Een computer repareren die niet geautoriseerd is om iTunes-muziek af te spelen

Inhoudsopgave:

Een computer repareren die niet geautoriseerd is om iTunes-muziek af te spelen
Een computer repareren die niet geautoriseerd is om iTunes-muziek af te spelen
Anonim

iTunes kan de meeste mediabestanden afspelen, ook bestanden die zijn gekocht bij de iTunes Music Store. Soms lijkt iTunes echter te vergeten dat je gemachtigd bent om de muziek af te spelen die je legaal hebt gekocht. Er zijn een aantal redenen waarom dit probleem kan optreden, en elk heeft een bijbehorende oplossing.

Deze handleiding laat zien hoe u een herhaald autorisatieverzoek in iTunes kunt oplossen.

Met macOS Catalina heeft Apple iTunes vervangen door apps voor elk mediatype: muziek, boeken, tv en podcasts. Deze handleiding gebruikt "iTunes" en "Muziek" door elkaar.

Image
Image

Redenen waarom iTunes zegt dat sommige nummers niet geautoriseerd zijn

Een herhaald autorisatieverzoek vindt plaats wanneer u iTunes start, een nummer of track selecteert om naar te luisteren en een prompt ontvangt die aangeeft dat u niet bevoegd bent om dat nummer af te spelen. De meest voorkomende oorzaak van dit probleem is wanneer een iTunes-bibliotheek nummers bevat die zijn gekocht door andere gebruikersaccounts of Apple ID's, en sommige van die profielen hebben geen toegang tot bepaalde inhoud.

Je moet apparaten handmatig autoriseren om muziek te downloaden en af te spelen van iTunes in de cloud, het gedeelde mediaplatform waarmee gebruikers toegang hebben tot dezelfde inhoud vanaf verschillende computers of mobiele apparaten.

Als je je Apple ID en wachtwoord invoert wanneer daarom wordt gevraagd, en het nummer vraagt nog steeds om autorisatie, is het nummer mogelijk gekocht met een andere Apple ID. Je Mac moet geautoriseerd zijn voor elke Apple ID die wordt gebruikt om muziek te kopen die je wilt afspelen. Het probleem is dat je je misschien niet meer herinnert welke Apple ID voor een bepaald nummer is gebruikt. Het is echter gemakkelijk te achterhalen.

Leer hoe u het kunt oplossen wanneer iTunes zegt dat u niet geautoriseerd bent

Volg deze stappen om het autorisatieverzoek op te lossen en weer toegang te krijgen tot uw muziekbibliotheek.

  1. Autoriseer de computer die je gebruikt. Selecteer in het Account menu in de iTunes/Music-app Authorizations > Authorize This Computer en voer vervolgens uw Apple ID en wachtwoord. Deze oplossing zou de meeste problemen met media-autorisatie moeten oplossen.
  2. Beheer uw geautoriseerde apparaten. Als je nog steeds dezelfde melding krijgt, zoek dan op welke apparaten geautoriseerd zijn om aankopen van iTunes in de cloud te downloaden en af te spelen. Navigeer naar het gedeelte Accountinformatie in iTunes/Music. Zoek vervolgens op welke apparaten toegang hebben tot iTunes in de cloud, verwijder die apparaten of verwijder de machtiging voor Apple ID-accounts.

  3. Autoriseer ongebruikte of ongewenste apparaten. Mogelijk hebt u te veel apparaten gekoppeld aan uw Apple ID. Met iTunes kunnen maximaal 10 apparaten muziek delen uit een iTunes-bibliotheek, waarvan er slechts vijf computers kunnen zijn. Als je te veel computers hebt die je mag delen, kun je geen extra computers toevoegen zonder eerst een computer uit de lijst te verwijderen.
  4. Log in met een beheerdersaccount. Als de Apple ID correct is, maar iTunes nog steeds autorisatie vereist, bent u mogelijk aangemeld bij een Mac-gebruikersaccount die niet over de benodigde rechten beschikt. Selecteer in het Apple-menu Log Out gebruikersnaam en log vervolgens in met een beheerdersaccount. Nadat u zich hebt aangemeld met een beheerdersaccount, start u iTunes, selecteert u Deze computer autoriseren in het menu Store en geeft u de juiste Apple ID en het juiste wachtwoord op. Log opnieuw uit, log in op uw gebruikersaccount en speel het nummer opnieuw af.

  5. Verwijder de map SC Info. Als je nog steeds vastzit in een autorisatielus, kan een van de bestanden die iTunes gebruikt in het autorisatieproces beschadigd zijn. De eenvoudigste oplossing is om het bestand te verwijderen en vervolgens de Mac opnieuw te autoriseren. Eerst moet u onzichtbare items zichtbaar maken. Eenmaal zichtbaar, open een Finder-venster en navigeer naar /Users/Shared, zoek de map met de titel SC Info en sleep deze naar de prullenbak. Start ten slotte iTunes opnieuw en autoriseer de computer volgens de instructies in stap 1.
  6. Neem contact op met Apple Support. Als je nog steeds autorisatieberichten ontvangt en je muziek niet kunt afspelen, neem dan contact op met de klantenondersteuning van Apple of maak een afspraak in een Apple Genius Bar.

Aanbevolen: