Wat is een POST- of BIOS-foutmelding?

Inhoudsopgave:

Wat is een POST- of BIOS-foutmelding?
Wat is een POST- of BIOS-foutmelding?
Anonim

Een POST-foutbericht is een fout die op de monitor wordt weergegeven tijdens de zelftest bij het opstarten als het BIOS een probleem tegenkomt tijdens het opstarten van de pc.

Het wordt alleen op het scherm weergegeven als de computer zo ver kan opstarten. Als de POST vóór dit punt een fout detecteert, wordt in plaats daarvan een piepcode of POST-code gegenereerd.

Image
Image

POST-foutmeldingen zijn meestal vrij beschrijvend en zouden u voldoende informatie moeten geven om te beginnen met het oplossen van het probleem dat de POST heeft gevonden.

Een POST-foutbericht wordt soms een BIOS-foutbericht, POST-bericht of POST-schermbericht genoemd. Hoewel het volledig niets met hardware te maken heeft en daarom niet in dit artikel wordt behandeld, kan een "foutmelding bij het plaatsen" ook verwijzen naar problemen die optreden tijdens het uploaden/posten van informatie online, zoals naar een sociale media-account.

Bronnen over POST-fouten

Als je POST-foutmeldingen ziet, is het probleem zeer waarschijnlijk gerelateerd aan een hardwarestoring. Een stop bij deze stap in het opstartproces betekent dat de computer het besturingssysteem niet eens heeft geladen, dus POST-fouten zijn niet gerelateerd aan Windows, macOS of Linux.

Zie Problemen met stoppen, bevriezen en opnieuw opstarten oplossen tijdens de POST voor een gids voor probleemoplossing over wat u moet doen als uw computer vastloopt tijdens de post.

Een POST-testkaart geeft fouten weer tijdens de POST en is handig als het hardwareprobleem optreedt voordat de monitor de fout kan weergeven.

Aanbevolen: