Matter's Web Highlighter is alles wat snelle notities niet zijn

Inhoudsopgave:

Matter's Web Highlighter is alles wat snelle notities niet zijn
Matter's Web Highlighter is alles wat snelle notities niet zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Matter is een door VC gefinancierde read-later-service en app.
  • Het heeft de beste webmarkeerstift die we ooit hebben gebruikt.
  • Waarom zijn er niet meer webmarkeerstiften? Het is gewoon zo handig.
Image
Image

Matter is een app om later te lezen en een browserextensie voor het markeren en opslaan van webpagina's. En het is bijna perfect.

Er zijn veel manieren om een webpagina op te slaan om later te lezen, van Safari's leeslijst, die de hele pagina in beslag neemt en offline opslaat, tot Instapaper of Pocket, die pagina's in prachtig opgemaakte artikelen veranderen. Materie slaagt er op de een of andere manier in om beter te zijn dan al deze, terwijl het eenvoudig blijft. En nu heeft het het winnende doelpunt gescoord, met zijn web-highlighting-extensie.

Het viel me om een paar redenen op: de lezermodus van de app is prachtig; de mogelijkheid om artikelen te annoteren met hoogtepunten is geweldig; en, belangrijker nog, het heeft de beste, meest menselijk klinkende tekst-naar-audio conversie-engine die ik ooit heb getest', schrijft Apple-watcher Federico Viticci op zijn MacStories-blog.

De Hoogtepunten

We komen zo op de functies voor later lezen en de vreemde problemen van de app. Eerst een blik op het beste deel van de hele Matter-ervaring: het benadrukken van het web.

Als je dingen op internet leest, wil je op een gegeven moment naar een pagina verwijzen, hetzij terwijl je aan het vergelijken bent, omdat het jouw taak is om dingen te onderzoeken of een van ontelbare andere redenen. Dat is wanneer het super handig zou zijn om zinnen en alinea's daar in de browser te markeren, zodat u ze snel kunt raadplegen terwijl u werkt.

Er zijn verschillende (maar niet zoveel als je zou hopen) apps en browserextensies die dit kunnen, maar geen enkele komt in de buurt van de implementatie van Matter. Zodra de extensie is geïnstalleerd en gekoppeld aan uw Matter-account, klikt u op de knop en selecteert u de Reader-knop die verschijnt. De pagina wordt geladen in een nieuw tabblad, in de prachtige tekstweergave van Matter, met alle advertenties en andere rommel eruit gehaald.

Dan lees en markeer je gewoon. Houd de H-toets op uw toetsenbord ingedrukt om de muispijl in een pen te veranderen en sleep over alles wat u wilt markeren. U kunt het artikel, inclusief hoogtepunten, op elk moment opslaan in uw Matter-wachtrij. Of u kunt de webpagina gewoon sluiten als u klaar bent, en dat is alles.

Het klinkt niet veel, maar gemakkelijk en snel kunnen overschakelen naar een lezersweergave, met markering, is goud voor iedereen die met internet werkt of gewoon graag langere artikelen leest. Het is nu alleen voor desktops, maar op iOS is de app net zo gemakkelijk te gebruiken.

Matter vs Safari en Chrome

Zowel Safari als Chrome hebben ingebouwde versies van deze functionaliteit. Met Chrome's Highlight Links kun je tekst markeren en vervolgens linken naar dat stuk tekst, niet alleen de pagina waarin het zich bevindt. En Safari's integratie met de Mac en iOS Quick Notes kan ook delen van de pagina markeren en ze opslaan als fragmenten, maar je moet laat de bijbehorende notitie open in de Notes-app om die hoogtepunten te zien.

Materie daarentegen doet het goed. Het presenteert alleen de tekst en afbeeldingen en laat je gemakkelijk tekst selecteren en markeren. Je kunt de Apple Pencil zelfs als markeerstift gebruiken als je dat in de iPad-app doet. U kunt deze hoogtepunten exporteren (automatisch, naar ondersteunde services) en de hoogtepunten van de huidige pagina bekijken, allemaal in een gemakkelijk te lezen overzicht.

Image
Image

Het is zo eenvoudig en duidelijk dat je je afvraagt waarom niemand het eerder heeft gedaan. Instapaper beheert het bijna, maar u moet eerst de pagina opslaan en vervolgens wachten tot deze in de app wordt geopend.

Dat wil niet zeggen dat Materie perfect is. Standaard publiceert het uw hoogtepunten zodat anderen het kunnen volgen, en als u openbaar delen uitschakelt, worden de hoogtepunten dofblauw in plaats van geel.

"Ik voel me gewoon niet op mijn gemak met alles wat ik markeer op een openbaar profiel", schrijft Matter-gebruiker Greg Morris op Twitter. "Hoogtepunten moeten standaard privé zijn, en dan deel ik wat ik wil delen."

Het is ook een door VC gefinancierde service en als zodanig onderhevig aan de gebruikelijke gevaren. Uw gegevens kunnen op een bepaald moment in de toekomst worden verkocht, of het bedrijf kan door Google worden gekocht en worden stopgezet. Je weet hoe het werkt.

Maar tot die tijd is het de beste app voor later lezen en markeren die er is. Check it out.

Aanbevolen: