Windows-games spelen op een Mac

Inhoudsopgave:

Windows-games spelen op een Mac
Windows-games spelen op een Mac
Anonim

Wat te weten

  • Installeer Windows met Bootcamp voor de beste ervaring.
  • Je kunt veel games op Mac spelen via Steam.
  • Gebruik PlayOnMac of een andere op Wine gebaseerde optie om Windows-games eenvoudig op Mac te installeren en te spelen.

Dit artikel legt uit hoe je Windows-games op een Mac kunt spelen, inclusief hoe je Mac-vriendelijke games in je Steam Steam-bibliotheek kunt vinden en hoe je alleen Windows Steam-games kunt spelen op een Mac zonder Bootcamp.

Kan ik een Windows-spel spelen op mijn Mac?

Je kunt de meeste Windows-games op je Mac spelen, maar het is ingewikkelder dan alleen je favoriete game installeren en uitvoeren. Als je Mac dit ondersteunt, kun je Windows-games het beste op een Mac spelen door Bootcamp te gebruiken om Windows op je Mac te installeren. Zo kun je elke keer dat je je Mac inschakelt kiezen tussen macOS en Windows, en kun je elke Windows-game spelen die je leuk vindt met de best mogelijke prestaties.

Als je Windows niet op je Mac wilt installeren of als je Mac het niet ondersteunt, zijn er een paar andere opties die je kunt verkennen.

Hoe kan ik Windows-games spelen op mijn Mac?

Dit zijn de beste manieren om Windows-games op je Mac te spelen:

  • Bootcamp: Dit is de beste optie, omdat je hiermee Windows op je Mac kunt installeren. Deze optie biedt de beste prestaties en compatibiliteit, en stelt je ook in staat om niet-game Windows-applicaties uit te voeren.
  • Mac-versies: Veel Windows-games hebben Mac-versies. Mogelijk moet u de Mac-versie apart van de Windows-versie kopen, of als u de Windows-versie aanschaft, heeft u mogelijk ook toegang tot de Mac-versie. Als je Steam gebruikt, bieden veel game-aankopen toegang tot zowel Windows- als Mac-versies van games.
  • Wine: Als je een game zonder Mac-versie wilt spelen, kun je deze via Wine uitvoeren. De vangst is dat sommige games niet werken met Wine en andere niet erg goed werken.
  • Stream: Met services zoals Luna en Stadia kun je verschillende Windows-games streamen en spelen op je Mac zonder dat je de afzonderlijke games hoeft te installeren.

Hoe speel je Windows-games op Mac met Bootcamp?

Om Windows-games op een Mac met Bootcamp te spelen, moet je Bootcamp gebruiken om Windows op je Mac te installeren. U kunt dan Bootcamp gebruiken om Windows te starten in plaats van macOS wanneer u uw Mac opstart. Het is een volledige installatie van Windows, dus het werkt net als elke andere Windows-computer. Je kunt elke gewenste Windows-game downloaden en installeren via services zoals Steam en Epic Games Store, rechtstreeks vanuit de Windows Store of een andere bron.

Bootcamp laat je elke keer dat je opstart tussen macOS en Windows kiezen. Om je Windows-games te spelen, moet je opstarten in Windows. Om je Mac-apps te gebruiken, moet je opnieuw opstarten en opstarten in macOS. De nieuwste Mac met M1-processors ondersteunt Bootcamp niet meer.

Hoe speel ik Steam Games op mijn Mac?

Als je een game op Steam koopt, krijg je doorgaans toegang tot elke beschikbare versie. Dat betekent dat als een game Windows-, Mac- en Linux-versies heeft, je toegang krijgt tot alle versies. Er zijn een paar uitzonderingen, maar de meeste spellen werken op deze manier.

Om nieuwe Mac-vriendelijke games op Steam te vinden, selecteer Store > Categories > macOS.

Zo vind je eerder gekochte Steam-games die je op een Mac kunt spelen:

  1. Open Steam op je Mac en selecteer Bibliotheek.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Apple icoon.

    Image
    Image
  3. Al je Mac-vriendelijke games verschijnen in de linkerkolom.

    Image
    Image
  4. Selecteer de game die je wilt spelen en selecteer vervolgens Install.

    Image
    Image
  5. Selecteer Volgende.

    Image
    Image
  6. Selecteer Voltooien.

    Image
    Image
  7. Als je game klaar is met installeren, selecteer je Play.

    Image
    Image

Hoe kan ik Windows Steam-games en andere Windows-games op mijn Mac spelen zonder BootCamp?

Sommige games hebben geen Mac-versies, maar je kunt er nog steeds veel spelen. De beste manier is om Bootcamp te gebruiken, want dat zorgt ervoor dat er geen compatibiliteits- of prestatieproblemen zijn. Als Bootcamp geen optie is, kun je Wine gebruiken om de Windows-versie van de game die je wilt spelen te installeren. Je kunt Wine ook gebruiken om een service zoals Steam te installeren om alleen Windows-games te spelen die je bezit via die service.

Wine is een compatibiliteitslaag waarmee u Windows-toepassingen op uw Mac kunt uitvoeren zonder Windows te installeren. U kunt Wine handmatig instellen, maar het is gemakkelijker om een op wijn gebaseerde compatibiliteitslaag zoals PlayOnMac of CrossOver te gebruiken die al het werk voor u doet.

Zo speel je een Windows-game of de Windows-versie van Steam op je Mac met PlayOnMac:

  1. Navigeer naar de PlayOnMac-website en selecteer Download naast uw versie van macOS.

    Image
    Image
  2. Sla het bestand op uw harde schijf op en dubbel selecteer het PlayOnMac_X. XX.dmg bestand zodra het downloaden is voltooid.

    Image
    Image
  3. Sleep PlayOnMac naar Toepassingen.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik op PlayOnMac in uw Programma's en selecteer Open als macOS een beveiligingsbericht toont.

    Image
    Image
  5. Selecteer Een programma installeren.

    Image
    Image
  6. Zoek naar het spel dat je wilt installeren en selecteer het in de lijst.

    Image
    Image

    Wilt u uw Steam-games met alleen Windows spelen? Zoek in deze stap naar Steam en installeer en speel je Windows Steam-games via de PlayOnMac-installatie van Steam.

  7. Selecteer Next en volg de instructies op het scherm totdat je game-installatieprogramma verschijnt.

    Image
    Image
  8. Selecteer Next wanneer het installatieprogramma voor uw spel verschijnt en volg de instructies op het scherm die door het installatieprogramma worden gegeven.

    Image
    Image
  9. Wanneer het installatieprogramma klaar is, deselecteert u het vakje Run indien aanwezig, en sluit u het installatieprogramma. Laat het installatieprogramma niet proberen het spel uit te voeren.

    Image
    Image
  10. Om je game te starten, dubbelklik je erop in PlayOnMac of selecteer je het > Run.

    Image
    Image

Als je een zwart scherm ziet in Steam wanneer je PlayOnMac gebruikt, selecteer je Steam in PlayOnMac, selecteer je het tandwielpictogram en typ je wine steam.exe -no-browser +open steam://open/minigameslist in het veld Argumenten. De volgende keer dat je Steam start via PlayOnMac, wordt je bibliotheek geopend en kun je je Windows-games installeren en spelen.

Windows-games streamen op een Mac

Met gamestreamingservices kun je games streamen vanuit de cloud, en de meeste werken op Mac, zelfs als de game zelf alleen op Windows werkt. Met sommige van deze services kun je games kopen, met andere kun je games streamen die je bezit via platforms zoals Steam, en sommige gebruiken een abonnementsmodel dat je toegang geeft tot een bibliotheek met games.

Hier zijn enkele van de opties voor het streamen van Windows-games op een Mac:

  • Shadow: deze streamingdienst op abonnementsbasis geeft je toegang tot een Windows-pc, zodat je alle Windows-games die je bezit kunt installeren en naar je Mac kunt streamen. Je kunt ook winkelpuien zoals Steam, Origin en Epic Games Store installeren en games spelen die je bezit via die platforms.
  • GeForce Now: Met deze streamingdienst van Nvidia kun je games streamen die je al hebt. Je kunt het verbinden met pc-gamewinkels zoals Steam en Epic Games Store en games die je bezit via die platforms streamen. Er is een gratis optie waarmee je een uur kunt spelen en abonnementsopties die je onbeperkt gebruik geven.
  • Stadia: deze streamingdienst van Google wordt uitgevoerd in de Chrome-browser. Je moet games kopen om ze te streamen.
  • Luna: Dit is een op abonnementen gebaseerde cloudstreamingservice van Amazon. Met het abonnement kun je een uitgebreide bibliotheek met games spelen zonder tijdslimiet. U kunt rechtstreeks streamen vanaf de Amazon Luna-site in de Chrome-browser of de Luna-app downloaden.
  • Xbox Game Pass: Cloud-streaming wordt geleverd met een Xbox Game Pass-abonnement, inclusief een uitgebreide bibliotheek met games die je zonder extra aankopen kunt spelen. Als u met deze service games op uw Mac wilt streamen, kunt u met Edge, Chrome of Safari naar de Xbox Play-site gaan.

FAQ

    Hoe speel ik Windows-games op een Chromebook?

    Een tijdelijke oplossing voor het spelen van Windows-games op een Chromebook is om Windows op uw Chromebook te installeren. Houd er echter rekening mee dat het hacken van uw Chromebook de garantie ongeldig maakt, dus als u deze methode probeert, moet u een back-up maken.

    Hoe speel ik Windows-games op Linux?

    Verschillende hulpprogramma's kunnen u helpen Windows-programma's op Linux uit te voeren, inclusief games. WINE (Wine Is Not An Emulator) biedt een Windows-compatibiliteitslaag voor Linux, zodat je veel Windows-applicaties, inclusief games, kunt installeren, uitvoeren en configureren. Download Lutris om een andere tool te krijgen voor het spelen van Windows-games op Linux, of krijg Crossover, een betaalde tool met meer opties.

    Hoe speel ik Windows-games op een Android?

    Je kunt pc-games naar je Android streamen als je een Nvidia Gamestream-pc hebt. Je kunt ook Moonlight krijgen, een open-sourceversie van het Gamestream-protocol. Je kunt ook een GeForce Now-lidmaatschap krijgen of Kainy downloaden. Een andere optie is om de Splashtop-app te downloaden om games van je pc naar je Android-apparaat te streamen.

Aanbevolen: