Hoe een nieuwe partitie-opstartsector in Windows te schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe een nieuwe partitie-opstartsector in Windows te schrijven
Hoe een nieuwe partitie-opstartsector in Windows te schrijven
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Geavanceerde opstartopties (Windows 11, 10 & 8) of Systeemherstelopties (Windows 7 & Vista) en open Opdrachtprompt.
  • Voer bootrec /fixboot in om een nieuwe partitie-opstartsector naar de huidige systeempartitie te schrijven.
  • Verwijder een herstelschijf of flashstation en start uw computer opnieuw op met Ctrl+ Alt+ Delof handmatig via de reset- of aan/uit-knop.

De oplossing voor een beschadigde opstartsector van een partitie is om deze te overschrijven met een nieuwe, correct geconfigureerde sector met behulp van het bootrec commando, een relatief eenvoudig proces dat iedereen kan doen. Deze instructies zijn van toepassing op Windows 11, Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista.

Een nieuwe partitie-opstartsector schrijven

Als de opstartsector van de partitie op de een of andere manier beschadigd raakt of verkeerd is geconfigureerd, kan Windows niet goed starten, wat een foutmelding geeft zoals BOOTMGR ontbreekt, heel vroeg in het opstartproces. Als dit gebeurt, volg dan deze stappen:

Bootsectorproblemen komen ook voor in Windows XP, maar de oplossing omvat een ander proces.

  1. Start geavanceerde opstartopties (Windows 11, 10 & 8) of systeemherstelopties (Windows 7 & Vista).
  2. Open opdrachtprompt.

    De opdrachtprompt die beschikbaar is via de menu's Geavanceerde opstartopties en Systeemherstelopties is vergelijkbaar met de opdrachtprompt die beschikbaar is vanuit Windows en werkt op dezelfde manier tussen besturingssystemen.

  3. Typ bij de prompt de opdracht bootrec zoals hieronder weergegeven en druk vervolgens op Enter.

    
    

    bootrec /fixboot

    Image
    Image

    Hiermee wordt een nieuwe partitie-opstartsector naar de huidige systeempartitie geschreven. Eventuele configuratie- of corruptieproblemen met de partitie-opstartsector die mogelijk bestonden, zijn nu gecorrigeerd.

    Je zou het volgende bericht op de opdrachtregel moeten zien:

    
    

    De bewerking is succesvol voltooid.

  4. Start uw computer opnieuw op met Ctrl+Alt+Del of handmatig via de reset- of aan/uit-knop. Afhankelijk van hoe u Geavanceerde opstartopties of Systeemherstelopties hebt gestart, moet u mogelijk een schijf of flashstation verwijderen voordat u opnieuw opstart.

Ervan uitgaande dat een probleem met de opstartsector van de partitie het enige probleem was, zou Windows nu normaal moeten starten. Als dat niet het geval is, gaat u verder met het oplossen van het specifieke probleem dat u tegenkomt waardoor Windows niet normaal kan opstarten.

Aanbevolen: