Sony pronkt met het definitieve ontwerp van de PlayStation VR2

Sony pronkt met het definitieve ontwerp van de PlayStation VR2
Sony pronkt met het definitieve ontwerp van de PlayStation VR2
Anonim

Precies een jaar na de eerste aankondiging heeft Sony het definitieve ontwerp van de PlayStation VR2 en de bijbehorende VR2 Sense-controller onthuld.

Volgens Sony was er bij het ontwerpen van de VR2 veel feedback van spelers en inspiratie van de PS5 nodig om een headset te creëren die comfortabeler is dan de vorige versie. Nieuwe functies zijn onder meer lensinstelknoppen, een nieuwe ventilatieopening voor luchtstroom en ondersteuning voor 4K HDR.

Image
Image

De VR2 is nu lichter in gewicht met een verstelbare scope die verder weg of dichter bij het gezicht kan worden geplaatst. Het bevat ook een nieuwe motor voor gameplay-feedback en met de eerder genoemde draaiknoppen kunnen spelers de positie van de lenzen aanpassen voor een optimaal zicht.

Er is ook een nieuwe ventilatieopening om luchtstroom mogelijk te maken en niet het vervelende probleem te hebben dat de lens beslaat in het midden van een game. De ventilatieopening is ook het favoriete kenmerk van de hoofdontwerper van de headset, Senior Art Director Yujin Morisawa.

De uniek ontworpen bolvormige controllers werden onthuld in maart 2021 en bevatten functies zoals adaptieve triggers en haptische feedback, vergelijkbaar met de DualSense-controllers van de PS5. De grootste verandering is dat de VR2-controllers nu een witte buitencoating hebben.

Image
Image

De specificaties voor de VR2 werden begin januari onthuld, met 4K HDR en een gezichtsveld van 110 graden. Eye-tracking zal worden opgenomen voor verdere onderdompeling.

Instellen is eenvoudig omdat je verbinding kunt maken met een PS5 met een enkele USB Type-C-kabel. De releasedatum en prijs voor de VR2 zijn nog niet aangekondigd, maar we kunnen deze details binnenkort verwachten.

Aanbevolen: