IOS 15's snelle notities kunnen de manier waarop u uw iPad gebruikt veranderen

Inhoudsopgave:

IOS 15's snelle notities kunnen de manier waarop u uw iPad gebruikt veranderen
IOS 15's snelle notities kunnen de manier waarop u uw iPad gebruikt veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Quick Notes laat je permanent tekst markeren op webpagina's.
  • Alleen de Mac en iPad kunnen Quick Notes maken - de iPhone kan ze alleen bekijken.
  • Quick Notes werkt al met veel apps van derden.
Image
Image

Quick Note op iPadOS 15 en macOS Monterey is een grote verandering in de manier waarop we aantekeningen maken.

Er zijn bijna net zoveel manieren om aantekeningen te maken als er mensen zijn. Sommigen geven de voorkeur aan papier, terwijl anderen (de monsters) gewoon blijven toevoegen aan een enkel Microsoft Word-document. Maar laten we eerlijk zijn: de meeste mensen gebruiken de Notes-app die in hun computer of telefoon is ingebouwd. Voor Apple-gebruikers heeft die app net een enorme power-up gekregen in de vorm van Quick Notes, en het is mogelijk dat je nooit meer een notitie kwijtraakt.

"Quick Note is misschien wel de slaapfunctie van iPadOS 15-Apple heeft in feite een systeembreed "quick capture"-systeem voor alles toegevoegd", zei Apple-watcher Federico Viticci op Twitter. "Het kan worden aangeroepen via het toetsenbord, herkent activiteit in apps, [en] kan alles opslaan wat je erop gooit."

Snelle notities

De eenvoudigste manier om de kracht van Quick Notes uit te leggen, is met een voorbeeld. Stel dat u iets leest in Safari dat u voor later wilt bewaren. In iPadOS 15 en macOS Monterey kun je die tekst selecteren en klikken (of tikken) om deze toe te voegen aan een nieuwe Quick Note.

De tekst is bijgesneden tot een notitie, samen met een link naar de originele webpagina. En de tekst die u aanvankelijk hebt geselecteerd, wordt geel gemarkeerd. De magie is dat wanneer je terugkeert naar die pagina (via de Quick Note die je zojuist hebt gemaakt), die tekst nog steeds wordt gemarkeerd.

Image
Image

Als je onderzoek doet naar een artikel, een vakantie, winkelen of wat dan ook, hoef je nooit een woord te schrijven. Je kunt alle interessante delen gewoon in een notitie knippen. U kunt op elk moment een notitie maken/ openen door omhoog te vegen vanaf de rechterbenedenhoek van het scherm.

En omdat het gewoon een gewone notitie in de Notes-app is, kun je ook afbeeldingen, tekeningen toevoegen met de Apple Pencil en al het andere. Je kunt zelfs een notitie delen met iemand anders.

Game Changer

Het is deze aanhoudende markering die dingen echt verandert. Je hebt altijd een gedeelte van een webpagina kunnen knippen, misschien met de link erbij. Maar met deze markeringen kunt u de geknipte tekst onmiddellijk in context zien. Het is precies hetzelfde als het markeren van papier om later naar te verwijzen, alleen gemakkelijker en beter.

Quick Notes kan ook uit andere apps knippen. In de bètaversie van iPadOS 15 lijkt het dezelfde mechanismen te gebruiken waarmee Siri in apps kan graven.

Apple maakt gebruik van de diepe toegang die het heeft op de Mac, iPhone en iPad en gebruikt het om zijn Notes-app killer-functies te geven.

Sinds een tijdje kun je zeggen: "Hé Siri, herinner me hier morgen aan", en Siri zal vaak een deep link naar voren kunnen halen naar wat er op je scherm staat. Het werkt met apps van derden, en ook met apps zoals Apple's Mail, die geen andere manier heeft om individuele berichten te delen of ernaar te linken.

Quick Notes gebruikt hetzelfde mechanisme, dus veel apps ondersteunen het al, zelfs zonder dat de ontwikkelaar iets toevoegt. In deze gevallen verschijnt een vervolgkeuzelijst met beschikbare apps boven aan de Snelle notitie en tikt u op om deze toe te voegen aan de relevante notitie. Op dit moment zijn dit slechts links - momenteel kun je alleen tekst knippen en markeren in Safari.

Alleen Apple

Er zijn natuurlijk grenzen. Een daarvan is dat, hoewel Quick Notes op de iPhone kan worden bekeken, ze alleen op de iPad en Mac kunnen worden gemaakt. Een andere is dat je geen tekst kunt markeren in Safari's Reader View, wat jammer is, omdat dit de ultieme tool voor later lezen zou worden. Dit kan echter een bètabeperking zijn, omdat ik erin geslaagd ben om het een of twee keer te markeren in Reader View, maar het voelde meer als een bug dan als een functie.

Maar de grootste beperking is dat dit alleen voor Apple is. Als je een ander apparaat gebruikt, heb je pech.

"Als mensen al veel geknipte inhoud hebben in OneNote, Evernote, Notesshelf, enz., zullen ze dat proces dan verlaten ten gunste van de nieuwe OS-functie?" AI- en kennismanagementconsultant Daniel Rasmus vertelde Lifewire via e-mail.

Image
Image

Rasmus vraagt zich ook af of "migratie van bestaande inhoud een probleem zal zijn." Maar aangezien Quick Notes in de Notes-app zijn ingebouwd, is dit minder een probleem dan het lijkt. Er bestaan tools van derden om notities te importeren en exporteren van en naar standaardformaten.

En zoals we al zeiden, gebruiken veel mensen, misschien zelfs de meeste mensen, gewoon de ingebouwde apps. Zelfs als je de mooie knipgereedschappen niet nodig hebt, kunnen Quick Notes handig zijn als een zwevend venster (zelfs op de iPad) waarin je ideeën kunt noteren, schetsen kunt maken of links en afbeeldingen kunt slepen.

Apple maakt gebruik van de diepe toegang die het heeft binnen de Mac, iPhone en iPad, en gebruikt het om zijn Notes-app killer-functies te geven. Dit is fantastisch voor gebruikers, maar niet zo geweldig voor app-ontwikkelaars van derden.

Aanbevolen: