Nvidia pronkt met instant NeRF AI die 2D-foto's in 3D-objecten verandert

Nvidia pronkt met instant NeRF AI die 2D-foto's in 3D-objecten verandert
Nvidia pronkt met instant NeRF AI die 2D-foto's in 3D-objecten verandert
Anonim

Het programmeren van een 3D-ruimte is nauwgezet werk voor artiesten en game-ontwerpers, maar Nvidia heeft zojuist een handige technologie onthuld die het proces zou kunnen vereenvoudigen.

Het bedrijf toonde zojuist een AI genaamd Neural Radiance Field, of Instant NeRF, zoals geïllustreerd in een officiële Nvidia-blogpost. Instant NeRF gebruikt geavanceerde algoritmen om 2D-foto's om te zetten in volledig 3D-objecten, en het duurt slechts "tientallen milliseconden" om resultaten te produceren.

Image
Image

De tech kan alle visuele informatie interpoleren die de 2D-beelden niet hebben vastgelegd, zoals relatieve diepte, en in een oogwenk een 3D-object creëren. Nvidia werkt al een tijdje aan deze AI, maar de snelheid van Instant NeRF is een nieuw aangekondigd concept, omdat oudere bewerkingen veel langer duurden.

Het bedrijf ziet een groot aantal toepassingen voor Instant NeRF, van het trainen van robots tot het helpen van autonome rijsystemen om de ruimte te begrijpen. Nvidia ziet ook een toekomst voor het proces in onder meer gaming, entertainment en architectuur.

"Instant NeRF zou net zo belangrijk kunnen zijn voor 3D als digitale camera's, en JPEG-compressie is geweest voor 2D-fotografie - waardoor de snelheid, het gemak en het bereik van het vastleggen en delen in 3D enorm zijn toegenomen", zegt David Luebke, vice-president voor grafisch onderzoek.

Instant NeRF is geoptimaliseerd om te draaien op Nvidia GPU's, maar het bedrijf zegt dat het het beste werkt op kaarten met tensor-cores, om een beetje een prestatieverbetering te bieden voor kunstmatige intelligentie-algoritmen.

Ze hebben echter niet aangekondigd of er een consumentenversie in het verschiet ligt en hoe die eruit zou zien.

Aanbevolen: