De 10 beste nieuwsaggregators van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste nieuwsaggregators van 2022
De 10 beste nieuwsaggregators van 2022
Anonim

Miljoenen mensen gebruiken dagelijks nieuwsaggregators om op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt, maar welke zijn uw tijd waard? Hier zijn 10 van de beste nieuwsaggregator-apps die je moet bekijken.

Beste voor het opslaan van uw favoriete nieuwsartikelen: Pocket

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Bladwijzers online artikelen.
  • Doet aanbevelingen op basis van je interesses.
  • Deel eenvoudig verhalen.

Wat we niet leuk vinden

Er ontbreken enkele opvallende categorieën, zoals sport en politiek.

Pocket is een geweldige tool voor het bookmarken en beheren van lijsten met internetartikelen die je later wilt lezen, en het is ook een goede plek om verhalen te vinden. Het enige dat u hoeft te doen, is de koppelingen Aanbevolen of Verkennen selecteren om een verscheidenheid aan trending-artikelen op het Pocket-netwerk te vinden. Aanbevelingen zijn deels gebaseerd op eerdere artikelen die je hebt opgeslagen, dus de kans is groot dat je iets vindt dat bij je interesses past.

Pocket is beschikbaar voor mobiele en webbrowsers en is geïntegreerd in meer dan 500 applicaties, waardoor het eenvoudig is om je favoriete verhalen op te slaan en te delen.

Download voor:

Mooiste nieuwsaggregator: Flipboard

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Het formaat in tijdschriftstijl is prachtig om naar te kijken.
  • Maakt gepersonaliseerde digitale tijdschriften.
  • Breed scala aan onderwerpen om uit te kiezen.

Wat we niet leuk vinden

Dekking van trending-verhalen kan repetitief worden.

Flipboard is een populaire nieuwsaggregator die bekend staat om zijn mooie lay-out in tijdschriftstijl. Beschikbaar via webbrowser of op iOS en Android, het ha alt inhoud uit nieuwsbronnen en sociale media, presenteert het als een gepersonaliseerd digitaal tijdschrift en laat gebruikers er doorheen bladeren.

Flipboard claimt een "samengestelde ervaring met meerdere stemmen" te bieden, wat inhoudt dat de kans groot is dat je elke keer dat je de app opent iets de moeite waard vindt om te lezen.

Download voor:

Beste nieuwsaggregator voor diepgaande rapportage: Google News

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De persoonlijke briefing biedt een beknopte momentopname van de grote nieuwsverhalen van de dag.
  • Gepolijst formaat.
  • Eenvoudig abonneren op publicaties die je leuk vindt.

Wat we niet leuk vinden

Niet elk artikel in uw feed is relevant voor uw interesses.

Google Reader is misschien verdwenen, maar de technologiegigant heeft nog steeds een populaire nieuwsaggregator in de vorm van Google Nieuws. Net als andere apps op deze lijst, ha alt het duizenden artikelen van geloofwaardige online nieuwsorganisaties, blogs en tijdschriften en presenteert deze in een gepolijst formaat.

Google Nieuws biedt je de mogelijkheid om een persoonlijke briefing op te zetten die de hele dag door wordt bijgewerkt met relevante verhalen, of je kunt ervoor kiezen om volledige berichtgeving over een onderwerp te krijgen, inclusief verschillende perspectieven, een tijdlijn met belangrijke gebeurtenissen en meer.

Daarnaast maakt Google het gemakkelijk om je met één tik op kranten en tijdschriften te abonneren, zodat je de publicaties waar je van houdt kunt steunen.

Download voor:

Beste nieuwsaggregator met gevoel voor humor: Fark

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eigenzinnige koppen.
  • Vind nieuwsberichten die je misschien nergens anders ziet.

Wat we niet leuk vinden

Er is momenteel geen Android-versie.

Fark is een goede plek om nieuws van een meer eigenaardige variëteit te vinden. Gemaakt door Drew Curtis in 1999, dienen leden van de gemeenschap dagelijks potentiële nieuwsberichten in op de website, en het Fark-team kiest er ongeveer 100 om op de startpagina weer te geven. Artikelen zijn gecategoriseerd met tags zoals Awkward, Creepy, Ironic of Florida.

Fark is verder opgedeeld over verschillende tabbladen voor entertainment, sport, politiek en meer. Er is ook een mobiele app genaamd Hey! Op Fark.com voor iOS. Android-gebruikers zullen echter voorlopig bij de mobiele versie van de website moeten blijven.

Beste aggregator voor beginners voor Apple-fans: Apple News

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Zoals de meeste Apple-producten, ziet het er geweldig uit.
  • Artikelen geoptimaliseerd voor jouw platform.
  • Bewaar artikelen voor offline weergave.
  • Vind, download en beheer eenvoudig uw abonnementen en problemen.

Wat we niet leuk vinden

Zoals de meeste Apple-producten, wordt het gehinderd door deel uit te maken van een gesloten ecosysteem.

Apple News is voorgeladen op elk iOS-apparaat, dus het is een goede plek om te beginnen als je een iPhone- of iPad-eigenaar bent die op de hoogte wil blijven van het nieuws van de dag. De app heeft een schoon formaat met prachtige fotografie en artikelen zijn geoptimaliseerd voor iPhone, iPad en Mac, zodat lezers gegarandeerd een goede leeservaring hebben op elk apparaat.

Apple News biedt een brede selectie van nieuwsorganisaties en onafhankelijke publicaties, en Apple belooft dat het beter zal worden in het begrijpen van de interesses van een gebruiker naarmate ze het vaker gebruiken. Het bevat ook een dagelijkse, samengestelde samenvatting en de mogelijkheid om artikelen op te slaan voor offline weergave.

Met de iOS 14.5-update introduceerde Apple News een gestroomlijnde zoekfunctie om het gemakkelijker te maken om de onderwerpen, kanalen en verhalen te vinden die je interesseren.

Beste nieuwsaggregator voor no-nonsense rapportage: AP News

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • De no-nonsense benadering van nieuwsverslaggeving.
  • Fotogalerijen zijn prachtig.

Wat we niet leuk vinden

Het is een beetje eenvoudig vergeleken met andere apps op deze lijst (behalve de prachtige fotogalerijen).

Hoewel verschillende nieuwsuitzendingen hun eigen mobiele apps hebben, is AP News de plek waar je moet zijn als je op zoek bent naar de feiten. The Associated Press is een onafhankelijke nieuwscoöperatie zonder winstoogmerk die inhoud levert aan andere verkooppunten. De organisatie heeft 52 Pulitzerprijzen gewonnen sinds de prijs in 1917 werd ingesteld.

Hoewel de app niet zo luxe is als sommige andere op deze lijst, is hij overzichtelijk, leesbaar en staat hij vol met prachtige fotogalerijen van de bekroonde fotojournalisten van de AP.

Download voor:

Social News Aggregator met een actieve community: Reddit

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Actieve community voor vrijwel elk onderwerp.
  • Draag je eigen foto's, memes en verhalen bij.
  • Pas je nieuwsfeed aan.

Wat we niet leuk vinden

Giftige politieke forums.

Ja, Reddit heeft de reputatie verschrikkelijke internetinhoud te hebben, maar er is ook iets goeds. Als je op zoek bent naar een mix van interessant nieuws, memes en communitychat, dan is het de moeite waard om een kijkje te nemen.

Pas je nieuwsfeed aan door je te abonneren op verschillende subreddits of door je eigen foto's, memes en verhalen bij te dragen. Reddit heeft een behoorlijk betrokken community, wat betekent dat er altijd iets is dat de moeite waard is om te lezen of te bespreken. Bovendien biedt de officiële app een aantal nieuwe functies, zoals community-groepchat, een nachtmodus en meer.

Download voor:

Beste aggregator voor een evenwichtig perspectief: SmartNews

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • SmartView-modus voor mensen met tragere verbindingen.
  • Ontvang de meest populaire nieuwsberichten van over de hele wereld.
  • Kleurrijke, eenvoudige interface.

Wat we niet leuk vinden

Benadrukt ontdekking boven personalisatie, zodat je mogelijk verhalen ziet waarin je niet geïnteresseerd bent.

SmartNews beweert elke dag miljoenen artikelen te analyseren om de beste trending nieuwsverhalen van over de hele wereld te leveren. Het geeft de voorkeur aan ontdekking boven personalisatie en biedt een "beide kanten" perspectief op de nieuwste trending onderwerpen. Gebruikers kunnen vervolgens kanalen kiezen, dit zijn artikelen die zijn gegroepeerd op publicaties of op thema's zoals politiek, wetenschap of entertainment, en hoe vaak ze koppen als meldingen ontvangen.

De interface van de app is eenvoudig, maar toch kleurrijk, en de SmartView-modus belooft afleiding te voorkomen en de leesbaarheid te verbeteren, een handige functie voor mensen met tragere verbindingen.

Download voor:

Beste aggregator voor artikelen in vreemde talen: Inoreader

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Artikelvertalingen zijn een leuke functie voor mensen die veel internationaal nieuws lezen.
  • Sla artikelen op in Dropbox of Evernote.

Wat we niet leuk vinden

Plaats enkele functies achter een betaalmuur.

Inoreader is een RSS-lezer met een levendige community van contentcuratoren, een Discovery-modus, door gebruikers gegenereerde abonnementsbundels en meer.

Het biedt een gratis abonnement waarbij mensen zich kunnen abonneren op onbeperkte nieuwsfeeds en mappen en ze op elk apparaat kunnen lezen. Er zijn ook dag- en nachtleesmodi, gratis zoeken en archiveren van al je subs, en de mogelijkheid om artikelen op te slaan in tools van derden, zoals Dropbox of Evernote.

Het geüpgradede Pro-abonnement is betaald en omvat pushmeldingen, offline modus, artikelvertaling en meer.

Download voor:

Beste nieuwsaggregator met Cloud Sync: Feedly

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Werkt op verschillende platforms en browsers.
  • Werkt op browsers, iOS en Android.
  • Ongewenste onderwerpen of trefwoorden verbergen.

Wat we niet leuk vinden

Het is minder gebruiksvriendelijk dan andere apps op deze lijst.

Beschikbaar voor browsers, iOS en Android, met Feedly kunt u zich abonneren op inhoudsfeeds van websites die een breed scala aan onderwerpen behandelen, van sport tot politiek tot entertainment. Het heeft meerdere lay-outopties, tagging, sneltoetsen en meer. Met een functie voor dempenfilters kunt u uw feeds verfijnen door ongewenste onderwerpen of trefwoorden te verbergen.

Het beste van alles is dat je met de cloud-synchronisatiefunctie artikelen op verschillende apparaten kunt opslaan en lezen of ze kunt delen op sociale media, zodat je nooit iets te lezen hebt, of je nu thuis of onderweg bent.

Aanbevolen: