Wat is een standaardgateway in netwerken?

Inhoudsopgave:

Wat is een standaardgateway in netwerken?
Wat is een standaardgateway in netwerken?
Anonim

Een standaard gateway maakt het mogelijk voor apparaten in het ene netwerk om te communiceren met apparaten in een ander netwerk. Als een computer bijvoorbeeld een webpagina opvraagt, gaat het verzoek via de standaardgateway voordat het het lokale netwerk (LAN) verlaat om het internet te bereiken.

Beschouw een standaardgateway als een tussenapparaat tussen het lokale netwerk en internet. De standaardgateway draagt interne gegevens over naar internet en weer terug.

In de meeste huizen en kleine kantoren is de standaardgateway een router die verkeer van het lokale netwerk naar de kabel- of DSL-modem leidt, die het naar de internetprovider (ISP) stuurt.

Image
Image

Hoe verkeer door een standaardgateway gaat

Alle clients op een netwerk verwijzen naar een standaardgateway die hun verkeer omleidt. Het standaard gateway-apparaat geeft dit verkeer door van het lokale subnet naar apparaten op andere subnetten. De standaardgateway verbindt een lokaal netwerk met internet, hoewel interne gateways voor communicatie binnen een lokaal netwerk worden gebruikt in bedrijfsnetwerken.

De standaardgateway in een thuisnetwerk begrijpt bijvoorbeeld specifieke routes die moeten worden genomen om internetverzoeken van een computer uit het netwerk te verplaatsen naar het volgende apparaat dat kan begrijpen wat er moet worden gedaan. Vanaf daar vindt hetzelfde proces plaats totdat de gegevens hun bestemming bereiken.

Het woord standaard in deze term betekent dat dit het standaardapparaat is waarnaar wordt gezocht wanneer informatie via het netwerk moet worden verzonden.

Bij elk netwerk waar het verkeer aankomt, stuurt de standaardgateway van dat netwerk de informatie door naar het internet en terug naar de computer die erom vroeg.

Wanneer verkeer is gebonden aan andere interne apparaten en niet aan een apparaat buiten het lokale netwerk, wordt de standaardgateway gebruikt om het verzoek te begrijpen, maar in plaats van de gegevens het netwerk uit te sturen, verwijst het deze naar de juiste lokaal apparaat.

Dit proces wordt begrepen op basis van het IP-adres dat het oorspronkelijke apparaat opvraagt.

Soorten standaardgateways

Internet standaard gateways zijn meestal een van de twee typen:

  • In thuis- of kleine bedrijfsnetwerken met een breedbandrouter om de internetverbinding te delen, dient de thuisrouter als de standaardgateway.
  • In thuis- of kleine bedrijfsnetwerken zonder router, zoals voor woningen met inbelinternettoegang, dient een router op de locatie van de internetprovider als de standaardgateway.

Standaard netwerkgateways kunnen ook worden geconfigureerd met een computer in plaats van een router. Deze gateways gebruiken twee netwerkadapters: de ene is verbonden met het lokale subnet en de andere is verbonden met het externe netwerk.

Ofwel routers of gateway-computers kunnen worden gebruikt om lokale subnetten te netwerken, zoals die in grote bedrijven.

Hoe u uw standaard gateway-IP-adres kunt vinden

Je moet het IP-adres van de standaardgateway weten als er een netwerkprobleem is of om wijzigingen aan te brengen in de router.

  • In Microsoft Windows is het IP-adres van de standaardgateway van een computer toegankelijk via de opdrachtprompt met de opdracht "ipconfig", evenals via het configuratiescherm.
  • In macOS en Linux worden de opdrachten "netstat" en "ip route" gebruikt om het standaard gateway-adres te vinden.

FAQ

    Hoe vind ik de standaardgateway op een Mac?

    Open de Terminal-app op een Mac met behulp van de Command+spatiebalk snelkoppeling om Spotlight te zoeken. Zodra een nieuw Terminal-venster wordt geopend, voert u netstat -nr |. in grep standaardU kunt de standaardgateway ook vinden via System Preferences > Network > Advanced > TCP/IP > Router

    Hoe wijzig ik de standaardgateway in Windows 10?

    Als u het IP-adres van de standaardgateway van uw thuisnetwerk wilt wijzigen, logt u in op uw router vanuit een webbrowser met de beheerdersreferenties. Afhankelijk van uw model kunt u de standaard gateway-instellingen vinden in de instellingen of verbindingen. Bewerk het standaard gateway-IP-adres naar wens en sla uw wijzigingen op.

Aanbevolen: