Hoe te schrijven op een PDF

Inhoudsopgave:

Hoe te schrijven op een PDF
Hoe te schrijven op een PDF
Anonim

Wat te weten

  • In Windows biedt Microsoft Edge een eenvoudige PDF-editor. Op een Mac biedt Preview dezelfde functionaliteit.
  • Gebruik op iOS Markup in het Safari-menu. Gebruik bij Android Microsoft OneDrive.

Dit artikel gaat in op de verschillende programma's die je kunt gebruiken om op een PDF te schrijven en formulieren in te vullen. De tools die je nodig hebt staan waarschijnlijk al op je computer.

Bottom Line

Er zijn meerdere manieren en soorten software waarmee u op een PDF kunt schrijven, annoteren en anderszins aantekeningen kunt maken. Afhankelijk van uw besturingssysteem zijn sommige van deze methoden mogelijk al beschikbaar op uw computer.

Hoe te schrijven op een PDF in Windows

Als je Windows 10 of 11 hebt, heb je waarschijnlijk al een eenvoudige PDF-editor aan boord. Microsoft Edge biedt eenvoudige PDF-functionaliteit, waaronder het schrijven van tekstnotities, het markeren van tekst en tekenen op het document.

  1. Open het Windows-menu en zoek naar Microsoft Edge. Als het niet beschikbaar is voor uw computer, kunt u Edge gratis downloaden van de officiële website van Microsoft.
  2. Open uw PDF in Microsoft Edge. Als uw PDF op internet staat, kunt u de weblink gewoon in de browserbalk plaatsen en de PDF wordt automatisch geopend. Open Windows Verkenner en zoek naar uw PDF als deze op uw bureaublad staat.

    Als je de PDF onlangs van internet hebt gedownload met Edge, druk je op Ctrl+J in Edge. Deze sneltoets opent uw downloadmenu en u kunt de PDF rechtstreeks openen.

  3. Bovenaan het scherm zie je de PDF-bewerkingstools onder de browserbalk. Tekst toevoegen stelt u in staat een tekstvak te maken en tekst in te typen. U kunt de grootte, kleur en afstand van de tekst wijzigen in de tool Tekst toevoegen.

    Image
    Image
  4. Als u uit de vrije hand op een PDF wilt schrijven, zoals het ondertekenen van een document, selecteert u de tool Draw. Met deze tool kunt u met uw vinger tekenen op een touchpad of ondertekenen met een muis. Naast het gereedschap Tekenen op de balk bevindt zich een vervolgkeuzemenu waarmee u de lijnkleur en -dikte kunt kiezen.

    Image
    Image

    De tool Tekenen wordt ingeschakeld wanneer u op de PDF klikt en wordt alleen uitgeschakeld wanneer u een tweede keer klikt. Zorg ervoor dat u die tweede klik uitvoert, anders ziet u mogelijk extra regels.

  5. Als u uw tekening uit de vrije hand wilt verwijderen, kiest u het gereedschap Wissen, klikt u erop en beweegt u uw muis of veegt u over het touchpad. Het zal het hele ding wissen.
  6. Om tekst te markeren, klikt u op het gereedschap Markeren. Net als het gereedschap Tekenen is er een vervolgkeuzemenu waarmee u de kleur en lijndikte kunt kiezen. U kunt ook wisselen of u alleen tekst wilt markeren. U kunt een markering verwijderen door er met de rechtermuisknop op te klikken en Highlight > None te selecteren
  7. Om een pdf te annoteren, markeert u de tekst waarop u een notitie wilt maken, klikt u met de rechtermuisknop op het gebied waarop u een notitie wilt maken en selecteert u Add Comment Dan klik op het vinkje om de notitie toe te voegen. Als u een notitie aan een gemarkeerd gebied hebt toegevoegd, staat de opmerking aan het begin van dat gemarkeerde gedeelte. Als je niets hebt gemarkeerd, wordt het automatisch op het document geplaatst.

    Image
    Image

    Deze annotaties creëren een tooltip, tekst die verschijnt wanneer een muis erover beweegt. Als meerdere mensen een document annoteren, wordt het moeilijk te lezen; het toevoegen van opmerkingen zal een schonere leeservaring zijn.

Hoe kan ik schrijven op een PDF op een Mac?

Voor Mac-gebruikers is het beste hulpmiddel om op een PDF te schrijven de Preview-app die vooraf is geïnstalleerd op macOS. Hoewel het meer algemeen bekend staat als een eenvoudige afbeeldingseditor, is het een behoorlijk competente PDF-editor.

Heb je eenvoudige behoeften? Hier leest u hoe u een PDF ondertekent met Preview op een Mac.

  1. Open de PDF in Voorvertoning. Als u geen alternatieve tool hebt ingesteld, dubbelklikt u op de PDF in de Finder of op uw bureaublad om deze automatisch in Voorvertoning te openen.
  2. Selecteer de Markup Tool in de werkbalk bovenaan de PDF, in de rechterbovenhoek. Het lijkt op een markering die binnen een cirkel naar boven wijst.

    Image
    Image
  3. Er wordt een tweede werkbalk geopend. Om uit de vrije hand op een document te tekenen, zoekt u naar de gereedschappen Sketch of Draw, die op golvende lijnen lijken. Schetsgereedschappen tekenen een eenvoudige lijn en proberen te raden naar de vorm die u probeert te tekenen. Het gereedschap Tekenen maakt een lichtere of dikkere lijn, afhankelijk van hoe hard u op het trackpad drukt.

    Image
    Image
  4. Om tekst toe te voegen, klik op de Text tool. U kunt overal tekst in een vak schrijven en naar het document slepen.

    Image
    Image
  5. Om een handtekening toe te voegen, klikt u op de tool Sign. U kunt uw handtekening opslaan in Preview en deze automatisch laden.

    Image
    Image

Hoe kan ik op een pdf op een iPhone schrijven?

De iPhone en iPad hebben ook ingebouwde PDF-bewerkingsfuncties, in dit geval te vinden in Safari.

  1. Navigeer naar de PDF in Safari en tik op het vak met de pijl die eruit komt. Scroll naar beneden in het menu dat wordt geopend en selecteer Markup.
  2. De PDF wordt geladen met hulpmiddelen onderaan; een pen, markeerstift, potlood, gum, lasso en liniaal. Druk lang op een van deze tools om het menu te openen en hun instellingen te wijzigen. De knoppen Ongedaan maken en Opnieuw bevinden zich bovenaan om fouten te corrigeren. Klik op klaar als u klaar bent.

    Image
    Image

Hoe kan ik PDF's op Android bewerken?

Voor Android is Microsoft OneDrive de beste optie om PDF's te bewerken.

Heb je het niet? Download Microsoft OneDrive voor Android.

  1. Download de PDF naar je Android-apparaat of Google Drive. Kies de penknop onderaan.
  2. Kies in het menu Bestand bewerken de optie OneDrive PDF Editor.
  3. Wanneer het bestand wordt geopend, kiest u Annotate, en u hebt de keuze uit drie pennen en een markeerstift, evenals een Texttool als een hoofdletter T en een Notes tool ernaast. Klik op Gereed.

    Image
    Image

FAQ

    Wat is de beste gratis PDF-editor?

    De beste gratis PDF-editors van derden zijn Sejda PDF Editor, PDF-XChange Editor, Inkscape, LibreOffice Draw en PDFelement.

    Hoe bewerk ik een PDF in mijn Google Drive?

    Upload de pdf naar je Google Drive en selecteer het bestand om een voorbeeld te zien. Selecteer Openen met > Verbind meer apps, kies een PDF-editor en selecteer vervolgens Verbinden.

    Hoe bewerk ik een pdf op mijn Chromebook?

    Als je een pdf op een Chromebook wilt bewerken, moet je een app van derden gebruiken. Ga met Sejda PDF Editor naar Bewerken > Upload PDF-bestand.

    Hoe combineer ik PDF-bestanden?

    De gemakkelijkste manier om PDF's samen te voegen, is door een site zoals CombinePDF.com te bezoeken. Kies uw PDF's en selecteer vervolgens Samenvoegen. U kunt ook PDF's combineren met Mac Preview of Adobe Acrobat.

Aanbevolen: