Apple pronkt met nieuwe M2 Silicon in MacBook Air

Apple pronkt met nieuwe M2 Silicon in MacBook Air
Apple pronkt met nieuwe M2 Silicon in MacBook Air
Anonim

De nieuwe MacBook Air van Apple zal aanzienlijk beter presteren dan eerdere modellen, dankzij de aankomende M2 Silicon-chip.

Om de kracht van zijn nieuwe M2-chip te demonstreren, besloot Apple de aftrap te geven met een blik op de volgende MacBook Air. Hoewel het krachtiger is dan zijn M1-gebruikende voorgangers, bevat het ook een aantal onverwachte verbeteringen en callbacks.

Image
Image

De nieuwe MacBook Air heeft een dunner (maar nog steeds duurzaam) ontwerp en is speciaal gebouwd met de M2-chip in gedachten. Het biedt een 13,6-inch vloeibaar retina-display dat zich uitstrekt over en rond de ingebouwde 1080p-camera, terwijl de camera zelf de prestaties verdubbelt bij normaal en weinig licht. Het geluidssysteem met vier luidsprekers ondersteunt ruimtelijke audio met Dolby Atmos, terwijl de batterij tot 18 uur ononderbroken videoweergave ondersteunt.

Die batterij kan trouwens worden opgeladen met behulp van de terugkerende MagSafe-oplaadpoort, waardoor opladen via Thunderbolt-kabels niet meer nodig is, maar twee Thunderbolt-poorten aan de zijkant voor andere apparaten. Of, met de juiste adapter, kunt u de nieuwe MacBook Air zelfs snel opladen, tot 50 procent in ongeveer 30 minuten.

Image
Image

Wat de M2-chip zelf betreft, deze blijft voortbouwen en uitbreiden op wat er met de M1-serie is gedaan. Meer van zo ongeveer alles (transistors, CPU- en GPU-kernen, enz.) geeft de M2-chip een prestatieverbetering van bijna 20 procent ten opzichte van eerdere Silicon-chips, en Apple zegt dat de nieuwe chip zelfs meerdere videostreams in zowel 4K als 8K kan ondersteunen zonder eventuele prestatiedips.

De nieuwe MacBook Air met de nieuwe M2 Silicon-chip van Apple wordt in juli uitgebracht vanaf $ 1.200. Er zal ook een M2-versie van de 13-inch MacBook Pro beschikbaar zijn, vanaf $ 1.300.

Aanbevolen: