Wat is een schakelaar? Computer netwerken

Inhoudsopgave:

Wat is een schakelaar? Computer netwerken
Wat is een schakelaar? Computer netwerken
Anonim

Een netwerkswitch is een klein apparaat dat de communicatie tussen verschillende aangesloten apparaten in één lokaal netwerk (LAN) centraliseert.

Stand-alone Ethernet-switch-apparaten werden vaak gebruikt op thuisnetwerken, vele jaren voordat breedbandrouters voor thuisgebruik populair werden. Moderne thuisrouters integreren Ethernet-switches rechtstreeks in het apparaat als een van hun kernfuncties.

Hoogwaardige netwerkswitches worden nog steeds veel gebruikt in bedrijfsnetwerken en datacenters. Netwerkswitches worden soms switch-hubs, bridging-hubs of MAC-bridges genoemd.

Over netwerkswitches

Ethernet-switches zijn het meest voorkomende type, maar er zijn ook switches die zijn geoptimaliseerd voor ATM-, Fibre Channel- en Token Ring-netwerkarchitecturen.

Image
Image

Mainstream Ethernet-switches zoals die in breedbandrouters ondersteunen Gigabit Ethernet-snelheden per individuele link, maar high-performance switches zoals die in datacenters ondersteunen meestal 10 Gbps per link.

Verschillende modellen netwerkswitches ondersteunen verschillende aantallen aangesloten apparaten. Netwerkswitches van consumentenkwaliteit bieden vier of acht verbindingen voor Ethernet-apparaten, terwijl bedrijfsswitches doorgaans 32 tot 128 verbindingen ondersteunen.

Schakelaars maken ook verbinding met elkaar, een doorlusmethode, om een steeds groter aantal apparaten aan een LAN toe te voegen.

Managed en Unmanaged Switches

Basisnetwerkswitches zoals die in consumentenrouters worden gebruikt, vereisen geen speciale configuratie, behalve het aansluiten van kabels en stroom.

Vergeleken met deze onbeheerde switches ondersteunen high-end apparaten die worden gebruikt in bedrijfsnetwerken een reeks geavanceerde functies die zijn ontworpen om te worden beheerd door een professionele beheerder. Populaire functies van beheerde switches zijn onder meer SNMP-bewaking, linkaggregatie en QoS-ondersteuning.

Traditioneel worden beheerde switches gebouwd om te worden bestuurd vanuit Unix-stijl opdrachtregelinterfaces. Een nieuwere categorie beheerde switches, slimme switches genaamd, gericht op instap- en middenklasse bedrijfsnetwerken, ondersteunt webgebaseerde interfaces die vergelijkbaar zijn met een thuisrouter.

Netwerkswitches versus hubs en routers

Een netwerkswitch lijkt fysiek op een netwerkhub. In tegenstelling tot hubs zijn netwerkswitches echter in staat om binnenkomende berichten te inspecteren zodra ze worden ontvangen en deze naar een specifieke communicatiepoort te leiden, een technologie die pakketschakeling wordt genoemd.

Image
Image

Een switch bepa alt de bron- en bestemmingsadressen van elk pakket en stuurt alleen gegevens door naar de specifieke apparaten, terwijl hubs de pakketten naar elke poort verzenden, behalve degene die het verkeer heeft ontvangen. Het werkt op deze manier om netwerkbandbreedte te besparen en over het algemeen de prestaties te verbeteren in vergelijking met hubs.

Switches lijken ook op netwerkrouters. Terwijl routers en switches beide lokale apparaatverbindingen centraliseren, bieden alleen routers ondersteuning voor interfacing met externe netwerken, ofwel lokale netwerken of internet.

Laag 3 schakelaars

Image
Image

Conventionele netwerkswitches werken op Layer 2 Data Link Layer van het OSI-model. Layer 3-switches die de interne hardwarelogica van switches en routers combineren tot een hybride apparaat, zijn ook geïmplementeerd op sommige bedrijfsnetwerken.

Vergeleken met traditionele switches bieden Layer 3-switches betere ondersteuning voor virtuele LAN-configuraties.

FAQ

    Wat zijn KVM-switches?

    Een KVM-switch is een stuk hardware waarmee u meerdere computers kunt bedienen met één monitor en toetsenbord. U kunt ook extra monitoren en toetsenborden aan uw installatie toevoegen.

    Wat is een VPN-kill-switch?

    Sommige virtuele privénetwerken (VPN's) hebben een software-kill-schakelaar die internettoegang automatisch uitschakelt wanneer u de verbinding verbreekt. Deze functie zorgt ervoor dat uw IP-adres en andere persoonlijke gegevens nooit worden weergegeven.

    Kunnen netwerkswitches de snelheid verlagen?

    Ja, maar niet genoeg om een merkbaar verschil te maken. Net zoals langere kabels een beetje latentie toevoegen, voegen extra switches ook een verwaarloosbare hoeveelheid latentie toe. Als je internetverbinding traag is, heeft het niets te maken met de schakelaars als alles goed is aangesloten.

    Hoeveel kosten netwerkswitches?

    Prijzen variëren drastisch van minder dan $ 40 tot meer dan $ 500, voornamelijk afhankelijk van het aantal poorten en extra functies. Voor een netwerkswitch met 20 poorten betaal je $ 150- $ 250.

Aanbevolen: