Hoe u uw iPad-scherm kunt vergrendelen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw iPad-scherm kunt vergrendelen
Hoe u uw iPad-scherm kunt vergrendelen
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen. Selecteer Touch ID & Passcode, Face ID & Passcode of Passcode, afhankelijk van uw iPad-model en versie.
  • Tik op Schakel toegangscode in en voer een toegangscode in of tik op Opties voor toegangscode voor andere authenticatiemethoden, zoals alfanumerieke codes.
  • Overweeg om Siri uit te schakelen en Today View en Notification Center toegang uit te schakelen, zodat deze tools niet kunnen worden gebruikt via het vergrendelscherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPad kunt vergrendelen met een numerieke toegangscode of een alfanumeriek wachtwoord.

Hoe u uw iPad met een wachtwoord kunt beveiligen

Tenzij een iPad TouchID of Face ID ondersteunt, kan deze alleen worden gebruikt nadat het wachtwoord of de toegangscode is ingevoerd. U kunt deze methoden natuurlijk altijd gebruiken om het scherm van uw iPad te vergrendelen.

Volg anders deze stappen om uw iPad met een wachtwoord te beveiligen:

  1. Open de Instellingen app vanaf het iPad-startscherm.
  2. Veel iPads hebben geen vingerafdrukscanner en ondersteunen geen gezichtsherkenning. Kies voor deze iPads Passcode in het linkerdeelvenster.

    Als de iPad een vingerafdrukscanner heeft, selecteert u TouchID & Passcode.

    Op iPads die zijn uitgerust met gezichtsherkenning, kiest u in plaats daarvan Face ID & Passcode.

    Slechts één van deze opties is beschikbaar in de instellingen van de iPad.

  3. Tik op Schakel toegangscode in in het rechterpaneel.

    Image
    Image

    Als je vingerafdrukken hebt geregistreerd op je iPad, wordt je mogelijk gevraagd of je ze wilt verwijderen of behouden, afhankelijk van je iOS-versie.

  4. Gebruik het toetsenbord op het scherm om een toegangscode in te voeren in het venster Set Passcode.

    Image
    Image

    Tik desgewenst op Passcode-opties en kies een andere authenticatiemethode: Aangepaste alfanumerieke code, Aangepast numeriek Code, of 4-cijferige numerieke code.

    Image
    Image

    De iPad kan uitgeschakeld worden als je te veel fouten maakt bij het inloggen met de toegangscode. Beveilig uw iPad met een zin of cijferreeks die u gemakkelijk kunt onthouden, maar die moeilijk voor iemand anders te raden is.

  5. Voer de toegangscode opnieuw in wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  6. Typ uw Apple ID-wachtwoord wanneer u hierom wordt gevraagd ter verificatie.

    Bent u uw Apple ID-wachtwoord vergeten? Het is gemakkelijk te resetten.

  7. Wacht terwijl de toegangscode is ingesteld en totdat het tekstvak of het toetsenbord is verdwenen.
  8. Verlaat de app Instellingen.

Voordat u de instellingen voor het toegangscodeslot verlaat

De iPad vraagt nu om de toegangscode voordat je naar het startscherm gaat. Een paar dingen zijn echter nog steeds toegankelijk vanaf het vergrendelscherm.

Siri is toegankelijk vanaf het vergrendelscherm. Als u het als persoonlijke assistent gebruikt, kan het instellen van vergaderingen en herinneringen zonder uw iPad te ontgrendelen, u tijd besparen. Aan de andere kant staat Siri iedereen toe om deze vergaderingen en herinneringen in te stellen. Als u uw privégegevens privé wilt houden, schakelt u Siri uit zodat deze niet kan worden gebruikt vanaf het vergrendelingsscherm.

Overweeg om de toegang tot Today View en Notification Center uit te schakelen vanaf het vergrendelscherm. Deze items hebben toegang tot herinneringen voor vergaderingen, uw dagelijkse planning en iPad-widgets die u hebt geïnstalleerd. Schakel het uit vanaf het vergrendelscherm om uw iPad superveilig te maken.

Als Face ID is ingeschakeld, staat het je vrij om een vereiste in te stellen dat meldingen niet worden weergegeven tenzij de iPad je gezicht herkent.

Misschien wilt u Home Control ook uitschakelen via het vergrendelscherm. Als je slimme apparaten in huis hebt (zoals een slimme thermostaat, garagedeur, verlichting of een voordeurslot), beperk dan de toegang tot deze functies vanaf het vergrendelscherm. Overweeg om dit uit te schakelen als je slimme apparaten hebt waarmee je je huis binnen kunt komen.

Schakel de Erase Data optie in zodat je iPad wordt gewist als de toegangscode 10 keer achter elkaar verkeerd wordt ingevoerd. Hoewel het een handige functie is om een iPad automatisch op afstand te wissen als deze wordt gestolen, is het misschien niet altijd handig. Als je kinderen in de buurt hebt, houd er dan rekening mee dat als ze een paar dozijn keer op je iPad tikken zonder te weten wat ze doen, alle gegevens van je tablet kunnen worden gewist.

Moet u uw iPad beveiligen met een toegangscode?

Toegangscodes zijn niet verplicht, maar het is een goede beveiligingspraktijk.

Een reden om een iPad met een toegangscode te vergrendelen, is om te voorkomen dat een vreemde rondsnuffelt als je de iPad verliest of als deze wordt gestolen, maar er zijn nog andere redenen om je iPad op slot te doen. Als u bijvoorbeeld jonge kinderen in uw huishouden heeft, kunt u een wachtwoord overwegen zodat ze geen apps zoals Netflix kunnen openen en video's kunnen vinden waarvan u niet wilt dat ze ernaar kijken.

Aanbevolen: