Uw Amazon-retour kan meer kosten dan u denkt

Inhoudsopgave:

Uw Amazon-retour kan meer kosten dan u denkt
Uw Amazon-retour kan meer kosten dan u denkt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Online retouren komen vaak op een stortplaats terecht.
  • Rendementen kosten bedrijven honderden miljarden per jaar.
  • B-voorraadartikelen zijn een zeldzaam geval van win-win en zouden de norm moeten zijn.
Image
Image

Als je iets retourneert dat je online hebt besteld, veroordeel je het misschien naar de vuilstort. Maar het hoeft niet zo te zijn.

In de VS zijn de retourzendingen van 'fast-fashion'-kleding tussen 2020 en 2021 met 22% gestegen, en leveranciers moeten niet alleen op de kosten jagen, maar kunnen die artikelen vaak niet doorverkopen. Amazon dumpt of vernietigt geretourneerde artikelen - één magazijn in het VK markeert elke week 130.000 artikelen als 'vernietigen'. Ondertussen gebruiken kopers het genereuze retourbeleid van online winkelen als een soort try-before-you-buy-optie. Als we de consequenties kennen, is het dan ethisch om iets te kopen om te testen en het dan terug te sturen?

"Er is een grote ecologische voetafdruk verbonden aan het verzenden van dingen van en naar klanten", vertelde online kledingwinkel Richard Clews via e-mail aan Lifewire. "Tussen dit en de extra kosten die online retailers moeten maken om retouren te verwerken, denk ik niet dat het juist is om iets te kopen om het later terug te sturen."

Terug naar afzender

Online winkelen is enorm handig, vooral als je vanuit huis werkt. Met levering de volgende dag of dezelfde dag is het bijna net zo goed als naar de winkel lopen en iets persoonlijk uitproberen.

"Retourbeleid speelt nu een grote rol in de manier waarop mensen dingen online kopen, en biedt een concurrentievoordeel aan die retailers die het gemakkelijke pad kunnen bieden om artikelen te retourneren", vertelde Vipin Porwal, oprichter van de online shopping-app Smarty, aan Lifewire via e-mail.

"B-stock winkelen zou de norm moeten zijn. Het is goed voor het milieu en voorkomt ook dat de winkel verlies lijdt."

En het gemakkelijke rendement, zoals Smarty's Porwal zegt, maakt deel uit van de aantrekkingskracht. Het terugbrengen van een artikel naar een winkel in de winkelstraat kost tijd, en het kan zijn dat je jezelf moet uitleggen of dat je het artikel helemaal niet kunt retourneren. Met Amazon geef je het pakket af op het postkantoor en laat je ze je QR-code voor het retourneren scannen.

De cijfers bevestigen dit. Tobin Moore, CEO van Optoro, leverancier van retouroplossingen, vertelde CNBC dat online kopers drie keer zoveel producten retourneren als kopers in de winkel. Dat resulteert, zegt hij, in bijna 6 miljard pond stortafval per jaar.

En toch biedt Amazon nu een Try Before You Buy-service aan Prime-leden. Kleding komt aan met een vooraf betaald retourlabel en je stuurt gewoon terug wat je niet wilt.

B-Stock en Open Box

Het antwoord is om die geretourneerde artikelen door te verkopen. We zijn bekend met open-box- of b-stock-artikelen, en ze hoeven geen gok te zijn als de winkelier de dingen goed doet.

De Duitse muziekapparatuurgigant Thomann, die wereldwijd verkoopt, biedt drie jaar garantie en een royale retourtermijn van een maand. U kunt om welke reden dan ook retourneren en niets betalen (uitgaven naar waar ter wereld u zich bevindt). Retourzendingen worden verkocht als b-stock artikelen, met volledige garantie, maar vaak veel goedkoper dan het nieuwe artikel.

Image
Image

In het geval van Thomann heeft B-stock geen stigma of zorgen. In feite is het het tegenovergestelde. B-stock wordt gezien als een manier om honderden dollars te besparen zonder het risico tweedehands te kopen. En dit soort vertrouwen is essentieel.

"Als consumenten erop vertrouwen dat de open doos een goede aankoop zal zijn, zullen ze het kopen omdat ze met vertrouwen geld kunnen besparen", zegt Porwal.

Om dit te doen, moeten online retailers retourzendingen, hun verpakking en eventuele accessoires die mogelijk in de doos zijn verzonden, inspecteren. En ze gaan ook andere uitdagingen aan. Volgens een rapport van de National Retail Federation was meer dan 10% van de retouren in 2021 frauduleus. En toch kan de besparing de moeite waard zijn. Het rendement bedroeg vorig jaar $761 miljard aan verloren verkopen.

"B-stock winkelen zou de norm moeten zijn. Het is goed voor het milieu en voorkomt ook dat de winkel verliezen lijdt ", vertelde Elice Max, mede-eigenaar van een couponservice voor winkelen, via e-mail aan Lifewire. "Klanten krijgen ook de mogelijkheid om hun geld op deze artikelen te besparen. Er is geen reden waarom het kopen van open-box- of b-stock-artikelen een taboe of stigma zou hebben. In feite zouden milieugroeperingen kopers moeten aanmoedigen om voor deze producten te gaan."

Aanbevolen: