waardoor de camera effectief in het donker kan werken. Evenzo bevatten nieuwe smartphones meestal een nachtzichtfunctie die machine learning en algoritmen gebruikt om geweldige afbeeldingen bij weinig licht te maken.

Gebruiksvriendelijkere digitale camera's verhogen hun maximale ISO. De Canon 1DX Mark III (beschouwd als een van de beste DSLR-camera's) heeft bijvoorbeeld een uitgebreid ISO-bereik van 50 tot 819, 200.

Aanbevolen: