De 5 beste autocodelezers van 2022

Inhoudsopgave:

De 5 beste autocodelezers van 2022
De 5 beste autocodelezers van 2022
Anonim

Meer dan alleen voor monteurs, zijn de beste autocodelezers een eenvoudige manier om problemen met uw auto op te sporen voordat u serieus geld voor een monteur beta alt. Als je iemand bent die een beetje een zwarte duim heeft of gewoon meer wilt weten over de interne werking van je auto, dan is een autocodelezer een geweldige plek om te beginnen.

Hoewel ze de mechanische problemen van je auto niet kunnen oplossen, kunnen ze je wel vertellen waar je moet beginnen. Deze tools zijn een must-have voor iedereen die een tweedehands voertuig wil kopen, zodat je snel eventuele flagrante tekortkomingen kunt onthullen die de vorige eigenaar mogelijk niet heeft vermeld.

Bekijk zeker onze handige gids als je meer wilt weten over wat de beste autocodelezers voor je kunnen doen.

Eenvoudig te gebruiken: Ancel Classic Enhanced Universal OBD II Scanner

Image
Image

De Ancel Classic OBD-scanner is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor degenen die zich niet op hun gemak voelen bij het werken aan auto's. Het werkt op de meeste auto's die na 1996 in de VS zijn gemaakt of na 2000 in de EU of Azië en ondersteunt meerdere talen, waaronder Engels, Frans, Spaans, Russisch en Duits. Het grote LCD-scherm heeft een witte achtergrondverlichting om het zelfs bij weinig licht gemakkelijk af te lezen. Als blijkt dat uw code niet serieus is, kan dit apparaat dat vervelende controlelampje uitschakelen. De scanner wordt geleverd met een 2,5 meter lange, goed geïsoleerde kabel die wordt aangesloten op de OBDII-datalinkconnector van uw auto; er is geen andere batterij of oplader nodig omdat deze via die link wordt opgestart. Een garantie van drie jaar betekent dat u met een gerust hart voor deze scanner kunt kiezen.

Bluetooth: Nee | Ingebouwd display: Ja | Afmetingen: 9,02"x6,34"x1,38" | Gewicht: 9,6 Oz

Beste voor smartphonegebruikers: BlueDriver professionele OBDII-scanner

Image
Image

De BlueDriver OBDII-scanner is niet bepaald de goedkoopste optie die er is, maar aangezien het bedoeld is voor diegenen die meer professionele metingen willen dan je kunt krijgen van alles-in-één-eenheden, is dat te verwachten. Deze kleine sensor verzendt, eenmaal geïnstalleerd, codes, fouten en informatie via Bluetooth naar de BlueDriver-app. Deze app is het middelpunt van het hele apparaat, want het is een van de prachtigst ontworpen en meest complete stukjes software die we hebben gezien. U kunt alle vereiste acties ondernemen, zoals codes oproepen, ze doorzoeken en zelfs de app in de HUD-modus zetten om deze als een ingebouwde meter te behandelen. Wat extra interessant is, is de 24/7 ondersteuning, wat betekent dat je echt in contact kunt komen met een echt mens als je meer informatie nodig hebt over een bepaalde meting. U kunt de app zelfs on-demand reparatierapporten laten genereren die worden samengesteld en geverifieerd door gecertificeerde technici. Deze reparatierapporten worden opgehaald uit een database met meer dan 6,6 miljoen voertuigspecifieke diagnoses, dus de kans is groot dat u er een kunt vinden voor uw specifieke voertuig.

Bluetooth: Ja | Ingebouwd display: Nee | Afmetingen: 2.2"x1.9"x1" | Gewicht: 2.08 Oz

Meest duurzaam: Udiag OBD2-scanner

Image
Image

De Udiag CR600-motorfoutcodelezer kan motorfoutcodes lezen, foutcodes wissen, het "check engine"-lampje uitschakelen en zowel live als stilstaande framegegevens bekijken voor alle OBDII-compatibele Amerikaanse, Europese en Aziatische voertuigen. Deze scanner is klein, maar krachtig, waardoor hij zeer draagbaar en compact genoeg is om met slechts één hand vast te houden en te bedienen. De robuuste rubberen behuizing geeft hem een goede grip en beschermt hem tegen stoten en morsen. De Udiag-scanner wordt geleverd in rood of blauw in plaats van een neutrale kleur, dus u kunt ook een beetje persoonlijkheid laten zien met uw keuze. De codedefinities kunnen in meerdere talen worden weergegeven, waaronder Engels, Frans, Duits of Spaans.

Bluetooth: Nee | Ingebouwd display: Ja | Afmetingen: 2,56"x0,71"x4,53" | Gewicht: 11.2 Oz

Beste Bluetooth: BAFX-producten Bluetooth OBDII-scantool

Image
Image

Als je een no-nonsense autocodelezer nodig hebt, is de BAFX Bluetooth-scantool gemakkelijk de kleinste en meest budgetvriendelijke optie op onze lijst. Deze lezer heeft mogelijk geen geïntegreerd display, maar is nog steeds in staat om uitlezingen te geven aan uw OBD-lezer-app naar keuze op uw Android- of iOS-apparaat.

Net als de meeste lezers op onze lijst, is de BAFX Bluetooth-scanner compatibel met vrijwel elk voertuig dat na 1996 is geproduceerd en kan hij u re altime gegevens verstrekken over EOT, RPM, 02-metingen en meer. Op voorwaarde dat u deze lezer niet in een professionele omgeving gebruikt, is de BAFX Bluetooth-scantool een solide optie voor de meeste gebruikers.

Bluetooth: Ja | Ingebouwd display: Nee | Afmetingen: 4.41"x3.23"x1.38" | Gewicht: 3.1 Oz

Beste compact: Ancel BD310

Image
Image

Veruit het meest compacte model op onze lijst, de Ancel BD310 is een OBD2-scanner in zakformaat die onafhankelijk kan worden gebruikt of kan worden gecombineerd met apps op uw Android- of iOS-apparaat. De BD310 heeft een opmerkelijk eenvoudige interface, met in totaal 4 knoppen voor het navigeren door menu's op het ingebouwde LCD-scherm.

Deze capabele codelezer biedt geavanceerde diagnostiek, inclusief uitlezingen voor motortoerental, koelvloeistoftemperatuur, brandstofverbruik en SMOG-gereedheid. Wat belangrijk is om op te merken, is dat hoewel deze scanner onafhankelijk kan worden gebruikt, we ten zeerste aanbevelen om hem te koppelen met je smartphone voor betere navigatie, aangezien de ingebouwde knoppen in de BD310 een beetje onhandig zijn om door alles te navigeren.

Bluetooth: Ja | Ingebouwd display: Ja | Afmetingen: 9.5"x6.1"x1.5" | Gewicht: 11.2 Oz

De Ancel Classic OBD-scanner (bekijk bij Amazon) is onze topkeuze op de lijst omdat het een solide en toegankelijk stuk hardware is. Of je nu een professionele monteur bent of gewoon problemen met een tweedehands voertuig probeert op te lossen, deze scanner is een fantastische optie ondanks het iets hogere prijskaartje. De BlueDriver Professional OBDII-scanner (bekijk bij Amazon), met zijn smartphone-compatibiliteit maakt het echter betaalbaarder en net zo eenvoudig te gebruiken, maar misschien niet zo goed geschikt voor een professionele omgeving.

Over onze vertrouwde experts

Patrick Hyde heeft meer dan 4 jaar ervaring met schrijven over consumententechnologie en elektronica, inclusief autocodelezers.

FAQ

    Werken codelezers op alle auto's?

    OBD2-autocodelezers werken op alle auto's met ingebouwde diagnostische software. OBD2 is een universele interface in de meeste auto's die voor het eerst werd geïntroduceerd in de jaren tachtig. Hoewel het niet op elke oude auto werkt, moet u gedekt zijn zolang uw voertuig enigszins nieuw is. Bijna alle nieuwere auto's zullen het ondersteunen.

    Zijn autocodelezers de moeite waard?

    Autocodelezers zijn relatief goedkoop, waardoor ze een waardevolle investering zijn als u een probleem met uw voertuig wilt lokaliseren zonder dat u naar een dure monteur hoeft te gaan. Met een autocodelezer kunt u codes lezen en wissen, basisparameter-ID's bekijken en gereedheidsmonitoren controleren en resetten. Dit geeft je een goede manier om te zien of het probleem iets is dat je gemakkelijk kunt oplossen voordat je naar een autowinkel gaat, wat je mogelijk honderden, zo niet duizenden dollars bespaart.

    Wie maakt de beste autocodelezers?

    We houden van de Ancel Classic Enhanced Universal OBD II-scanner vanwege het gebruiksgemak. Het is een geweldige keuze voor beginners en het werkt voor de meeste auto's die in de V. S. S. na 1996 of de EU/Azië na 2000. Het LCD-scherm is groot en gemakkelijk af te lezen en ondersteunt een garantie van drie jaar.

Waar u op moet letten in een autocodelezer

Gebruiksgemak

Als je net in auto's stapt en nog niet eerder een autocodelezer hebt gehad, is het waarschijnlijk een goed idee om er een te kopen die eenvoudig te gebruiken is. Deze scanners kunnen behoorlijk geavanceerde functionaliteit hebben, dus het is belangrijk om er een te vinden die niet al te verwarrend is en die u zal helpen erachter te komen wat er mis is met uw voertuig zonder al te veel stappen.

Prijs

Autocodelezers kunnen in veel verschillende prijsklassen binnenkomen. Het is belangrijk om de functies in gedachten te houden die u nodig hebt om de beste waarde voor uw geld te krijgen. Als je echter weet dat je de reader veel gaat gebruiken, is het misschien de moeite waard om wat extra uit te geven om de toeters en bellen van de liefhebberapparaten te krijgen.

Codes en sensormetingen

Wat voor soort codes - fabrikant, generieke, enz. - en voertuigsensormetingen heeft uw lezer nodig om te kunnen interpreteren? Zorg ervoor dat u een model kiest dat compatibel is met uw specifieke auto.

Aanbevolen: