9 Ongebruikelijk gebruik voor de Wii-afstandsbediening

Inhoudsopgave:

9 Ongebruikelijk gebruik voor de Wii-afstandsbediening
9 Ongebruikelijk gebruik voor de Wii-afstandsbediening
Anonim

Voor de meesten van ons was de Wii-afstandsbediening cool omdat we onze arm konden zwaaien om te bowlen of te tennissen, maar voor de meer technisch ingestelde mensen was de Wii-afstandsbediening een cool, goedkoop stukje bluetooth, bewegingsdetecterend hardware die op verschillende ingenieuze manieren kan worden gebruikt.

Gebruik het als pc-muis

Image
Image

Wist je dat je de Wii-afstandsbediening als pc-muis kunt gebruiken? Ik ook niet, maar als je Mac of Windows-pc verbinding kan maken met Bluetooth-apparaten, kun je je Bluetooth-software op ontdekken zetten, druk dan op de 1 en 2 knoppen op je afstandsbediening en je bent verbonden.

Maak een Theremin

Image
Image

Als je eenmaal een Wiimote op een computer hebt aangesloten, komt er geen einde aan de slimme dingen die je kunt maken. Sluit bijvoorbeeld een laptop, synthesizer en Wii-afstandsbediening aan en je kunt een Theremin-synthesizer maken. Het ziet er zeker leuker uit dan het spelen van Wii Music.

Maak een multi-point interactief whiteboard

Image
Image

Het eerste Wii-whiteboard werd bespot door Johnny Lee, die een aantal ingenieuze toepassingen voor de Wii-afstandsbediening heeft bedacht, en zijn ontwerp kreeg een make-over door andere gebruikers.

Maak een Head Tracker voor Virtual Reality Displays

Image
Image

Nog een Johnny Lee Wiimote-creatie, een op het hoofd gemonteerde sensorbalk stelt een Wiimote onder de tv in staat om je hoofdplaatsing bij te houden. Een computer gebruikt deze informatie om dingen op het scherm te verplaatsen, zodat gebruikers objecten vanuit verschillende hoeken kunnen bekijken terwijl ze zich verplaatsen.

Diagnose van oogaandoeningen

Image
Image

Wetenschappers werken aan een manier om een Wii-afstandsbediening te gebruiken als een goedkoop diagnostisch hulpmiddel voor kinderen met oculaire torticollis, een oogziekte die de hoek van het hoofd van een patiënt aantast. Dit lijkt veel op de hierboven genoemde headtracker, maar met een heel ander doel

Laat je pc je vingers volgen

Image
Image

Weet je nog in Minority Report hoe mensen dingen met hun vingers over het scherm konden slepen? Nou, dit is niet zo, ongeacht de beweringen van de ontwerper (nogmaals, Johnny Lee).

Analyseer CT-scans

Sommige artsen ontdekten dat ze een muis en toetsenbord konden vervangen door de Wii-afstandsbediening als ze CT- en MRI-beelden wilden analyseren. Het doel was om eenvoudigweg een manier te vinden om dit comfortabeler te doen, zodat artsen met een draai van de pols door beelden kunnen bladeren.

Interactie met hologrammen

Image
Image

Sommige mensen in het Shinoda Lab in Tokio combineerden een Wii-afstandsbediening, een computer en een voelbaar apparaat dat lucht blaast om gebruikers in staat te stellen te communiceren met een holografisch beeld en het ook daadwerkelijk te voelen.

Houd je hand uit en zie een holografische bal erop vallen terwijl een luchtstoot je het gevoel geeft dat een bal je hand raakt. Wanneer krijgen we videogames die dat doen?

Gebruik het als onderdeel van een uitgebreide hoax

Image
Image

Natuurlijk kun je de Wii-afstandsbediening gebruiken om een soort ingenieuze technologie te maken, maar je kunt hem ook gebruiken om te doen alsof je een soort van ingenieuze technologie maakt.

Dat is wat een Nederlander deed door een video te maken waarin het leek alsof hij vloog met een gevleugeld apparaat dat op zijn rug was bevestigd en dat hij bestuurde door zijn met de Wii-afstandsbediening uitgeruste armen op en neer te zwaaien.

Aanbevolen: