De 4 beste foto-editor-apps van 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste foto-editor-apps van 2022
De 4 beste foto-editor-apps van 2022
Anonim

Fotobewerking zou gemakkelijk moeten zijn op onze telefoons en tablets, want dat is tenslotte wat de meesten van ons gebruiken om elke dag foto's te maken. Er zijn talloze afbeeldingseditors voor zowel iPhone als Android, de meeste met vergelijkbare functies, maar sommige met unieke mogelijkheden.

Als je een foto zwart-wit wilt maken of de randen wilt wegsnijden, kun je waarschijnlijk de standaard foto-editor gebruiken die in je telefoon is ingebouwd. iPhone-gebruikers kunnen bijvoorbeeld foto's bewerken met Foto's. Soms heb je echter meer nodig of wil je meer doen, zoals de ene afbeelding over de andere leggen, unieke filters toepassen, bepaalde kleuren eruit laten springen, stickers of tekst toevoegen, kiezen uit tientallen fotolijsten, enz.

Sommige apps voor het bewerken van afbeeldingen zijn niet gratis, maar de meeste zijn dat wel, en zelfs de betaalde hebben meestal een gratis, functie- of tijdelijke light-versie. Of je nu op zoek bent naar een Android-foto-editor of een voor je iPhone of iPad, je kunt de beste editors in deze lijst vinden.

Pixlr

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel handige tools
  • Fix-it-knoppen met één tik
  • Pas de sterkte van bijna elk gereedschap aan

  • Tools kunnen als favoriet worden toegevoegd voor snellere toegang later
  • Opslaan in-p.webp
  • Frequente updates

Wat we niet leuk vinden

  • Is niet volledig reclamevrij
  • Effecten zijn niet zo vloeiend als sommige apps

Een geweldige app voor foto-editor is Pixlr. Het is gratis, heeft minimale advertenties en bevat veel coole functies.

Een kenmerk dat opv alt, is dat je bij elke bewerking met je vinger op een "voor"-knop kunt drukken om te zien hoe de afbeelding eruitzag net voordat je dat effect toepast, wat geweldig is om te beslissen of je moet zich eraan committeren of niet.

Je kunt je bewerkte afbeelding delen op sociale media en deze ook opslaan op je telefoon of tablet in verschillende formaten, zoals small, medium, max of een aangepast formaat.

Sommige van de tools in deze gratis foto-editor-app omvatten de standaardtools zoals bijsnijden en roteren, maar het heeft ook een autofix, aanpassing, vervaging, spatten, vloeiend maken, verscherpen, rode ogen, dubbele belichting en spot helende borstel tool.

Pixlr heeft een set penseelgereedschappen die je kunt gebruiken om verschillende dingen op de afbeelding te schilderen. Er is er een voor helderheid, donkerder en pixelachtig. Ze zijn buitengewoon handig in vergelijking met een afbeeldingsbrede optie, omdat u in plaats van bijvoorbeeld de hele afbeelding donkerder te maken, donkere vlekken kunt toepassen op specifieke probleemgebieden. Er is ook een gewone doodle-tool.

We zijn dol op het effect met één tik en de stijlen die je op foto's kunt toepassen. U kunt kiezen uit opties zoals een potlood, schets, poster, kruis, aquarel, polly en andere stijlen. Er zijn ook heel veel effecten in categorieën als atomair, creatief, eenkleurig, vintage, te oud, subtiel en zacht. In hetzelfde gebied van de app bevinden zich overlays, zodat je snel een brandeffect direct over de afbeelding kunt laten vallen, of een effect zoals bubbel, glitter, glazuur, metaal, enz.

Wat deze app enorm anders maakt dan sommige andere, is dat je het niveau dat een effect op je foto kan hebben, echt kunt aanpassen. Als u bijvoorbeeld een glazuuroverlay kiest om op uw afbeelding toe te passen, kunt u de schuifbalk gebruiken om te verminderen hoeveel van het effect daadwerkelijk wordt gezien nadat het is aangebracht, of het gumgereedschap om het effect alleen op delen van de afbeelding te verwijderen. Je kunt dit doen met meerdere effecten, overlays en stijlen om het echt te personaliseren zoals jij dat wilt.

De Pixlr-app heeft ook veel randen en stickers die, nogmaals, slechts één tik verwijderd zijn. Met het tekstgereedschap kunt u het lettertype wijzigen in een van de verschillende opties en elke gewenste kleur hebben. De dekking kan ook voor al die dingen worden aangepast.

Deze app geeft soms advertenties weer, bijvoorbeeld wanneer je je foto wilt opslaan, maar ze zijn helemaal niet opdringerig. De kans is groot dat je er recht overheen kijkt.

Waarschijnlijk het grootste probleem met deze foto-editor is dat wanneer u kiest hoeveel van een effect u wilt toepassen, door het scrollwiel naar links of rechts te schuiven, u niet kunt zien hoe het effect eruitziet totdat u uw vinger. De meeste andere apps tonen het resultaat in re altime, maar deze doet dat helaas niet.

Deze foto-editor is gratis voor Android en iOS.

Download voor

Snapseed

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Gratis zonder advertenties

  • Heel eenvoudig te gebruiken
  • RAW-bestanden bewerken
  • Precieze controle over hoeveel van een tool wordt toegepast
  • Bewaar een kopie met de mogelijkheid om bewerkingen later ongedaan te maken

Wat we niet leuk vinden

  • Filters en andere tools zijn in één menu gepureerd
  • Onregelmatige app-updates

Snapseed is een gratis foto-editor-app van Google. Het is op het eerste gezicht heel eenvoudig, maar het bevat nogal wat bewerkingstools.

In plaats van een scroll-tool te gebruiken om de intensiteit of sterkte van effecten en andere tools te verhogen of te verlagen, laat deze app je met je vinger naar links of rechts van het scherm schuiven om de veranderingen in re altime te zien.

Een andere grote functie die niet in de meeste foto-editor-apps wordt gevonden, is de Bewerkingen bekijken optie in Snapseed. Hiermee kun je een lijst bekijken van alle bewerkingen die je sinds het begin hebt gemaakt, en kun je met één tik teruggaan naar een specifiek punt. Het is net als de versiegeschiedenis die u misschien gewend bent in uw online documenten, maar met beeldbewerkingen. Dit is zeker beter dan een tiental keer op een knop voor ongedaan maken te drukken, en je kunt de afbeelding zelfs opslaan en later opnieuw openen om wijzigingen ongedaan te maken.

Wanneer je het voor het eerst opent, zijn er, in tegenstelling tot andere apps die vaak veel knoppen hebben, slechts een LOOKS, TOOLS en EXPORT knop. De eerste twee zijn natuurlijk waar u de bewerkingsopties vindt en de laatste is voor het delen en opslaan van de afbeelding. Er is ook een klein Settings-menu voor het aanpassen van de grootte, het formaat en de kwaliteit van exports - u kunt een PNG of een-j.webp" />.

In het eerste menu vindt u een lijst met effecten die u met één druk op de knop op uw afbeelding kunt toepassen en waarmee automatisch vooraf ingestelde effecten worden toegepast. Sommige worden Last Edits, Portrait, Smooth, Pop, Faded Glow, Morning, Bright, Fine Art en Silhouette genoemd. Tik op een om deze direct op de afbeelding toe te passen. Als je je eenmaal aan een ervan hebt verbonden, kun je teruggaan en er nog een toepassen, iets wat veel foto-editors je niet zullen laten doen.

Of, als je nauwkeurige controle wilt over hoe de tools worden gebruikt, gebruik dan het TOOLS menu. Velen van hen komen vaak voor en zijn te vinden in andere foto-editor-apps, maar sommige zijn volledig uniek voor Snapseed. Filters en bewerkingstools worden gecombineerd in één scherm.

Er is bijvoorbeeld een optie voor bijsnijden, roteren, perspectief en uitvouwen, maar ook een curve, witbalans, selectieve helderheid, belichting en ontwijk/brand-penseel, glamourgloed, hoofdhouding, lensvervaging, HDR-landschap en andere leuke tools.

Snapseed is ook een geweldige app voor het toepassen van kaders en tekst op een foto. Er zijn meer dan 20 frames om uit te kiezen en verschillende meme-achtige tekstopties.

Je kunt het gratis krijgen voor iPad-, iPhone- en Android-apparaten.

Download voor

PhotoGrid

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Veel unieke kenmerken
  • De meeste tools zijn gratis te gebruiken
  • Zeer gemakkelijk te gebruiken

Wat we niet leuk vinden

  • Opslaan met een klein "PHOTOGRID"-watermerk
  • Heeft advertenties

PhotoGrid is een ander soort foto-editor-app. In plaats van alleen bewerkingstools te bieden, kun je het gebruiken om een foto- of videocollage, plakboek,-g.webp

Deze gratis app voor het bewerken van afbeeldingen werkt ook als een augmented reality-camera, waarmee je stickers, hoeden en andere dingen in re altime rechtstreeks op je gezicht kunt plaatsen.

Bovendien kun je andere PhotoGrid-gebruikers volgen en in de gaten houden wat ze posten in het gedeelte Feeds van je app.

PhotoGrid bevindt zich op een heel ander niveau dan de andere afbeeldingseditors in deze lijst. Hoewel het normale bewerkingsmogelijkheden heeft, lijkt het daar niet voor gebouwd, en eerlijk gezegd is dat waarschijnlijk niet waarom de meeste mensen deze app gebruiken.

Op het hoofdscherm van de app staan al je opties. Je kunt een van deze kiezen: Raster, Bewerken, WowCam, Video, Retoucheren, Big Head, Scrapbook, Meme, Diavoorstelling, Filmstrip, Poster, Patroon Venus-filter, Twinkle en Instant Share.

Met deze tools kun je dingen doen zoals video's en afbeeldingen combineren tot collages, video's maken of selfies maken met live stickers, GIF-memes maken, nieuwe achtergronden voor je telefoon maken, stijlvolle posters maken, je hoofd eruit laten zien als een ballon, en natuurlijk typische bewerkingen waarbij u tekst kunt toevoegen, op de afbeelding kunt tekenen, de foto kunt bijsnijden of draaien, de huidtint kunt aanpassen, vervagen en een rand kunt toevoegen.

Deze app heeft duidelijk veel ingebouwd, maar tegelijkertijd kun je veel van wat je doet aanpassen. Als u bijvoorbeeld een collage maakt met PhotoGrid, kunt u elke afzonderlijke afbeelding in het kader aanpassen en andere hulpmiddelen combineren om de randen af te ronden, tekst toe te voegen, stickers te importeren, filters toe te passen en meer. Soms kun je zelfs de intensiteit of dekking van een tool aanpassen.

PhotoGrid is gratis voor iPhone, iPad en Android. Als je meer functies wilt, kun je advertenties bekijken om iets gratis te krijgen, anders kun je betalen (meestal rond de $ 1) om dingen te krijgen zoals meer postersjablonen, achtergronden, stickers, enz.

Download voor

PicsArt Photo Editor

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Geavanceerd voor een gratis app
  • Miljoenen gratis stickers
  • Ondersteunt lagen in sommige tools
  • Veel one-touch-effecten
  • Opslaan in je PicsArt-account

Wat we niet leuk vinden

  • Moet inloggen om foto's te bewerken
  • Veel van de filters en andere opties zijn alleen gratis tijdens de proefperiode
  • Veel advertenties, zowel in secties als op volledig scherm

PicsArt Photo Editor verschilt op een aantal manieren van deze andere foto-editors, maar het meest opvallende is dat wanneer je een portret bewerkt, er verschillende tools zijn die automatisch kunnen herkennen waar de persoon zich bevindt en isoleren het van de rest van de afbeelding om het bewerken een stuk eenvoudiger te maken dan het handmatig overtrekken van de achtergrond.

Sommige foto-editors laten je de sterkte van sommige tools aanpassen, zoals filters, zodat slechts een deel ervan doorloopt naar de foto. Hoewel dit niet mogelijk is met de PicsArt-app, heeft het wel een gumtool die een filter voor bepaalde delen van de foto kan verwijderen, plus een nog indrukwekkendere knop die een gezicht/lichaam identificeert en het filter onmiddellijk uit dat gebied verwijdert.

Er zijn ook tal van andere geavanceerde bewerkingstools inbegrepen, zoals een tool voor bijsnijden, dispersie, klonen, uitrekken, beweging, perspectief, curven en vorm.

Afbeeldingen kunnen via de app via Remix Chat met vrienden worden gedeeld. Bovendien heeft elke gebruiker een profielpagina die vrienden kunnen bezoeken om te zien wat ze met de community hebben gedeeld.

Je kunt deelnemen aan wat de app Challenges noemt om bepaalde afbeeldingen te remixen en mogelijk prijzen te winnen. Je kunt bijvoorbeeld een foto zijn van een vrouw met een blote arm waar je een tatoeage moet aanbrengen.

Naast alle stickers die door andere leden zijn gemaakt en die je zo vaak als je wilt vrij kunt gebruiken, zijn er ook gratis afbeeldingen die toegankelijk zijn vanuit de app.

Deze gratis foto-editor werkt op iPhone, iPad, Android en Windows 11/10.

Aanbevolen: