Hoe een HDMI-schakelaar op een tv aan te sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe een HDMI-schakelaar op een tv aan te sluiten
Hoe een HDMI-schakelaar op een tv aan te sluiten
Anonim

Wat te weten

  • Eenvoudigste methode: leid een kabel van de "output"-poort van uw switch naar de gewenste poort op de tv.
  • Zorg ervoor dat de uitvoer van de HDMI-schakelaar naar de tv gaat. Sluit daarna de rest van uw apparaten aan op de verschillende invoerpoorten op de HDMI-schakelaar.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een HDMI-schakelaar in uw home-entertainmentsysteem installeert. Als je klaar bent, kun je meerdere apparaten aansluiten op een enkele poort van je televisie.

Hoe stel ik een HDMI-switch in?

Als je al ervaring hebt met het aansluiten van verschillende apparaten op je televisie via HDMI, dan weet je het meeste al wat je moet weten om een HDMI-schakelaar in te stellen.

  1. Zoek een goede locatie voor je HDMI-schakelaar in de buurt van je televisie. Je wilt dat het dichtbij genoeg is zodat de kabels die je nodig hebt elk apparaat kunnen bereiken, evenals de tv zelf. Als je HDMI-schakelaar een afstandsbediening gebruikt om tussen poorten te schakelen, zorg er dan voor dat deze binnen het bereik van de afstandsbediening is

    Vaak gebruikt de afstandsbediening van een HDMI IR, dus zorg ervoor dat je de schakelaar niet begraaft achter voorwerpen die het signaal van de afstandsbediening naar de HDMI-schakelaar kunnen blokkeren. Als u de HDMI-schakelaar niet kunt zien, is het onwaarschijnlijk dat de afstandsbediening dat ook kan.

  2. Na het plaatsen van de HDMI-schakelaar, begint u met het instellen van de apparaten die u erop wilt aansluiten. Zorg ervoor dat de kabels die u wilt gebruiken lang genoeg zijn om het apparaat en de HDMI-schakelaar te bereiken. Noteer welk apparaat op welke poort is aangesloten.

    Image
    Image
  3. Zodra alle apparaten die u op de HDMI-schakelaar wilt aansluiten, zijn aangesloten, voert u een HDMI-kabel uit op de tv-ingang die u aan de schakelaar wilt koppelen. Uw HDMI-switch heeft een specifieke poort met het label "Output" of "Out" die verbinding maakt met de poort van uw tv. Zorg ervoor dat u de switch op de juiste tv-poort aansluit.

    Image
    Image
  4. Als je tevreden bent met de installatie, gebruik je de afstandsbediening van je televisie om de HDMI-poort te selecteren waarop je switch is aangesloten. Eenmaal daar, begin je met het testen van de verschillende verbindingen die je hebt gemaakt door de apparaten aan te zetten en over te schakelen naar de juiste poort op de switch.

    Image
    Image
  5. Als er een probleem is met de audio- of videofunctionaliteit van je apparaat nadat je de HDMI-schakelaar hebt gebruikt, zorg er dan voor dat alle aansluitingen goed passen. Zorg er ook voor dat je de juiste poort op de switch of de tv hebt geselecteerd.

Hoe krijg ik mijn HDMI-switch aan het werk?

Voor moderne HDMI-switches is bijna elk model plug-and-play, wat betekent dat het direct uit de doos zou moeten werken. Zolang je de juiste verbindingen maakt tussen het apparaat, de schakelaar en de televisie, zou het moeten werken zonder verder werk van jou.

Als je nog steeds problemen hebt, wil je misschien controleren hoe elke kabel in elke poort zit. Een losse kabel kan verbindingsproblemen veroorzaken, dus zorg ervoor dat deze gelijk liggen met de poort. Als alle draden op alle punten goed zijn aangesloten, moet u mogelijk andere problemen overwegen, zoals een slechte HDMI-poort of slechte HDMI-kabels.

Zodra je problemen hebt verholpen, hoef je alleen maar handmatig of op afstand een poort te selecteren en je tv over te schakelen naar de poort waarop de HDMI-switch is aangesloten. U zou de Blu-Ray-speler of gameconsole die u hebt aangesloten, moeten kunnen gaan gebruiken.

Hoe schakel ik over van HDMI naar TV?

Overschakelen van je HDMI-schakelaar naar je televisie is op dezelfde manier waarop je normaal gesproken van ingang wisselt. De afstandsbediening van je tv heeft een "invoer"-knop die je kunt gebruiken om heen en weer te schakelen tussen je live tv-verbinding en de HDMI-schakelaar.

FAQ

    Wat is het verschil tussen een HDMI-splitter en een HDMI-switch?

    Een HDMI-splitter neemt één HDMI-signaal en verdeelt dit over meerdere HDMI-kabels, zodat de video op meerdere schermen kan worden bekeken. Een HDMI-schakelaar kan meerdere bronnen gebruiken en je kunt ertussen kiezen door één kabel naar je tv te sturen.

    Wat is de beste HDMI-schakelaar?

    De beste HDMI-switches in het algemeen zijn de Kinivo 550BN, de Cable Matters 4K 60 Hz Matrix Switch en de IOGEAR 8-Port HDMI Switch. Als je een klein budget hebt, overweeg dan de Newcare HDMI Switch of de Zettaguard 4K.

    Verliest u videokwaliteit met een HDMI-schakelaar?

    Nee. Het gebruik van een HDMI-schakelaar of een HDMI-splitter heeft geen invloed op de kwaliteit van het videosignaal.

    Hebben HDMI-switches stroom nodig?

    Gewoonlijk hebben HDMI-switches geen voeding of aan/uit-knop, hoewel sommige modellen dat wel hebben. Controleer de specificaties voordat je koopt, als je er een nodig hebt die je niet op je muur hoeft aan te sluiten.

Aanbevolen: