De 7 beste foto-lichtbakken van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste foto-lichtbakken van 2022
De 7 beste foto-lichtbakken van 2022
Anonim

De beste lichtbakken voor foto's kunnen je precies geven wat je nodig hebt om je fotografiespel te verbeteren. Goede verlichting is een van de meest cruciale elementen voor het maken van een geweldige foto.

Lichtbakken verzachten niet alleen het licht dat op een object wordt geworpen, maar bieden vaak ook de juiste achtergrond. Andere dingen om te overwegen in een zachte lichtbak zijn meerdere achtergronden en binnenruimte.

Als je gewoon een lightbox wilt, denken we dat je gewoon The Fositan Photo Box moet kopen. Het kan niet alle vaardigheden aanleren die nodig zijn om een goede fotograaf te zijn, maar het kan je helpen genoeg licht te krijgen voor een geweldige foto, en daarom is het onze topkeuze voor de beste fotodoos.

Onze experts hebben veel lichtbakken bekeken en we hebben hieronder onze andere keuzes.

Beste algemeen: Fositan Photo Box

Image
Image

De Foistan-fotodoos is onze favoriete lichtbak op de lijst en het is ook de grootste. Met een afmeting van iets minder dan 3 voet aan elke kant, is deze doos groot genoeg voor elke soort opnamen die u mogelijk moet maken. Het zou een stoel of lamp kunnen vasthouden zonder rare manoeuvres te hoeven doen om het passend te krijgen. Als je een sieradenmaker bent, wil je iets kleiners, maar verder kan deze doos eigenlijk alles aan.

De fotodoos wordt geleverd met een koffer voor eenvoudig transport, maar het duurt even om op te zetten en af te breken, dus besteed je tijd op de juiste manier. De box heeft geïntegreerde, traploze, dimbare verlichting, wat een leuke bonus is, samen met de vier gekleurde achtergronden die ervoor zorgen dat je de exacte foto kunt maken die je zoekt. Er is hier veel om van te houden.

Afmetingen: 90 x 90 x 90 cm | Gewicht: 17 pond | Kleurtemperatuur: 5, 500 +/- 200K | Wattage: Niet gespecificeerd

Beste budget: LimoStudio 16" x 16" Table Top Photo Photography Studio

Image
Image

Hoewel het niet de goedkoopste op onze lijst is, wordt de Limostudio Tabletop Photography Studio Kit geleverd met alles wat je nodig hebt, en tegen een betaalbare prijs.

Je krijgt een lichtbak, achtergronden, lichten en een telefoonstatief en houder, die allemaal in een nette draagtas kunnen worden opgeborgen. Houd in gedachten: het lijkt erop dat de achtergrondstof gemakkelijk kreukt (dus je zou het moeten strijken) en de schijnwerpers zijn niet de helderste. Als je je geen zorgen maakt over die twee punten, is deze kit een koopje.

Afmetingen: 17,5 x 3,7 x 17,75 inch | Gewicht: 4,09 pond | Kleurtemperatuur: Niet gespecificeerd | Wattage: 75W

Beste voor gekleurde achtergronden: JHS-TECH Mini Photo Studio Box

Image
Image

Als de gekleurde achtergronden je aandacht trokken, geweldig. Maar onthoud dit: het is een kleine fotodoos. We hebben het over 9 x 9 x 9 inch. Als dit aan uw behoeften voldoet, heeft u misschien een winnaar. De meegeleverde kleuren zijn wit, rood, blauw, groen, limoengroen en zwart, en kunnen je item echt laten opvallen in een zee van allemaal witte achtergronden.

Voor extra veelzijdigheid kun je vanaf de bovenkant of de zijkant fotograferen. Dit is een zeer compact formaat en omdat de twee sets lampjes via USB worden gevoed, kunt u een wandadapter of een draagbare batterij gebruiken om uw item te verlichten. En, ach, het is best goedkoop.

Afmetingen: 9 x 9 x 9 inch | Gewicht: 350 gram | Kleurtemperatuur: 6000 tot 6500K | Wattage: 7,5W

Beste alles-in-één kit: StudioPRO Fovitec Photography Portable Studio Table Top Lighting-tent

Image
Image

Als de Foistan buiten je budget v alt, dan is de StudioPRO Fovitec een geweldige vervanger. Het wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om goed verlichte foto's te maken: twee lichtstandaards, twee kleine tafels om het te fotograferen item op te bergen en vier gekleurde achtergronden.

Nu heeft de lagere prijs een prijs: er is geen draagtas voor al deze onderdelen en de lichtstatieven kunnen gemakkelijk omvallen. Over het algemeen is dit een goede kit als je begint met niets anders dan een camera.

Afmetingen: 18 x 12 x 12 inch | Gewicht: 8 pond | Kleurtemperatuur: 5500 tot 5600K | Wattage: 300W

Beste voor draagbaarheid en extra's: ORANGEMONKIE Foldio3 opvouwbare fotostudiobox

Image
Image

De "3" in de naam van de Foldio3 is technisch gezien de derde generatie in de Foldio-familie, maar we denken dat dit komt omdat de lichtbak drie specifieke kenmerken heeft: 1) Hij kan plat worden opgevouwen en magnetisch weer in elkaar worden gezet, 2) Hij heeft een Bluetooth-gestuurde platenspeler, en 3) hij heeft een kort netsnoer.

Nu is de Foldio3 duurder dan de StudioPro, maar kom op, hij heeft een draaitafel. Dat is superhandig voor sommige afbeeldingen en kan behoorlijk wat verschil maken in je uiteindelijke opname (of geanimeerde gif). En dankzij de Bluetooth-controller hoeft u het object niet steeds aan te raken en hoeft u niet het risico te lopen vingerafdrukken te krijgen of het om te gooien.

Afmetingen: 25 x 25 x 22 inch | Gewicht: 7,28 pond | Kleurtemperatuur: 5700K | Wattage: Niet gespecificeerd

"De Foldio3 scoort serieuze punten voor ontwerpinnovatie, omdat de magnetische montage het supereenvoudig maakt om op te zetten - het is ook een van de weinige lichtbakken met 360-graden fotomogelijkheden." - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste compact: PULUZ Mini Photo Studio Box

Image
Image

Soms heb je geen enorme fotodoos nodig. Als je onderwerpen doorgaans klein zijn, is de Puluz mini-fotostudiobox een geweldige keuze. Dit is een volledig opvouwbare lichtbak die op een tafel zit en kan worden neergeklapt om minder dan 1 inch dik te zijn. Het wordt ook geleverd met vijf verschillende achtergrondkleuren, waaronder oranje, rood, groen, blauw en zwart. Je kunt het niet verslaan voor wat het doet.

De doos zelf is gemaakt van dun plastic en wordt bij elkaar gehouden met klittenband, dus we hebben het hier niet over een ijzersterke bouwkwaliteit. Er zit een lampje bij dat weliswaar een kort snoer heeft, dus vergeet niet een verlengsnoer in je tas te bewaren. Maar over het algemeen, zolang je artikelen niet te groot zijn, is dit een geweldige goedkope optie waarmee je geweldige productfoto's kunt maken.

Afmetingen: 5 x 5 x 0,7 inch | Gewicht: 7,7 gram | Kleurtemperatuur: Niet gespecificeerd | Wattage: 3,5W

Beste voor Pro-resultaten: MyStudio MS20PRO-LED Tafelblad Lightbox

Image
Image

Als je de ruimte hebt voor een fotostudio zonder het budget voor een fotostudio, zoek dan niet verder dan de MyStudio MS20PRO. Dit is een groot apparaat en aangezien het niet zo gemakkelijk reist, is het het beste voor iemand met een speciale ruimte om het gewoon op te zetten.

De MyStudio MS-lijn van fotoboxen heeft verschillende kanten, maar we raden de MS20PRO aan omdat we denken dat deze meestal aan de behoeften van de meeste mensen zal voldoen. Omdat er andere maten zijn, kunt u de uiteindelijke beslissing nemen. De naadloze achtergrond, krachtige verlichting en de meegeleverde bounce-kaarten maken dit de beste fotostudio-box om te hebben.

Afmetingen: 30 x 28 x 18 inch | Gewicht: 7 pond | Kleurtemperatuur: 500K | Wattage: Niet gespecificeerd

Laten we het zo bekijken: als je een heleboel objecten hebt die je wilt verkopen en je hebt goede verlichting nodig om geweldige foto's te maken, koop dan de Fositan (bekijk bij Amazon). Als je gewoon je tenen in het water van fotografie van kleine objecten dompelt, koop dan de LimoStudio (bekijk bij Amazon).

FAQ

    Hoe werkt een lightbox?

    Een lichtbak voor foto's maakt gebruik van lichtreflecterende of absorberende oppervlakken om je onderwerp te omringen met een vloeiende, gelijkmatige verlichting die een beter gevoel van diepte en dimensie geeft. Dit helpt ook om ongewenste schaduwen te elimineren door het licht te laten weerkaatsen in gebieden die u niet kunt bereiken.

    Heb je een aparte verlichtingsset nodig om het meeste uit je lichtbak te halen?

    Niet noodzakelijk. Het hebben van een belichtingsset is zeker een pluspunt, maar je hebt er alleen het meeste baat bij als je grotere objecten probeert te fotograferen. Een lightbox is echt bedoeld om de flits van je telefoon of DSLR-camera te versterken of voldoende te verspreiden. Het bevat ook een eigen lichtbron, waardoor je een gelijkmatige belichting in je foto krijgt, vrij van ongewenste schaduwen.

    Als je geen DSLR-camera hebt, moet je dan een lichtbak kopen?

    Je ha alt waarschijnlijk meer uit een foto-lichtbak als je camera geen DSLR-camera is. Het voordeel zal waarschijnlijk meer opvallen als uw camera onder het professionele niveau v alt. Maar ja, als je wat betere foto's wilt maken van individuele producten zonder een DSLR-camera, kan een lightbox enorm helpen.

"Casual fotografen kunnen profiteren van het gebruik van een lightbox door in elke situatie eenvoudig een schone, draagbare en gemakkelijk te bedienen lichtomgeving te creëren. Dit maakt het resultaat van productfotografie consistenter, waardoor minder fotobewerking mogelijk is. " - Nathan Berry, lichtsupervisor van Lensrentals

Waar u op moet letten bij de beste fotolichtboxen

Maat

Een lichtbak gebruikt een gesloten omgeving om het licht effectief over je onderwerp te verspreiden. Daarom zal een groter onderwerp een grotere lichtbak vereisen. Als je sieraden fotografeert, zou een doos van 18 inch moeten volstaan, terwijl iemand die desktopcomputers fotografeert misschien een doos van 48 inch nodig heeft.

Accessoires

Als je wat meer flexibiliteit nodig hebt in je verlichtingsopstelling, worden sommige lichtbakken geleverd met een verscheidenheid aan accessoires waarmee je je verlichtingsomgevingen kunt verfijnen, zoals verschillende achtergronden of aanvullende verlichting.

"Naast alleen de meegeleverde opties, moet een fotograaf rekening houden met al zijn creatieve behoeften bij het kopen en opzetten van een lichtbak. Als het doel is om consistentie te bieden, is het gebruik van een statief voor de camera vooral belangrijk voor video, en kan maken het maken van foto's veel eenvoudiger. Als externe lampen, zoals flitsers, worden gebruikt, helpt het hebben van standaards voor een perfecte lichtpositionering. " - Nathan Berry, lichtsupervisor van Lensrentals

Draagbaarheid

Veel hiervan heeft te maken met de grootte van de lichtbak die je kiest en of je een speciale ruimte hebt voor fotografie, maar als je een lichtbak hebt die het gemakkelijker maakt om op te zetten en af te breken, heb je meer flexibiliteit in waar je je foto's kunt stagen.

Over onze vertrouwde experts

Katie Dundas is een freelance schrijver en journalist die al enkele jaren verslag doet van technologie. Ze is ook een fervent fotograaf en een expert op het gebied van digitale camera's.

Aanbevolen: